Sayın Mihran Bey, cihazı Ankara'ya gönderdi ve biz de arkadaşlarla bir dinleti ve test yaptık. Testte Marantz CDP6000OSe, Ah! CDP Lambalı ve Marantz CDP5001 Modifiyeli Gesvages vardı. Ah! daha iyi geldi bize ama ben CDP6000OSE ile kıyaslamak istiyorum.
Yorum ve değerlendirme tamamen benim şahsi yorumumdur.
Arkadaşların artı ve eksi olarak katıldıkları ve katılmadıkları şeyler olabilir.
Gesvages'in Marantz CDP6000OSE'ye Göre Artıları
1- Sahnesi çok geniş
2- Stereo ayrımı çok daha iyi
3- Baslar daha belirgin
4- Ses çok daha sıcak, gerçek lambalı tadı var. Testteki tüm arkadaşlar bu özelliğini çok sevdiler.
5- Midler çok çok iyi. Arkadaşlar midlerine hasta oldular. Hatta Ah! ve Modifiye Gesvages'i birleştirerek yeni bir cdp yapalım bile dediler.
6- Ayrıca evde kör testte eşim ve oğlum Gesvages'i daha çok sevdi
7- Ayaklarda modifiyeli. Üç ayak takılmış. Bu sesin stabilize olması açısından çok önemli.
8- Detay ve Tınılar daha belirgin.
Gesvages'in Marantz CDP6000OSE'ye Göre Eksileri
1- Şarkı geçişlerindeki çat, pat diye oluşan sesler rahatsız ediyor. Kondansatörler tam boşalmıyor zannedersem. Eskiden bir lambalı radyomuz vardı o da böyle parazit yaptığında çat, pat diye sesler çıkarırdı. Bunun düzeltilmesi için biraz daha çalışılması gerekir herhalde.
2- Tizler belli bir noktadan sonra sanki kesilmiş gibi, eksik.
3- Cihaz lambalı olması nedeniyle çok ısınıyor, belki havalandırma ızgaraları bırakılsa daha iyi olur du? Bilmiyorum belki de bu kadar ısınması daha gerekli de olabilir. Teknik olarak bu konuda çok fazla bilgim maalesef yok.
4- Marantz isminin silinmesi ve üstüne Gesvages etiketi yapıştırılması bana çok doğru gelmedi. Marantz ismini yanına veya uygun bir kısma Modified Gesvages olarak yapıştırılabilirdi. Böylece hem orijinal marka korunmuş olurdu, hem de modifiye firması belirtilmiş olurdu.
5- Bazı tuşların veya düğmelerin sökülmesi ve yerlerinin boş bırakılması testteki arkadaşları da, beni de rahatsız etti.
6- Cd kızağı değiştirilmiş. Ama renk çok kötü. Yeşil. Bu tüm arkadaşları rahatsız etti.
Şunu da belirteyim. Modifiye edilen CDP Benim sahip olduğum CDP6000OSE'den çok alt model bir cdp olmasına rağmen modifiyeden sonra CDP6000OSE'den ses açısından daha başarılı olmuş. Ancak dediğim gibi tizlerde biraz sıkıntı var. Çat çat diye parça geçişlerinde oluşan ses rahatsız ediyor. Kozmetik görüntü biraz rahatsız ediyor.
Ama yine de Mihran Bey’i kutluyorum. Cihaz üzerinde biraz daha çalışılması ve eksilerin giderilmesi lazım. Ama buna rağmen gerçekten güzel ve başarılı olmuş.
Ayrıca Mihran Bey’in hiç tereddüt etmeden ve hiçbir güvence istemeden, bana güvenerek cihazı test amaçlı olarak göndermesine de teşekkür etmek istiyorum.