AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

2 adet 2 yollu + sub mı ? yoksa 2 adet 3 yollu mu ? katılım gösterirseniz sevinirim.

This is a discussion on 2 adet 2 yollu + sub mı ? yoksa 2 adet 3 yollu mu ? katılım gösterirseniz sevinirim. within the Stereo forums, part of the Hoparlörler category; Merhaba , ben eski bir odyofilim. Yıllarca(15 yıl kadar) bu işlerden uzak kaldıktan sonra , tekrar dönme çabasındayım.1 aydır sistem ...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Hoparlörler > Stereo

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 06-09-09, 19:59   #1 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Sep 2009
Standart 2 adet 2 yollu + sub mı ? yoksa 2 adet 3 yollu mu ? katılım gösterirseniz sevinirim.

Merhaba , ben eski bir odyofilim. Yıllarca(15 yıl kadar) bu işlerden uzak kaldıktan sonra , tekrar dönme çabasındayım.1 aydır sistem kurmaya çalışıyorum.
Öncelikle tecnics markasının neredeyse piyasadan silinmiş olmasına çok üzüldüm.
Yeni teknolojilerden pek fazla haberim yok. Hele hele uydu sistemlerinden hiç haberim yok. Ancak bose un acoustimas 5 serisini demo cd si ile dinledim , gerçekten hala tadı damağımda. Uzamasız , temiz bas seven birisi olarak beni epey etkilediler. Marantz amfi ile çalınıyordu.
Benim audio ile sıkı ilgilendiğim zamanlarda 2 yollu spekaer sadece arabalar için vardı.
Şimdi gelinen noktayı çok merak ediyorum. Sizler hangi sistemleri tercih ediyorsunuz ?
Benim genel gözlemim şu şekilde. Sub lar 20hz lere kadar düşebildiği ve enerjisini yalnızca bu düşük seviyeler için kullandığı için 2+1 (2.1 hangisi doğru bilmiyorum) sistemler daha keyifli gibi. Ancak yerleşimi 2 ad. 3 yolluya göre farklı olduğundan, sub dan tam verim alınamaz gibi geldi bana.
Sizin bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum..

" 2 adet 2 yollu + sub " mı ?

" 2 adet 3 yollu " mu ?

saygılarımla.
orkun çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-09-09, 20:02   #2 (permalink)
Junior Member

Standart bu arada ;

yaklaşık 1 aydır sitenizi takip ediyorum. Gerçekten emeğinize ve samimiyetinize çok teşekkür ederim . Tamamen karşılıksız bir şekilde bu kadar emek vermeniz sloganınızı destekliyor. Çok ama çok sağolun .
orkun çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-09-09, 00:00   #3 (permalink)
Administrator

Muffy Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006

Hoşgeldiniz. Hem foruma, hem de yeniden bu hobiye.

Bir hoparlörün 2 yollu, 3 yollu ya da 4 yollu olması, bir üstünlük göstergesi ya da performans hakkında fikir verecek bir parametre değildir tek başına. Tamamen hoparlörüne göre değişiyor. İyi bir çift stereo kabin, subwoofer'a pek gereksinim hissettirmiyor.

Siz bıraktıktan sonra baya gelişim oldu Türkiye'de. Mağazalarda çeşitli ürünleri dinleyerek sorunuzun cevabına uygulamalı olarak da ulaşabilirsiniz.

Yves-Bernard André
Muffy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-09-09, 09:44   #4 (permalink)
Junior Member

Standart :) merhaba sn. muffy ;

cevabınız için öncelikle teşekkürler. yalnız ; "iyi bir çift stereo kabin" demişsiniz ifadenizde. Bunu açabilir misiniz ? bu 2 ad. hoparlörün 3 yollu olması gerekmez mi ? 2 yollu bir çift süper hoparlörle , sub'sız iyi düşük frekans sesler elde edilebilir mi ?

Dinleyip satın alma konusunda ; ne yazık ki şöyle bir durumum var benim.

Denizci asker kuzenim sürekli amerikaya gidip geliyor. Statüsü gereği sıfır komisyon,sıfır nakliye ödüyorum. Dolayısı ile Tr deki fiyatların 1/3 üne sistem kurabiliyorum. Ancak ne yazık ki bu forumda geçen hemen hemen hiç bir sistem parçası artık amerikada satılmıyor. Kısacası ordaki ürünler buraya henüz gelmemiş , burdaki ürünler orda tedavülden kalkmış durumda. (genel olarak).

Kendim de küçük bir anadolu şherinde (trabzon) oturduğumdan , sistemleri test etme şansım çok az. Ben de şöyle bir strateji geliştirdim. Sürekli amerikdan ürünleri alıp , 3-4 ay kullanıp beğenmez isem satacağım. Nakit olarak zarar edeceğimi düşünmüyorum ancak kuzenle papaz olacağımız kesin

Çok uzatttım. bir de sistem seçtim (online seçim ) admin olarak yorumunuzu merak ediyorum.
YAMAHA stereo receiver RX-797: 400$ --- RX-797

Hoparlör : JBL L890 : 500$ / ad. ---- JBL Home Audio

Modellerin üzerinde web sitelerinin url linkleri var. Üzerine tıklarsanız özellikleri açılacaktır.

Saygılarımla.
orkun çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-09, 18:33   #5 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Aug 2009

Kendim henüz dinlemesem de RX-797 için çok iyi şeyler duydum. Fakat L890'lar hakkındaki yorumlar fazlasıyla çeşitli. Alın veya almayın diyemem, ama eğer özellikle Amerika'dan ürün getirtebiliyorsanız bence mutlaka daha iyi bir seçiminiz olacaktır. (Klipsch? Öhöm.)

Tabii ne tür müzik dinlediğiniz de önemli - benim gibi hem eski rock, hem kuzey cazı, hem arada elektronik dinliyorsanız o zaman her işi yapan bir hoparlör seçmeniz daha mantıklı. (Klipsch? Öhöm.)

Subwoofer, her şeyden önce kolaylık: onu birçok hoparlörün "altını toplamak" için bir çare olarak görüyorum. Düşündüğünüz gibi her subwoofer 20 Hz'in altına inmiyor, hatta piyasadaki birçok subwoofer ne yazık ki hakkıyla 40 Hz'i ancak yansıtabiliyor - markacı olmakta fayda var derdim, ama ünlü markaların ürün gamlarında bile iyisiyle, kötüsüyle çok çeşitli kalitede subwoofer var. Üstelik frekans bu kadar düşükken distorsiyonun kolay algılanmaması subwoofer'ın işini iyice kolaylaştırıyor. Eğer bu işe ayırdığınız bütçede subwoofer kalemi varsa, lütfen onu stereo hoparlör kaleminize ekleyip bir de öyle araştırın... bence.

Şu da var: subwoofer'ın yerleştirilmesi önemsiz derler, çünkü alçak frekansların kaynağını kestirebilmek kolay değildir. Eğer Er Ryan'ı Kurtarmak'ı izliyorsanız bu doğru olabilir, ama eğer müzik dinliyorsanız bence (2 ayrı subwoofer kullanmıyorsanız) başınıza iş alırsınız.

Kısacası Muffy gibi, ben de peksubwoofersevmez biriyim. Ha, ben özellikle hi-end konusunda cahilim ve hi-fi'dan bile site ahalisinin çoğu kadar anlamıyorum - düşüncelerim "sıradan kullanıcı"ya daha yakındır.
leventvehbi çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-09, 18:55   #6 (permalink)
Junior Member

Standart merhabalar.

maili alır almaz yazayım dedim. klipsch konusunda size katılıyorum. Hem çok iyi bir hoparlör hem amerikan malı. çoğu da bi-amp özellikli. ev sinema sistem hopalörlerimi klipsch seçtim.
stereo hoparlör konusunda sub dan vazgeçtim. ancak JBL 890 konusunda ısrarcıyım fabrika verileri gerçekten çok iyi.ayrıca, bu forumda klipsch için yapılan çoğu yorum bass ağırlıklı olması ; caz ve klaisk müzikte iyi performans vermemesi şeklinde. ordan midem bulandı biraz.

son sistemime şu şekilde karar verdim. bayramda boş vaktim olunca gözden son bir kez gözden geçirip siparişi vereceğim.

home theaher :
receiver....denon avr 1910
player......sony bdp560
5+1.........klipsch (model aklımda değil. uydu sistemlerden birazcık daha büyük 5 hop.) maalesef büyük hoparlör getirmekte zorlanıyorum.

music :
receiver.....yamaha rx-797
hoparlör.....jbl 890
player.......marantz (model ezberimde yok)

ancak kg. , ebat ve parasal yük itibarı ile marantz ve jbl i kuzen amerikaya 3 ay sonra tekrar gittiğinde getirticem. bu sürede sony ile çalıp 15 yıllık pioneerlarla dinlemeyi düşünüyorum.

yorumunuzu bekliyorum. teşekkür ederim.
orkun çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-09, 19:00   #7 (permalink)
Junior Member

15 yıllık Pioneer'ler. 2009-15=1994. CS- veya S- serisi olabilir mi?
leventvehbi çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-09, 19:02   #8 (permalink)
Junior Member

Standart :)) şu an ofisteyim.

ve maalesef ezbere bilmiyorum.
orkun çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-09, 20:28   #9 (permalink)
Junior Member

Alıntı:
orkun tarafından iletildi. Mesajı göster
bu forumda klipsch için yapılan çoğu yorum bass ağırlıklı olması ; caz ve klasik müzikte iyi performans vermemesi şeklinde. ordan midem bulandı biraz.
Karar tartışılmaz tabii, ama şu konuya itirazım kayıtlara geçsin hele.
leventvehbi çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-09-09, 16:11   #10 (permalink)
Junior Member

Standart :)) gerçekten bravo..

15 yıllık pioneerlarım CS 5030.. bu arada üzücü bir gelişme oldu. almayı düşündüğüm mağazada denon avr 1910 kalmadı. 2 hafta boş boş gezersen sitelerde , hele bir de cihaz eisa almışsa , stklarda kalmaz tabii (. şimdi sil baştan ..
orkun çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

2 adet 2 yollu + sub mı ? yoksa 2 adet 3 yollu mu ? katılım gösterirseniz sevinirim. ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
DALİ 606 mı? Yoksa KEF IQ5 mi? Acilen yatrdım lütfen... ozturkmert Stereo 3 08-06-09 00:40
TECHNICS SH-GE90 SPECTRUM Equilaiser ve 2 ADET PIONEER CS-9070 HOPARLÖR burakcanga Satış İlanları 2 02-04-09 01:06
TECHNICS SH-GE90 SPECTRUM Equilaiser ve 2 ADET PIONEER CS-9070 HOPARLÖR burakcanga Satış İlanları 0 04-02-09 14:00
definitve pf15tl mi yoksa jbl e250 mi muratdogruluk Surround Hoparlörler 10 06-11-07 14:52
Interconnect için RCA mı yoksa XLR mi? _salvador_ Interconnect ve Güç Kabloları 37 13-12-06 14:39

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:25.