AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

DALİ 606 mı? Yoksa KEF IQ5 mi? Acilen yatrdım lütfen...

This is a discussion on DALİ 606 mı? Yoksa KEF IQ5 mi? Acilen yatrdım lütfen... within the Stereo forums, part of the Hoparlörler category; Herkese selamlar... Foruma yeni üye oldum. Kısa bir süre içerisinde yeni kolonlar almayı planlıyorum. 2 tane kolon buldum (2.el) ve ...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Hoparlörler > Stereo

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 11-05-09, 14:58   #1 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: May 2009
Standart DALİ 606 mı? Yoksa KEF IQ5 mi? Acilen yatrdım lütfen...

Herkese selamlar...
Foruma yeni üye oldum. Kısa bir süre içerisinde yeni kolonlar almayı planlıyorum. 2 tane kolon buldum (2.el) ve bunların arasında kararsız kaldım. Şu anda kullanmakta olduğum amfi Cambridge Audio Azur 640 v2. Sistemden istediğim temiz kaliteli ve net stereo ses almak. Plak dinliyorum ve tarz olarak ağırlıklı olarak rock,jazz. Sizce benim amfiye uygun kolon DALİ 606 mıdır? yoksa KEF IQ5 midir? Bu arada şu anda kullandığım mevcut kolonlarım Bose 301 V fakat yeterli gelmiyorlar. Dali ya da Kef lerle bunu çözmek istiyorum. Başka alternatiflere de açığım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler....
iyi günler.
ozturkmert çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-05-09, 16:23   #2 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: May 2009

Yardım edebilecek kimse yok mu acaba forumda??
ozturkmert çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-06-09, 00:20   #3 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Jun 2009
Standart Kef iq5...

merhabalar bende yeni üye oldum biraz önce elimde kef .q 5 lerim var.Sony ta242 steryo amfi ile beslemekteyim ve zec marka kablolarla kullanıyorum...onkyo cd player cx-390 var birde...
kellord çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-06-09, 00:40   #4 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Jun 2009

merhabalar bende yeni üye oldum biraz önce elimde kef İQ5 lerim var.Sony ta242 steryo amfi ile beslemekteyim ve zec marka kablolarla kullanıyorum...onkyo cd player cx-390 var birde...benim keflere antipatim vardı alana kadar.Ancak kullanmaya başladıktan sonra bütün düşüncelerim değişti.Kef'İn benim elimden geçen birçok magnat +jamolardan sonra oldukça yüksek bir çözünürlüğe sahip olduğunu söylemeliyim...boyutlarına oranla bu konuda oldukça başarılılar.sahne güzel oluşuyor,ben agırlıklı olarak yoğun elektornık ve naturel sayılabilicek kayıtlar dinliyorum michael franks +pat metheny...Pat metheny'nin kayıtları sahnelerinden dolayı oldukça yoğun ve iç içe.Son derece yüksek çözünürlüğe ihtiyaç duyuyorsun dinlerken algılıyabilmek adına ...jamo s416 lar la yaptığım testlerde jamolar 10 watt daha allta güç üretseler bile oldukça hacimliler kef e göre ve sahne sanki gücünden dolayı daha netmiş gibi geliyor akabinde kefleri dinleyince bir anda superflat diyebilirim naturel ve nötür tonlama yapmiyan bir ses çıkıyor karşına...aynı zamandada inanılmaz süratli bir yapıya sahipler...çok ama çok seriler sesi üretmekte bunun olmasının nedenide 3 yollu sürücüsünün teker teker calısması...jamolarda orta frekans ve bass ayrı frekanslar olmasına ragmen 2 sürüceye aynı anda veriliyor duble bass var jamolarda...ama hantal kalıyorlar.kef 'e dönelim pat metheny gitarını ritimlerle süslerken jamolar sadece ritimlerin ritim kısmını iletirken kefler adamın uyguladıgı dinamik şiddetini ve en ufak vurgusuna kadar sana hissetiriyor.bilimiyorum dali nerde diyeceksin test etme olanağım olmadı .) yorum yapamiyacagım.ama ben memnunum eksiler nedir keflerin? 130 watt gücündeler daha dinamik kanı kaynatan eserler dinlemek istersen güç eksikliği hissediliyor ve hacimlerinden dolayı 3 boyutluluk kayboluyor jamiroquai dinlerken misal ama sesi max lara taşırsen bu beni aşar diyor.limitlerde kalırsan enfes sahne gayat iyi baslar yerinde ve çok hızlı keza tizler gerçekten çok başarılı canlılık seviyesi çok tatmin edici davul kayıtlarında bateriyi çalanın bagetleriyle tomtoma hangi acıdan vurduğunu yansıtıcak kadar güzeller...dediğim gibi sesi limitlerinde kullanırsan bunlar geçerli yoksa kayıplar oluyor dediğim gibi...soft dinlemek için değiller sadece rock kayıtlarında bile elimde referans bar kayıtları var canlı kütür kütür geliyor herşey zamanlama harika jamolara takınca o kaydı fil gibi hehe herşey yıgılmaya başlıyor...Eyer bütçen varsa iq 5 yerine büyük abisi iq7 yi tavsiye ederim çok daha iyi çözünürlük ve hacim var nerdeyse 2 katı kadarlar ebat olarak fiyat yüksek ama es geçilemez bir ürün...elimdeki amfi çok eski ve hantal ona rağmen bu kadar keyif alıyorum sağlıklı bir amfiyle çok daha hünerli hale geliceklerdir...saygılarımla...
kellord çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

DALİ 606 mı? Yoksa KEF IQ5 mi? Acilen yatrdım lütfen... ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
üstadlar Yardım Lütfen!!! deaxter Surround Hoparlörler 22 18-04-08 14:42
definitve pf15tl mi yoksa jbl e250 mi muratdogruluk Surround Hoparlörler 10 06-11-07 14:52
Interconnect için RCA mı yoksa XLR mi? _salvador_ Interconnect ve Güç Kabloları 37 13-12-06 14:39
Anket - Amfi Lambalı mı yoksa Transistörlü mü olmalı ? satbaba Stereo Amfiler 66 13-11-06 15:07

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:25.