Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...
This is a discussion on wharfedale modus 1.6 için yardım within the Stereo forums, part of the Hoparlörler category; 2.elden bahsettiğim hoparlörleri aldım(wharfedale) sargılarında muhtemelen dağılma var .bu sadece yüksek ses te belli oluyor.hoparlörleri açamıyorum.ne yapabilirim.sargıların dağılmış olması nekadar ...
| |||||||
| Kayıt | SSS | Üye listesi | Takvim | Arama | Bugün gönderilen mesajlar | Bölümü okunmuş olarak işaretle |
| | #1 (permalink) |
| Junior Member Katılım tarihi: Mar 2008
| 2.elden bahsettiğim hoparlörleri aldım(wharfedale) sargılarında muhtemelen dağılma var .bu sadece yüksek ses te belli oluyor.hoparlörleri açamıyorum.ne yapabilirim.sargıların dağılmış olması nekadar büyük bir problemdir acaba.çok kafamı kurcalıyor.fikir verirseniz çok sevinirim. &&& infinity sm 65--altec lansing 203-- bunlarda diğer hoparlörlerim &&& |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Administrator Katılım tarihi: Mar 2006 Bulunduğu yer: Ankara
| Merhaba, Bass ya da mid-bass sürücüden bahsediyorsunuz sanırım. Sürücü, hareket ediyor mu? (Bunu denerken sese çok fazla yüklenmeyin.) Ses yokken, elinizle de yoklayabilirsiniz.
__________________ "Quality is a constant state of mind. It is a matter of passion and experience. Not a matter of standards… Technology is not an end in itself. The pleasure found in listening must be our only guide." Yves-Bernard André |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Administrator Katılım tarihi: Mar 2006 Bulunduğu yer: Ankara
| Problemin hoparlörden olduğuna eminseniz, kabindeki sürücülerden problemsiz olduğunu düşündüğünüz olan varsa, onu ve problemli sürücüyü sökerek karşılaştırın. Eğer onarım izine rastlarsanız, kötü bir işçilik, sorununuzun sebebi olabilir. Bu arada iki kullanıcı almışsınız galiba. Bunlardan yalnızca birini kullanın lütfen.
__________________ "Quality is a constant state of mind. It is a matter of passion and experience. Not a matter of standards… Technology is not an end in itself. The pleasure found in listening must be our only guide." Yves-Bernard André |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Junior Member Katılım tarihi: Mar 2008
| Alıntı:
| |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Junior Member Katılım tarihi: Dec 2007
| Eğer sorunun gerçekten hoparlörden kaynaklandığını düşünüyorsanız bobinini sardırabilirsiniz. Tabi bu işi herkes layıkıyla yapmıyor. Yüksek kaldırımda bu işi doğru dürüst yapan Burak bey var. Eğer sardırmak isterseniz onunla bir görüşebilirsiniz. Tel: (0212) 292 50 67 Bobin sarımı işçilikte dahil 20 ile 30 lira arasında bir fiyattı.
__________________ MARANTZ PM-84 MKII MOSFET SONY CDP-XA50ES MISSION 702E |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Senior Member Katılım tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
hoparlörün membranını elle kontrol ederken parmaklarınızı dengeli olarak açıp dengeli bir baskı yapmalısınız, bir taraftan baskı yaparsanız sürtme sesi mutlaka olacaktır. tüm memebranı, koniyi ileri geri eşit baskı uyguladığınızda duyduğunuz sürtünme varsa ancak bobinin dağıldığı düşünülebilir. ama bence dağılma olsa düşük volumde de duymanız gerekir. yüksek volumde duyduğunuz ses sanıyorum göbek dağılmadan çok bir dengesizliğin yada bir tarafın kayıklığının işareti olduğunu düşünüyorum. | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Junior Member Katılım tarihi: Aug 2006 Bulunduğu yer: Tekirdağ
| Merhabalar benimde modus two hoparlörümde bu tarz bir problem var , genelde yüksek seslerde veya çok düşük frekans seslerde bu sesi yapıyor , dengeli bir şekilde bastınca bir sürtme sesi algılamıyorum. Eğer bir dengesizlik varsa bu nasıl giderilebilirki? |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Senior Member Katılım tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
tarafından bir temizlik, bakım gerekebilir. | |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Junior Member Katılım tarihi: Aug 2006 Bulunduğu yer: Tekirdağ
| Benimkiler bunların tek sürücülü olanları , yani iki yollu modeli. Her nekadar amfinin arkasında çektiği güç olarak 400w yazsada , içinde 4 adet 120w lık entegre var ve cihazın katalog değeri 70w , hoperlörler ise 100w diyor , hoş benim hoperlör kablolarım 15m 0,75 bunun etkisi olabilir mi bilmiyorum. Kirlenme konusuna gelince akla daha yatkın olmasına rağmen yapısı gereği sanırım müdahale söz konusu olamayacak Şimdilik düşük frekansları kısarak dinlemeye çalışıyorum adam olana güzel gelebilir ama ben hala yüksek baslı 80 lerin şarkılarını dinlediğim için bir burukluk yaratıyor |
| | |
![]() |
| |
| |
| Konu araçları | |
| Modları göster | |
| ||||
| Konu | Konuyu başlatan | Forum | Cevaplar | Son mesaj |
| mission m35i için amfi konusunda yardım | bagpacker | Stereo Amfiler | 8 | 13-01-09 14:02 |
| marantz 7001 için cd player konusunda yardım | serkanist2004 | Stereo Amfiler | 19 | 02-09-08 11:54 |
| Wharfedale DIAMOND 9.6 | _salvador_ | Stereo | 18 | 26-12-07 19:23 |
| Satılık Wharfedale Evolution 30 (İZM) | hakancez | Satış İlanları | 1 | 22-05-06 21:13 |