AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

wharfedale modus 1.6 için yardım

This is a discussion on wharfedale modus 1.6 için yardım within the Stereo forums, part of the Hoparlörler category; 2.elden bahsettiğim hoparlörleri aldım(wharfedale) sargılarında muhtemelen dağılma var .bu sadece yüksek ses te belli oluyor.hoparlörleri açamıyorum.ne yapabilirim.sargıların dağılmış olması nekadar ...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Hoparlörler > Stereo

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 01-03-08, 19:26   #1 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Mar 2008
Standart wharfedale modus 1.6 için yardım

2.elden bahsettiğim hoparlörleri aldım(wharfedale) sargılarında muhtemelen dağılma var .bu sadece yüksek ses te belli oluyor.hoparlörleri açamıyorum.ne yapabilirim.sargıların dağılmış olması nekadar büyük bir problemdir acaba.çok kafamı kurcalıyor.fikir verirseniz çok sevinirim. &&& infinity sm 65--altec lansing 203-- bunlarda diğer hoparlörlerim &&&
cdrwia çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-03-08, 12:17   #2 (permalink)
Administrator

Muffy Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006

Merhaba,

Bass ya da mid-bass sürücüden bahsediyorsunuz sanırım.

Sürücü, hareket ediyor mu? (Bunu denerken sese çok fazla yüklenmeyin.) Ses yokken, elinizle de yoklayabilirsiniz.

Yves-Bernard André
Muffy çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-03-08, 22:24   #3 (permalink)
Junior Member

sürücü problemsiz hareket ediyor.elimle de kontrol ettim yırtık veyadeformasyon yok.dikkatlice inceledim. (sürücü bas)
cdrw çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-03-08, 23:37   #4 (permalink)
Administrator

Muffy Avatar

Problemin hoparlörden olduğuna eminseniz, kabindeki sürücülerden problemsiz olduğunu düşündüğünüz olan varsa, onu ve problemli sürücüyü sökerek karşılaştırın. Eğer onarım izine rastlarsanız, kötü bir işçilik, sorununuzun sebebi olabilir.

Bu arada iki kullanıcı almışsınız galiba. Bunlardan yalnızca birini kullanın lütfen.

Yves-Bernard André
Muffy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-03-08, 14:22   #5 (permalink)
Junior Member

Smile

Alıntı:
Muffy tarafından iletildi. Mesajı göster
Problemin hoparlörden olduğuna eminseniz, kabindeki sürücülerden problemsiz olduğunu düşündüğünüz olan varsa, onu ve problemli sürücüyü sökerek karşılaştırın. Eğer onarım izine rastlarsanız, kötü bir işçilik, sorununuzun sebebi olabilir.

Bu arada iki kullanıcı almışsınız galiba. Bunlardan yalnızca birini kullanın lütfen.
kabini ön kısımdan açmayı başardım.vidalarında sökme izi yok tamir görmemiş olduğundan eminim.sürücüyü elime alıp konı ye elle değişik noktalardan baskı yapınca bazı noktaklarda sürtünme sesi geliyor.yeniden sardırırsam acaba neler olabilir. şimdiden ilgilendiginiz için teşekkürler.
cdrw çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-03-08, 17:45   #6 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Dec 2007

Eğer sorunun gerçekten hoparlörden kaynaklandığını düşünüyorsanız bobinini sardırabilirsiniz. Tabi bu işi herkes layıkıyla yapmıyor. Yüksek kaldırımda bu işi doğru dürüst yapan Burak bey var. Eğer sardırmak isterseniz onunla bir görüşebilirsiniz.
Tel: (0212) 292 50 67
Bobin sarımı işçilikte dahil 20 ile 30 lira arasında bir fiyattı.
BATU çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-03-08, 22:49   #7 (permalink)
Senior Member

servetipci Avatar

Alıntı:
cdrw tarafından iletildi. Mesajı göster
kabini ön kısımdan açmayı başardım.vidalarında sökme izi yok tamir görmemiş olduğundan eminim.sürücüyü elime alıp konı ye elle değişik noktalardan baskı yapınca bazı noktaklarda sürtünme sesi geliyor.yeniden sardırırsam acaba neler olabilir. şimdiden ilgilendiginiz için teşekkürler.
modus five ben aldım ama daha elime gelmedi. modus six kullanan bir arkadaş, yeni 9,6 ları almak için dinlemeye girttiğinde modussix ile sesin alakası olmadığını ancak yarım saat 9,6 lara tahammül edebildiğini yazmıştı.

hoparlörün membranını elle kontrol ederken parmaklarınızı dengeli olarak açıp dengeli bir baskı yapmalısınız, bir taraftan baskı yaparsanız sürtme sesi mutlaka olacaktır. tüm memebranı, koniyi ileri geri eşit baskı uyguladığınızda duyduğunuz sürtünme varsa ancak bobinin dağıldığı düşünülebilir.

ama bence dağılma olsa düşük volumde de duymanız gerekir. yüksek volumde duyduğunuz ses sanıyorum göbek dağılmadan çok bir dengesizliğin yada bir tarafın kayıklığının işareti olduğunu düşünüyorum.
servetipci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-03-08, 09:27   #8 (permalink)
Junior Member

CenturyVB Avatar

Katılım tarihi: Aug 2006

Merhabalar benimde modus two hoparlörümde bu tarz bir problem var , genelde yüksek seslerde veya çok düşük frekans seslerde bu sesi yapıyor , dengeli bir şekilde bastınca bir sürtme sesi algılamıyorum. Eğer bir dengesizlik varsa bu nasıl giderilebilirki?
CenturyVB çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-03-08, 10:57   #9 (permalink)
Senior Member

servetipci Avatar

Alıntı:
CenturyVB tarafından iletildi. Mesajı göster
Merhabalar benimde modus two hoparlörümde bu tarz bir problem var , genelde yüksek seslerde veya çok düşük frekans seslerde bu sesi yapıyor , dengeli bir şekilde bastınca bir sürtme sesi algılamıyorum. Eğer bir dengesizlik varsa bu nasıl giderilebilirki?
modus dinleyenler bu hoparlörün çok iyi sesi olduğunu belirtiyorlar. yüksek sesteki yaptığı ses birinci olarak amfide volumun hoparlörün sınırlarını zorlayıp geçecek kadar açoldığını ikinci olarakda magnet bolümündeki metal bölümlerin zamanla oksitlenmesi veya kirlenmesi sonucu olabilir. işi iyi bilen bir
tarafından bir temizlik, bakım gerekebilir.

servetipci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-03-08, 10:49   #10 (permalink)
Junior Member

CenturyVB Avatar

Katılım tarihi: Aug 2006

Benimkiler bunların tek sürücülü olanları , yani iki yollu modeli. Her nekadar amfinin arkasında çektiği güç olarak 400w yazsada , içinde 4 adet 120w lık entegre var ve cihazın katalog değeri 70w , hoperlörler ise 100w diyor , hoş benim hoperlör kablolarım 15m 0,75 bunun etkisi olabilir mi bilmiyorum. Kirlenme konusuna gelince akla daha yatkın olmasına rağmen yapısı gereği sanırım müdahale söz konusu olamayacak Şimdilik düşük frekansları kısarak dinlemeye çalışıyorum adam olana güzel gelebilir ama ben hala yüksek baslı 80 lerin şarkılarını dinlediğim için bir burukluk yaratıyor
CenturyVB çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

wharfedale modus 1.6 için yardım ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
mission m35i için amfi konusunda yardım bagpacker Stereo Amfiler 8 13-01-09 14:02
marantz 7001 için cd player konusunda yardım serkanist2004 Stereo Amfiler 19 02-09-08 11:54
Wharfedale DIAMOND 9.6 _salvador_ Stereo 18 26-12-07 19:23
Satılık Wharfedale Evolution 30 (İZM) hakancez Satış İlanları 1 22-05-06 21:13

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:24.