AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

Audiophile Subwoofer!

This is a discussion on Audiophile Subwoofer! within the Surround Hoparlörler forums, part of the Hoparlörler category; bunu tesadüfen bir sitede gördüm,kabin tasarımı ilginç geldi. ama ingilizcem pek iyi olmadığı için fazla bişey anlamadım. ingilizce bilen arkadaşlar ...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Hoparlörler > Surround Hoparlörler

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 18-03-06, 11:38   #1 (permalink)
Member

frantic Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006
frantic MSN'den mesaj gönder.
Arrow Audiophile Subwoofer!

bunu tesadüfen bir sitede gördüm,kabin tasarımı ilginç geldi. ama ingilizcem pek iyi olmadığı için fazla bişey anlamadım. ingilizce bilen arkadaşlar yorumlarsa sevinirim

bu da sitenin linki: http://www.decware.com/WO32/features.htm
frantic çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-09-06, 03:30   #2 (permalink)
Member

grappa Avatar

Katılım tarihi: Aug 2006
Muffy ile yaptığımız konuşmalardan öğrendiğim kadarı ile; subların performanslarını da hoplarda olduğu gibi müzik ve sinema diye ayırmak gerekiyor.

peki hemen sorayım

Tannoy mx-1 lerden kurulu nad avr li bir sistemin sub ı nasıl olmalı ?

bir bütçe belirtmedim. elimdeki mevcut sistem fiyat olarak olmasa bile alabileceğim performans açısından bir mertebe teşkil eder diye düşündüm.

Kolaya mı kaçıyorum? :P

Sevgiler
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-09-06, 11:39   #3 (permalink)
Administrator

Muffy Avatar

Müzikal sub-woofer diyince iş biraz zora giriyor açıkçası.

Daha önce de belirttiğim; cberk’in elindeki B&W ASW 300 sub woofer’ı bir dinleyip değerlendirmeni öneririm grappa.

Yves-Bernard André
Muffy çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-09-06, 17:44   #4 (permalink)
Member

grappa Avatar

Alıntı:
Muffy tarafından iletildi. Mesajı göster
Müzikal sub-woofer diyince iş biraz zora giriyor açıkçası.

Daha önce de belirttiğim; cberk’in elindeki B&W ASW 300 sub woofer’ı bir dinleyip değerlendirmeni öneririm grappa.
sevgili muffy değerlendirebilmem için sublar hakkında biraz fikrim olmalı sanırım. Ben sub nasıl dinlenir neye dikkat edilir pek bilmiyorum. Bir müzik mağzasına gidip ellerindeki subları dinlemek istediğimi söylesem ?? bilmiyorum ki ?

mesela az da olsa bir hop dinlemek istediğimde elimde kıyas kabül edebileceğim veriler oluyor. Ya da ne bileyim dinlediğim cdleri alıp gidiyorum. sahneye detaya seslere dikkat etmeye çalışıyorum. Dinlediğim amp önemli onu biliyorum...

sub da neye dikkat etmek gerekir.

elimdeki sistem malum. Bu tür bir sistem için müzikal bir sub mı yoksa film performansı yüksek müziği biraz destekliycek birşeymi bakmalıyım

ilerde kısmet olurda iyi bir floorstand alırsam aldığım subın müzikal niteliği işime yaramaya bilir mi ?

yoksa her ne olursa olsun subın müzikal olanı gürültü üretenine yeğmidir.

yani kafa karışıklığı hat safhada

bütün bunların arasında fikir edinmek için cberk in subını da dinlemek istiyorum
elimdeki işleri bir yoluna koyayım. tevsiye için saol
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-09-06, 12:16   #5 (permalink)
Administrator

Muffy Avatar

Alıntı:
grappa tarafından iletildi. Mesajı göster
sub da neye dikkat etmek gerekir.
çok temel olarak dikkat edilmesi gereken;

Öncelikle zamanlama. Vuruşları hakkıyla vermeli, gereksiz uzatmalar ve erken bitişler olmamalı. Aynı hususta, alıp başını gitmemeli, bass'lar şişmemeli, uğultuya dönüşmemeli. Dinleyince bass kalitesi fark ettirir zaten kendini.

Alıntı:
grappa tarafından iletildi. Mesajı göster
elimdeki sistem malum. Bu tür bir sistem için müzikal bir sub mı yoksa film performansı yüksek müziği biraz destekliycek birşeymi bakmalıyım

ilerde kısmet olurda iyi bir floorstand alırsam aldığım subın müzikal niteliği işime yaramaya bilir mi ?

yoksa her ne olursa olsun subın müzikal olanı gürültü üretenine yeğmidir.
İyi bir floorstand bana göre sub'a ihtiyaç duymamalı. Bu anlamda eğer floorstand eklentisi uzun vadede gerçekleşecekse, müziği daha kaliteli dinlemek için sub'a yatırım yapılır. Ancak bu öncelikler kişinin kendi durumuna göre değişir tabi.

Kalitesiz bir sub ile müzik dinlemek yerine; hiç olmaması bence daha tercih edilir bir durum.

Uygun bir zamanda; fikir vermesi için ben de sub'lı bir dinleti yapayım.

Yves-Bernard André
Muffy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-10-06, 10:42   #6 (permalink)
Member

marseille Avatar

Katılım tarihi: Oct 2006

arkadaşlar müzikal sub deyince fiyatlar bayaa yukarı fırlıyor özellikle rel gibi markaların en düşük modelleri bile ciddi para ben sub ı sinema için kullanıyorum jbl o açıdan kuşkusuz iyi bir ürün .müzikal sub da ise kağıt konililerin daha iyi performans verdiğini biliyorum.aslında temiz bir ikinci el de bulunabilir güvenilir bir yerden.buna örnek olarak sigmada ikinci el bir castle 200 watt lık sub var.gayet temiz sıfır fiyatı 900 poundun üzerinde ama 500 pounda satılıyor.(sigma bu ürünlerden maddi bir kazanç sağlamıyor)birde eğer hesaplı bir müzikal sub arıyorsanız APG tarafından dizayn edilen ELK 100 Watt lık sub iyi iş görüyor.Fiyatıda 300 dolar civarı.bence çok mantıklı
marseille çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-10-06, 13:23   #7 (permalink)
Member

grappa Avatar

Alıntı:
marseille tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşlar müzikal sub deyince fiyatlar bayaa yukarı fırlıyor özellikle rel gibi markaların en düşük modelleri bile ciddi para ben sub ı sinema için kullanıyorum jbl o açıdan kuşkusuz iyi bir ürün .müzikal sub da ise kağıt konililerin daha iyi performans verdiğini biliyorum.aslında temiz bir ikinci el de bulunabilir güvenilir bir yerden.buna örnek olarak sigmada ikinci el bir castle 200 watt lık sub var.gayet temiz sıfır fiyatı 900 poundun üzerinde ama 500 pounda satılıyor.(sigma bu ürünlerden maddi bir kazanç sağlamıyor)birde eğer hesaplı bir müzikal sub arıyorsanız APG tarafından dizayn edilen ELK 100 Watt lık sub iyi iş görüyor.Fiyatıda 300 dolar civarı.bence çok mantıklı
Ben müzikal subdan vazgeçtim hocam. şimdi tamamen sinema performansına göre iyicene bir şey arıyorum. jbl in 1000 ytl lik bir modelini gördüm hem ep center da hem de gayem elektronikte fakat o rakamı verdiken sonra ön hopları adam etmem daha akıllıca o nedenle şimdilik daha ekonomik bir şey arıyorum. ileride kolay elden çıkartabilmem de lazım nitekim bu geçici bir çözüm olacak.
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

Audiophile Subwoofer! ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Audiophile Wireless DAC Logitech Transporter 1750USD kaansumer Satış İlanları 2 02-04-10 06:26
non-audiophile system ! bado66 Sistem Fotoğrafları 8 20-08-09 14:28
subwoofer amplisi kerembasaran Stereo Amfiler 1 03-06-08 12:43
Audiophile Reference IV emreturgut Stereo medyalar 11 15-11-06 13:58

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:30.