AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

creative megavorks thx 150 watt sub...Frakans kesme tavsiyeleri...

This is a discussion on creative megavorks thx 150 watt sub...Frakans kesme tavsiyeleri... within the Surround Hoparlörler forums, part of the Hoparlörler category; merhabalar arkadaşlar .) böyle bilgi paylaşımı yapabiliceğim bir site bulmak çok memnun etti beni .D Öncelikli sorum şu Elimde thx ...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Hoparlörler > Surround Hoparlörler

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 08-06-09, 01:00   #1 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Jun 2009
Standart creative megavorks thx 150 watt sub...Frakans kesme tavsiyeleri...

merhabalar arkadaşlar .) böyle bilgi paylaşımı yapabiliceğim bir site bulmak çok memnun etti beni .D

Öncelikli sorum şu Elimde thx sertifikalı 150 wattlık creative subım var ve pc imde kullanıyorum.+x-fi extreme music ses kartım var.Ses kartımın consolunda frekans kesme ayarları ve + 12 db ye kadar arrtırma imkanı var.Frekans kesme ise 10 hz ile 200 hz e kadar olanak sunuyor.Kendi kendime en iyi sonuç için referans kayıtlarımı gözden geçiriyorum aşina olduğum yaptığım ayarlarda frekans kesme işlemini 15 hz de sınırlandırıp +3 db veriyorum.Dinlediğim müziklerde bu ayarım müziğin önüne asla geçmiyor ama sabın varlığınıda derinden ve tatlı bir şekilde duyuyorum...aynı testi frekans kesmeyi +15 hz üstünde deniyorum 25,35,45,50,55 ten sonra bogulma başlıyor.Nedenini biliyorum low ve midlere kaymaya başlıyor ses ve sub hem alt frekanslardaki hızını hemde tonal dengesini kaybediyor,ancak kendi surroundlarının bir alt limiti var tam ögrenemedim ancak misal surroundlar 50 hz ye inebiliyorsa benim subdan kalan alt yarı için destek mi vermem lazım yoksa rahat ettiği frekansta bırakmakmı gereklidir? 50 hz ve 35 arası kabus sub için solist olucam diye bağıran bir kadın gibi oluyor .D lezzet bakımından hehe...

En son kellord tarafından düzenlendi: 08-06-09 saat 01:03
kellord çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-09, 01:30   #2 (permalink)
Member

frantic Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006
frantic MSN'den mesaj gönder.

Surroundlar 50hz'e kadar inebiliyor olsalar bile bu frekansları ne derece rahat ve doğru vermeleri önemli. Kesme frekansı için surround hoparlörlerin nefesinin tıkanmaya başladığı frekansların biraz dha üstünü tercih etmelisin. Misal alt sınır 50hz ise subwoofer kesme frekansını 75hz yada 100hz'e getirmen daha etkili olabilir..

sorun anladığım şey ise cevabın bu
frantic çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

creative megavorks thx 150 watt sub...Frakans kesme tavsiyeleri... ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
DENON 3808 RECIEVER 7x130 watt 1080P HDMI UPCONVERSİON keremz Satış İlanları 0 23-01-09 13:38
Creative Aurvana ZEN fiyatını hak edebilecek bir kulaklıkmıdır ? thekarga® Diğer Ekipman ve Aksesuarlar 5 25-12-08 12:48

Saat ayarı GMT +3. Saat : 00:56.