AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

Konuya hakim ustalardan yorum fikir rica ediyorum

This is a discussion on Konuya hakim ustalardan yorum fikir rica ediyorum within the Surround Hoparlörler forums, part of the Hoparlörler category; Merhaba öncelikle belirtmek isterim ki profesyonel, temiz ses arayışı içinde olduğum bir sisteme sahip değilim, benim sistemim home cinema tercihine ...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Hoparlörler > Surround Hoparlörler

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 12-01-10, 13:33   #1 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Jan 2010
Standart Konuya hakim ustalardan yorum fikir rica ediyorum

Merhaba öncelikle belirtmek isterim ki profesyonel, temiz ses arayışı içinde olduğum bir sisteme sahip değilim, benim sistemim home cinema tercihine uyan, ağırlıklı efektleri hakkıyla alabileceğim HD 1080, DTS filmlerde zevkin hakkını veren bir sistem. Uzun yıllardır değiştirdiğim sistemimin son halinde Kenwood KRF-7773 reciever ve front olarak da Infinity SM-255 var. Center ve rearlarımı sattım şuan arayış içindeyim. Ama tahmin ediyorsunuzdur ki amfi gücünü karşılayacak ve ön Infinity hoparlörlerin verdiği sesi dengeleyecek center ve rear bulma konusunda biraz zorlanıyorum.

Rear olarak JBL L- 820 ve BOSE 301V arasında kaldım. Açıkcası JBL in tüm teknik speclerine ulaşabiliyorum netten ama BOSE daha önce hiç incelemediğim ve şuan teknik detayını bulamadığım, karşılaştıramadığım bir ürün.

Center olarak ilk aklıma gelen JBL LC 2. Yüksek sese sahip bu fiyat aralığında (daha iyilerinide biliyorum ama o fiyatlara çıkamıyorum) bir ürün almak istiyorum.

Saygıdeğer ustalardan ricam BOSE 301 V ve JBL 820 arasındaki ikilemime bi son vermeleri ve tabiki center olarak tavsiyeleri.

Saygılarımla
lovnblack çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-01-10, 20:16   #2 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Jan 2010
Standart Baya ıssız...

Forum baya ıssız anlaşılan bu konularda ihtisas yapmış hiçbir usta uğramıyormu bu forumlara ?
lovnblack çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-01-10, 10:01   #3 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Apr 2008
Standart önce ustalar yanıtlası diye bekledim

Usta değilim ancak konuya hakimim
Burada ilgi Hi-Fi ve Hi-End olduğu için Ev sineması ile ilgili sorularınıza yanıt bulmanız daha zor…
Sorularınıza gelince,
1- Merkez hoporlörün sağ ve sol hoporlörler ile uyumu çok önemlidir, ses soldan sağa yada tam tersi giderken ses tonunun değişmesini istemeyiz. Bu nedenle Infinity SM-255’lere uyacak bir hoparlör, ve hatta infinity SM serisinden bir hoparlörü merkez olarak almanızda fayda var. Ne yazık ki hangi hoparlör markası Infinity SM-255 ile uyumlu ses üretir bilmiyorum. Infinity el değiştirdiği ve yeni serilerinin eskiler ile alakası kalmadığı için de yeni Infinitylerden bir merkez almanızı da öneremiyorum….
2- Arka hoparlörler…
Arka hoparlörler için de ses uyumu gerekse de, farklı marka hoparlörün kullanımı kabul edilebilir çünkü bu kanallardan genelde efektler geldiği için, gelen seslerin ton farkının ayırt edilmesi o kadar da kolay değildir.
3- Bose, audiophillerin pek tutmadığı, ününü ses kalitesinden çok reklamlar ve ilginç uygulamalar ile yapmış bir markadır.
4- Infinity ile kullanılacak bir sistemde JBL alınabilir, ancak arka efektler için bu kadar üst (JBL için üst) bir modele gereksinim olduğunu düşünmüyorum Paranızı gereksiz yere harcama lüksünüz var ise, birbiriyle uyumlu yeni bir 5.1 hoparlör seti almanız daha mantıklı olabilir.
Goktug çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

Konuya hakim ustalardan yorum fikir rica ediyorum ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Sistem tavsiyesi rica ediyorum... nefes AV Receiver'lar 0 04-02-09 10:51
hi-fi'ci üstadlardan ses kartı tavsiyesi rica ediyorum fizmitli Diğer Ekipman ve Aksesuarlar 0 29-01-08 03:41
yeni arkadaşların sistemlerini merak ediyorum satbaba Sistem Fotoğrafları 10 17-12-06 21:38
Bir rica satbaba Sohbet 9 15-11-06 18:10

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:23.