AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

Yeni Nesil DAC'lar

This is a discussion on Yeni Nesil DAC'lar within the Stereo Kaynaklar forums, part of the Kaynaklar category; Alıntı: Deepdiver tarafından iletildi. Sonuçta bilgisayar ortamında müziğin kalitesini bozan en büyük etken sıkıştırma yani mp3 mp4(nero nun formatı) vs ...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Kaynaklar > Stereo Kaynaklar

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 10-11-06, 10:31   #11 (permalink)
Senior Member

satbaba Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Deepdiver tarafından iletildi. Mesajı göster
Sonuçta bilgisayar ortamında müziğin kalitesini bozan en büyük etken sıkıştırma yani mp3 mp4(nero nun formatı) vs eğer müziği sıkıştırmadan bilgisayar ortamına atarsanız bu dac lar kaliteleri oranında performanslı çalışırlar bayağıda işe yaarlar die düşünüyorum hatta bu cihazlar şimdi aklıma şunu getirdi bundan 1 yıl kadar önce iyi bir bilgisayar alıp bütün müzik uydu cihazı dvd vs gibi tüm multimedia işlerini bilgisayar üztindan yapmayı düşündüm ancak vaz geçmemin en büyük sebeblerinden biri bilgisayarlara takılacak ses kartlarının ve cd okuyucuların hiç bir zaman istediğim sonucu veremiyeceği düşüncem di ancak bu tür bir alet ile bu işlem bile gerçekleşebilir die düşünüyorum.Gerçi şu da var standart bir DAC ı da soundofangel in dediği gibi bilgisayarın optik yada coaxial digital çıkışına bağlayınca aynı performansı verebilir bunu bi denemek lazım aslında
dac ın kalitesine paralel ses alırsınız.
iyi bir dac ile çok mükemmel bir kaynak cihaz elde etmiş olursunuz
satbaba çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-11-06, 13:48   #12 (permalink)
Member

Deepdiver Avatar

Katılım tarihi: Nov 2006

Valla bu iş çok mantıklı göründü bana cdp dvd audio dvd uydu cihazı vs tek bir cihazve hpsinde de aynı kalite kaynaklarda oluşan problemler 30 -100 dolar arası değiştirilecek konfigürasyonlar iyi bir lambalı dac ile süper olur vallahi ciddi anlamda düşünülmesi gerekir
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-11-06, 13:58   #13 (permalink)
Senior Member

satbaba Avatar

illa lambalı olması da gerekmez ayrıca

mesela benchmark dac1 (960$) fiyatının çok üstünde performansı var sıradan bir cdplayerin transportunun çıkışına bağladığınızda 3-4 bin dolarlık kaynak cihaza sahip olmuş varsayın kendinizi
satbaba çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-11-06, 14:58   #14 (permalink)
Senior Member

inispiritusengt Avatar

evet yaaaa... benchmark olayı çok ayrı...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-12-06, 19:23   #15 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Oct 2006

Alıntı:
satbaba tarafından iletildi. Mesajı göster
tabi pardon..
benim laptopta kulaklık çıkışından başka ses çıkışı olmadığından ben mecburen
usb veya firewire den kullanıyorum...
m-audio harici ses kartım da usb ile bağlanıyor laptopa
Satbaba m-audio usb nasıl performans olarak.Hangi fiyatlardaki cd player ile karşılaştırabilirsiniz?Bendede M-audio audiophile 24\96 var pci memnunum ama işte kaşıntı oluyor bazen değiştirmeyi düşünüyorum.Yorum yaparsanız faydalı olacaktır.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-12-06, 10:35   #16 (permalink)
Senior Member

sbeskurt Avatar

Alıntı:
fikrot tarafından iletildi. Mesajı göster
Bendede M-audio audiophile 24\96 var pci memnunum ama işte kaşıntı oluyor bazen değiştirmeyi düşünüyorum.Yorum yaparsanız faydalı olacaktır.
Hiç kaşıntı olmasın, 24/96 gayet başarılı bir ses kartıdır. Eğer bilgisayara kayıtlar kaliteli bir şekilde yapılmışsa bence 1.000$'lık CDP'lerle eşdeğer ses alabilirsiniz. Ciddi bir kalite artışı istiyorsanız bu ancak 1.000$ civarında bir DAC alarak olur. O zaman da 3-4.000$'lık CDP kalitesini yakalarsınız.

Tabii kablo konusunu da ihmal etmeden. M-Audio'yu kaliteli bir kablo ile sisteme bağlamak şart.

En son sbeskurt tarafından düzenlendi: 18-12-06 saat 10:38
sbeskurt çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-12-06, 11:18   #17 (permalink)
Senior Member

servetipci Avatar

Alıntı:
sbeskurt tarafından iletildi. Mesajı göster
Hiç kaşıntı olmasın, 24/96 gayet başarılı bir ses kartıdır. Eğer bilgisayara kayıtlar kaliteli bir şekilde yapılmışsa bence 1.000$'lık CDP'lerle eşdeğer ses alabilirsiniz. Ciddi bir kalite artışı istiyorsanız bu ancak 1.000$ civarında bir DAC alarak olur. O zaman da 3-4.000$'lık CDP kalitesini yakalarsınız.

Tabii kablo konusunu da ihmal etmeden. M-Audio'yu kaliteli bir kablo ile sisteme bağlamak şart.
sevgili sbeskurt,

creative audgy 2 ZS ses kartım var; x-fi, M-AUDIO Revolution 7.1,M-AUDIO Revolution 5.1, 24/96 kartlarından biri ile değişyirsem ne kazanabilirim. değiştirmeye değer mi?.
servetipci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-12-06, 16:53   #18 (permalink)
Senior Member

sbeskurt Avatar

Alıntı:
servetipci tarafından iletildi. Mesajı göster
sevgili sbeskurt,
creative audgy 2 ZS ses kartım var; x-fi, M-AUDIO Revolution 7.1,M-AUDIO Revolution 5.1, 24/96 kartlarından biri ile değişirsem ne kazanabilirim. değiştirmeye değer mi?.
Dinlemedim ama x-fi'nin çok daha iyi olduğunu zannetmiyorum. Revolution'lar biraz daha iyidir ama öyle aman aman farketmez.

Bence bir üst kademe ses için benim de seyahatlerde uzun zamandır tepe tepe kullandığım M-Audio Firewire Audiophile tavsiye ederim. 250$ civarı fiyatı var.

Daha iyisi derseniz fiyat 1.000$ civarına çıkar ve benim sevdiğim (Türkiye'de satılan) 3 tane var:
1. Benchmark DAC
2. RME Fireface 400, ikisi de BL müzik tarafından satılıyor
3. Lynx L22, bu PCI karttır ama ses kartlarının en kalitelilerindendir. Çok başarılıdır.

Benim bildiklerim bunlar, belki başka arkadaşların ekleyecekleri vardır.
sbeskurt çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:13.