Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...
This is a discussion on pıoneer dvd 717 within the DVD Playerlar forums, part of the Kaynaklar category; Eğer sesten aldığınız üstün performansı görüntü-ses kombosunda yakalamak istiyorsanız Pioneerın 868 modeli tam bi sınıf lideri.İçerisinde kullanılan D/D çeviriciler şase ...
| |||||||
| Kayıt | SSS | Üye listesi | Takvim | Arama | Bugün gönderilen mesajlar | Bölümü okunmuş olarak işaretle |
| | #11 (permalink) |
| Senior Member Katılım tarihi: Nov 2006 Bulunduğu yer: İstanbul
| Eğer sesten aldığınız üstün performansı görüntü-ses kombosunda yakalamak istiyorsanız Pioneerın 868 modeli tam bi sınıf lideri.İçerisinde kullanılan D/D çeviriciler şase yapısı giriş-çıkışları okuyucu mekanizması olarak rakipsiz diyebilirim.Yada daha uygun modeli 688 de olabilir. |
| | |
| | #12 (permalink) |
| Bunun yanısıra bu aralar DVD player alacaksanız HDMI bağlantısının olmasına özen gösterin.Söylemeden edemeyeceğim Hdmı'ın 1.1 versiyonu 1.3 olarak upgrade edildi.1.3 sürümünde ses ve görüntü taşıma katsayısı iki katına çıkarılmış.24 bit yerine 48 bit olarak upgrade edilmiş.Görüntüsünü merek ediyorum valla. |
| | |
| | #13 (permalink) |
| Bu arada ekürilerim Denon 2200,2900 Pioneer 757, Teac dv50, Marantz Dv9600-7600.Bu dvdlerin özellikle videodacleri çok başarılıdır.Karanlık sahnelerde aldığınız detaylar çok kapsamlıdır.Renk geçişlerinde kontur hatlarda bozulma yaşanmaz.Ve herşeyden önemlisi renk çözünürlüğü en üst seviyededir.Bu sayede hacimli ve üç boyuta yakın görüntü alırsınız. En son Robin tarafından düzenlendi: 08-11-06 saat 22:04 Sebep: İmla |
| | |
| | #14 (permalink) | |
| Member Katılım tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Bir dvd player sadece dvd oynatıyorsa, bluray veya hd materyalleri oynatma kapasitesine sahip değilse hdmi çıkış koymak veya görüntüyü upscale ettirmek bence düpedüz saçmalıktır. Ben bu tarz cihazları HD/BLU disc lere geçiş sürecinde tüketicinin cebinden gereksiz yere para alma yöntemi olarak görüyorum. Şimdi işimizi görecek bir dvd player ımız varsa neden hdmi çıkışlı, görüntüyü upscale eden bir cihazla değiştirilimki. Nasıl olsa onları da yarın diğerleri gelince değiştiricez. Yani ortada aman aman bir fark yokken bence böyle yönlendirme yapmak yanlıştır. Sonuçta bu ülkenin parası gereksiz yere çöp haline gelecek şeylere harcanmasını istemiyorum. Benim kişisel tavsiyem de bu sıralar DVD player alacaksanız almayın gelecek nesil dvd player ları bekleyin hepimizin elinde iyi kötü bir dvd player var sonuçta... Dediğim gibi benim kendi fikrimdir, kendi doğrularımdır. Herkesin fikrine saygılıyım. | |
| | |
| | #15 (permalink) |
| Görüntünün satır sayısının 720 satıra veya 1080 satıra (ki şu anda 1080 satırlık upscale bulunmuyor) upscale edilmesigörüntü üzerinde hatların daha belirgin olmasını,pikselleşmenin azalmasını ve karanlık sahnelerde detayların daha belirgin olmasını sağlıyor.Bu extra özellik baya bir fark yaratıyor.Bunun yanısıra bu özelliğin daha belirgin olması için görüntü ve ses datasını hiç kayıpsız şekilde aktaracak bir arabirimin kullanılması upscale olayını daha stabil bir teknoloji haline getiriyor.Ama dediğiniz gidi HDMI standartı bütün maharetini HD video yayınıyla veriyor.Bunun yanısıra yüksek çözünürlüklü olmasa da izlediğimiz video kaynagından alınan sinyallerin yüzde yüzünün görüntü cihazına aktarıldığını biliyorum ki bu sayede vicdanım daha rahat.Blu-ray veya HD-DVD çıkarsa seçenekler düşünülür. |
| | |
| | #16 (permalink) | |
| Member Katılım tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
| |
| | |
| | #17 (permalink) |
| Senior Member Katılım tarihi: Mar 2006 Bulunduğu yer: istanbul
| zamanının en üst dvdp sidir. uzun süre yaklaşık 7 yıl boyunca top model olarak kalmıştır.pioneer bu modelin üretilmesi döneminde ses ten görüntüye geçmiştir. (bence ses olarakta devanm etmeli idi).. kullanılan componentler en üst düzeydedir ve bir dvdp için hala aşılamamış olabilir... |
| | |
| | #18 (permalink) | |
| Junior Member Katılım tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Burada esas mesele, HDMI arabirimi sayesinde daha kaliteli görüntü alınabilmesi değil. HD Ready veya Full HD LCD TV'leri SD (Standart Definition) cihazlarla "native" çözünürlüklerde, yani panele göre 720i/p veya 1080i/p çözünürlükte açıp SD kaynağı bu formatta seyretmek mümkün olmuyor. Hal böyle olunca da "interpole" denen durum ortaya çıkıyor. Tamamen LCD Panel teknolojisi ile ilgili bir durum. O açıdan şahsi kanaatim, HDMI bağlantılı ve upscale/upsampling yapabilen DVD Player tercihinin LCD TV kullanıcıları için son derece gerekli olduğu yönünde. Hatta ben şu sıralar bakınıyorum bir tane | |
| | |
![]() |
| |
| |
| Konu araçları | |
| Modları göster | |
| ||||
| Konu | Konuyu başlatan | Forum | Cevaplar | Son mesaj |
| Pıoneer hpm 150 | vlkb | Stereo | 1 | 18-09-09 18:18 |
| PİONEER SG-9800 Graphic Equalizer çok temiz kaçınılmaz fırsat | ayberk9191 | Satış İlanları | 1 | 21-09-08 12:12 |