AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

Audio CD yapmak için en iyi netice verecek CD-R

This is a discussion on Audio CD yapmak için en iyi netice verecek CD-R within the Stereo medyalar forums, part of the Kayıtlar category; FLAC olarak indirdiğim albümleri, hi-fi sistemimde audio cd olarak dinleyeceğim. bunun için hangi medya daha iyi sonuç verecek diye piyasada ...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Kayıtlar > Stereo medyalar

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 21-01-10, 05:54   #1 (permalink)
Junior Member

thekarga® Avatar

Katılım tarihi: Jul 2006
Standart Audio CD yapmak için en iyi netice verecek CD-R

FLAC olarak indirdiğim albümleri, hi-fi sistemimde audio cd olarak dinleyeceğim. bunun için hangi medya daha iyi sonuç verecek diye piyasada iyi bildiğim cdleri satın aldım...Hepsine aynı albümü kaydedip sonucu gözlemleyeceğim...bu duruma istinaden diyecek bir sözünüz varsa, daha sağlıklı adımlar atmamı sağlayabilir...Nero kullanarak Audio CD yapmak suretiyle işlemi gerçkleştirmekteyim...TDK-SONY-Nortech (eski)-Verbatim-Verbatim AZO ve Philips Gold aldım...Verbatim'in web sitesini incelediğimde "Music" adlı bir cd-r serisinin olduğunu dördüm, henüz DMS'ye gelmemiş gelebilecek gibi konuştular...kaplama maddelerini incelediğimde en eski olan "Cyanine", daha geliştirilmiş olan versiyonu "PhthaloCyanine" ve Verbatim'in Azo'su standart çeşitler. CD medya olarak dayanıklılık ve tolerans konusunda Azo ve PhthaloCyanine'in daha tercih edilir olması gerktiği açık fakat en iyi neticeyi Audio olarak hangisi sağlar, deneyimlerinizi paylaşın lütfen, teşekkür ederim...

Testler sonucunda Exact Audio Copy programından edindiğim bilgiler medyaların üreticileri ve yüzy yapıları hakkında. Azo iyi bir üretici tarafından üretilmiş olsa da daha dayanıksız bir malzeme ile üretilmiş gözükmekte...bu ne lahana turluşu demezler mi, 100 yılı aşkın dayanıklılığı olduğunu iddia ettikleri medyayı daha kalitesiz bir kaplamayla üretrek? Bir de sistemde Audio sonuçlarını görmek lazım...

- Verbatim AZO (Mitsubishi Chemical Corp.): Type 3 - Cyanine= Green
- Verbatim CD-R (CMC Magnetics): Type 6 - Phythalocyanine= Gold
- Sony CD-R (Sony Corporation): Type 6 - Phythalocyanine= Gold
- TDK CD-R (CMC Magnetics): Type 6 - Phythalocyanine= Gold
- Philips Gold-Gold (CMC Magnetics): Type 6 - Phythalocyanine= Gold
- Nortech (sarı) (Plasmon Data Sys.): Type 8 Phythalocyanine (Cyanine): Gold\Green (Blue)
thekarga® çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

Audio CD yapmak için en iyi netice verecek CD-R ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
SACD ve Audio CD için Tüm Cevaplar. Xphile DVD Audio 0 08-01-09 15:20
SACD ve Audio CD için Tüm Cevaplar. Xphile DVD Audio 0 08-01-09 14:10
SACD ve Audio CD için tüm cevaplar. Xphile DVD Audio 0 08-01-09 13:53
audio cd kaydı için cd r yakin Diğer Ekipman ve Aksesuarlar 23 19-12-06 13:50
Audio Federation's Rocky Mountain Audio Fest - RMAF 2006 - Show Report SoundOfAngel Sohbet 5 31-10-06 14:54

Saat ayarı GMT +3. Saat : 22:13.