Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...
This is a discussion on Türkçe albümlerde kayıt kalitesi !!! within the Stereo medyalar forums, part of the Kayıtlar category; Merhaba, Bugün eşimin aldığı Kenan Doğulu'nun "Festival" isimli albümünü ben de bir dinleyeyim dedim. Genelde Türkçe pop müzik dinlemem ama ...
| |||||||
| Kayıt | SSS | Üye listesi | Takvim | Arama | Bugün gönderilen mesajlar | Bölümü okunmuş olarak işaretle |
| | #1 (permalink) |
| Administrator Katılım tarihi: Mar 2006
| Merhaba, Bugün eşimin aldığı Kenan Doğulu'nun "Festival" isimli albümünü ben de bir dinleyeyim dedim. Genelde Türkçe pop müzik dinlemem ama merak ettim işte. İyi de olmuş. Kayıt kalitesi o kadar rahatsız edici ki bunun fark edilmemesi mümkün değil bence. Sanki 32kHz'de 16bit yapılmış kayıtlar. Sanki ucuz 150 milyonluk mikrofonlar kullanışmış gibi kayıtlarda. Tarifi güç aslında, ama senin tamamının önünde bir perde var gibi diyebilirim. Detay duymak için zorluyorsunuz kulaklarınızı ama nafile. Acaba dedim benim sistemim mi çok dandik ve 3-4 Türkçe albüm daha taktım hemen hepsi aynı. Benim sistemimdeki parçalar Türk malı değil diye pislik yapıyor olamaz herhalde ![]() Albüm içeriğine baktığınızda ise prodüksiyon sırasında hemen her aşamada yurtdışındaki stüdyolar kullanılmış. Peki çıkan iş niye bu kadar kulak tırmalatıcı ? |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Administrator Katılım tarihi: Mar 2006 Bulunduğu yer: Ankara
| Güzel bir konu. Buradaki birtakım yetersizlikler nedeniyle, artık sanatçıların bir kısmı mastering aşamalarını yurtdışında hallediyor. Örnek; Kubat'ın albümlerinin bile mastering'i Hollanda'da gerçekleştiriliyor. Ancak nihai olarak sanırım dinleyici kesim ve bu kişilerin tercihleri göz önüne alınıyor. Kayıtlar bilinçli olarak stüdyodaki en iyi sonuca göre sonlandırılmıyor. Bizim yerlilerde Mid-Band'ı yerli yerinde kayıt neredeyse yok örneğin.
__________________ "Quality is a constant state of mind. It is a matter of passion and experience. Not a matter of standards… Technology is not an end in itself. The pleasure found in listening must be our only guide." Yves-Bernard André |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Aslında bu soruya en iyi yanıtı Sn Levent Büyük verir sanırım. Kendisini de en yakın sürede burada görmek istiyoruz.
__________________ "Quality is a constant state of mind. It is a matter of passion and experience. Not a matter of standards… Technology is not an end in itself. The pleasure found in listening must be our only guide." Yves-Bernard André |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Senior Member Katılım tarihi: Mar 2006
| daha önce de yazdığımı hatırlıyorum. bana göre arşivim içinde en kötü türkçe kayıt agu... mfö'nün en iyi kaydı best of'udur. bundan sonra kayıt kalitesi sürekli düşmüştür. eski dönem türkçe cd'ler daha iyi kayıt kalitesine sahip. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Administrator Katılım tarihi: Mar 2006
| Merhaba, Tabii ki Türkçe kayıtların dinlendikleri sisteme göre fark yaratmaları çok normal. Ancak benim demek istediğim sanki biraz daha iyi olabilirler. Eminim hazırlandıkları studyolardaki ses sistemleri ile dinlendiğinde hoşa gidiyordur ama..... |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| Alıntı:
__________________ "Quality is a constant state of mind. It is a matter of passion and experience. Not a matter of standards… Technology is not an end in itself. The pleasure found in listening must be our only guide." Yves-Bernard André | |
| | |
![]() |
| |
| |
| Konu araçları | |
| Modları göster | |
| ||||
| Konu | Konuyu başlatan | Forum | Cevaplar | Son mesaj |
| Türkçe DIY Audio sitesi açtık! | drhardware | Stereo Amfiler | 6 | 27-03-07 11:27 |