AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

Türkçe albümlerde kayıt kalitesi !!!

This is a discussion on Türkçe albümlerde kayıt kalitesi !!! within the Stereo medyalar forums, part of the Kayıtlar category; Merhaba, Bugün eşimin aldığı Kenan Doğulu'nun "Festival" isimli albümünü ben de bir dinleyeyim dedim. Genelde Türkçe pop müzik dinlemem ama ...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Kayıtlar > Stereo medyalar

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 25-10-06, 19:37   #1 (permalink)
Administrator

eUGENE Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006
Post Türkçe albümlerde kayıt kalitesi !!!

Merhaba,

Bugün eşimin aldığı Kenan Doğulu'nun "Festival" isimli albümünü ben de bir dinleyeyim dedim. Genelde Türkçe pop müzik dinlemem ama merak ettim işte. İyi de olmuş. Kayıt kalitesi o kadar rahatsız edici ki bunun fark edilmemesi mümkün değil bence. Sanki 32kHz'de 16bit yapılmış kayıtlar. Sanki ucuz 150 milyonluk mikrofonlar kullanışmış gibi kayıtlarda. Tarifi güç aslında, ama senin tamamının önünde bir perde var gibi diyebilirim. Detay duymak için zorluyorsunuz kulaklarınızı ama nafile. Acaba dedim benim sistemim mi çok dandik ve 3-4 Türkçe albüm daha taktım hemen hepsi aynı. Benim sistemimdeki parçalar Türk malı değil diye pislik yapıyor olamaz herhalde

Albüm içeriğine baktığınızda ise prodüksiyon sırasında hemen her aşamada yurtdışındaki stüdyolar kullanılmış. Peki çıkan iş niye bu kadar kulak tırmalatıcı ?
eUGENE çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-10-06, 19:48   #2 (permalink)
Senior Member

satbaba Avatar

Bazı yerli cd kayıtları dediğiniz gibi
ama iyileride var mesela MFö nin AGU isimli albumünün kayıtları oldukça iyi..
satbaba çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-10-06, 20:43   #3 (permalink)
Administrator

Muffy Avatar

Güzel bir konu.

Buradaki birtakım yetersizlikler nedeniyle, artık sanatçıların bir kısmı mastering aşamalarını yurtdışında hallediyor. Örnek; Kubat'ın albümlerinin bile mastering'i Hollanda'da gerçekleştiriliyor. Ancak nihai olarak sanırım dinleyici kesim ve bu kişilerin tercihleri göz önüne alınıyor. Kayıtlar bilinçli olarak stüdyodaki en iyi sonuca göre sonlandırılmıyor. Bizim yerlilerde Mid-Band'ı yerli yerinde kayıt neredeyse yok örneğin.

Yves-Bernard André
Muffy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-10-06, 20:48   #4 (permalink)
Senior Member

servetipci Avatar

herhangi bir üründe kalite detaylarda gizlidir.

müzik dinleyicilerinin genelide cıs-tak istediği için mid-band es geçiliyor düşüncesindeyim.

En son servetipci tarafından düzenlendi: 25-10-06 saat 20:50
servetipci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-10-06, 09:26   #5 (permalink)
Administrator

Muffy Avatar

Aslında bu soruya en iyi yanıtı Sn Levent Büyük verir sanırım.

Kendisini de en yakın sürede burada görmek istiyoruz.

Yves-Bernard André
Muffy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-10-06, 09:33   #6 (permalink)
Senior Member

Professor Avatar

Alıntı:
satbaba tarafından iletildi. Mesajı göster
Bazı yerli cd kayıtları dediğiniz gibi
ama iyileride var mesela MFö nin AGU isimli albumünün kayıtları oldukça iyi..
daha önce de yazdığımı hatırlıyorum. bana göre arşivim içinde en kötü türkçe kayıt agu... mfö'nün en iyi kaydı best of'udur. bundan sonra kayıt kalitesi sürekli düşmüştür. eski dönem türkçe cd'ler daha iyi kayıt kalitesine sahip.
Professor çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-10-06, 10:59   #7 (permalink)
Administrator

eUGENE Avatar

Merhaba,

Tabii ki Türkçe kayıtların dinlendikleri sisteme göre fark yaratmaları çok normal. Ancak benim demek istediğim sanki biraz daha iyi olabilirler. Eminim hazırlandıkları studyolardaki ses sistemleri ile dinlendiğinde hoşa gidiyordur ama.....
eUGENE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-10-06, 16:04   #8 (permalink)
Senior Member

inispiritusengt Avatar

ben mazhar alansonun son albümünüde kayıt olarak beğendim... Türk lokumu muydu neydi....
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-10-06, 12:07   #9 (permalink)
Administrator

eUGENE Avatar

MErhaba,

Ben de MFÖ best of var ve AAD bir CD. Tamam professor'un dediği gibi fena değil ama yine de iyi kayıt tabir edilebilecek kadar değil.
eUGENE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-10-06, 12:17   #10 (permalink)
Administrator

Muffy Avatar

Alıntı:
eUGENE tarafından iletildi. Mesajı göster
MErhaba,
Ben de MFÖ best of var ve AAD bir CD. Tamam professor'un dediği gibi fena değil ama yine de iyi kayıt tabir edilebilecek kadar değil.
O cd'deki bazı kayıtlarda kayıt kalitesi falan bir kenara, çok büyük hatalar var. Hele birkaç parçasında insan şaşırıyor. Örneğin; 7. parçada (no problem) vokaller başta soldan gelirken, 15.sn'ye yaklaşırken tonmaister sanki bir anda mixer'a sarılıp "aman ben ne yapıyorum" der gibi vokali sağa çekip dengeye getiriyor. Tabi müzik güzel.

Yves-Bernard André
Muffy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

Türkçe albümlerde kayıt kalitesi !!! ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Türkçe DIY Audio sitesi açtık! drhardware Stereo Amfiler 6 27-03-07 11:27

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:11.