AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

Kablo gerçekten önemli mi?

This is a discussion on Kablo gerçekten önemli mi? within the Hoparlör Kabloları forums, part of the Kablolar category; sayın proffessor... test ettiğiniz dıy kablo kaç sarımdı? b&w dışında hangi medya ile test ettiniz?...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Kablolar > Hoparlör Kabloları

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 29-10-06, 19:43   #41 (permalink)
Senior Member

inispiritusengt Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006

sayın proffessor... test ettiğiniz dıy kablo kaç sarımdı?
b&w dışında hangi medya ile test ettiniz?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-10-06, 21:02   #42 (permalink)
Member

maximus Avatar

Katılım tarihi: Oct 2006

Alıntı:
inispiritusengt tarafından iletildi. Mesajı göster
eşime haksızlık edermiyim canım onun kulağı benden çok daha iyi... zamanında benim gibi walkman ile kulaklarını haşat etmemiş...

bile derken... hakkını yemek maiyetinde değil... bu konuyla ilgisiz olmasına rağmen bazı şeyleri duyup söyliyebiliyor... sadece bizim kadar hifi terimi ve sesi anlatmadaki kullandığımız benzetmeleri bilmediğinden duyduğu hissi aktaramıyor...

ama çok açık sözlüdür haaaa... sesini beğenmediğini eve sokmaz...
sayın inispiritusengt, benim eşim de bazı açılardan sizinkine benziyor, müzik dinlemeye ve benden dolayı hi-fi konusuna ilgi duymasına rağmen teknik terimleri, sesi tanımlamak için kullanılan tabirleri bilmiyor. buna rağmen yeni bir komponenti veya sistemi dinler dinlemez çok çabuk bir şekilde fikrini kendine göre kelimelerle söylüyor, ve söyledikleri de hep doğru çıkıyor artık her yeni denemede muhakkak onun fikrini de alıyorum.

bu nevi yorumları bir arkadaşım ablası, bir arkadaşım da annesi için yapmıştı. kadınlar duydukları sesleri analiz etmede biz erkeklerden daha mı yetenekli diye düşünmüyor değilim
maximus çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-10-06, 21:10   #43 (permalink)
Senior Member

satbaba Avatar

bu arada sayın maximus
sisteminize baktım çok mükemmel
hayırlı ve keyifli dinletiler
mümkünse uyumu ve performansı hakkında bir yorum alabilir miyiz...
satbaba çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-10-06, 22:08   #44 (permalink)
Member

maximus Avatar

Alıntı:
satbaba tarafından iletildi. Mesajı göster
bu arada sayın maximus
sisteminize baktım çok mükemmel
hayırlı ve keyifli dinletiler
mümkünse uyumu ve performansı hakkında bir yorum alabilir miyiz...
sayın satbaba çok teşekkürler,

sistemde herhalde en son değişecek komponent hoparlörler, ProAc response 2.5 açık, detaylı, özellikle midrange'i natürel veren ve kuvvetli bası olan müzikal bir hoparlör. pek çok DIY'ci tarafından tutulan ve klonu yapılan bir model. sensitivitesi düşük ama frekans rezistans grafiğine baktığınızda 8 ohmun altına düşüş olmadığı için sürülmesi nispeten kolay bir hoparlör. forumda yer alan bir yorumunuzda bir ProAc modeli için sanki tülün arkasından çalıyor dediğinizi okumuştum, hangisi olduğunu merak ediyorum. önde (forward) çalan bir hoparlör olmadığı doğru daha laid-back karakteristiği var ama açık bir hoparlör.

cd player için de epey araştırma yapmıştım, bir ara evdeki sistemde theta digital'in şu anda ismi aklıma gelmeyen bir transport + dac ikilisini denedim, aşırı detay vardı, sesler üzerime üzerime geliyor ve beni yoruyordu, hiç beğenmedim. en son ise proceed cdp ve audio research için yanyana kıyaslama yapma şansım oldu. proceed, mark levinson'un kardeş firması, ses karakteristiklerinin benzediği söylenir, bu yüzden başta belki daha ucuza bir mark levinson no:39 almış olur muyum diye heveslenmiştim sonuç şuydu: proceed cdp de çok detay var, belki fazla detay, sert çalıyor ama theta kadar değil. benim tarzım değildi. audio research ise detaylı ve müzikal, uzun süre dinlenebiliyor ve sizi sesi değil müziği dinlemeye yönlendiriyor. tam aradığım gibiydi. seçimim gönül rahatlığıyla audio research cdp oldu.

amplide ise jadis yapım kalitesiyle ve lambalı olmasıyla öne çıkıyor. bazıları parlak olduğunu söylerler ama belki de biraz laid-back karakteristiğinden dolayı hoparlör ile uyumu fena değil.

genel olarak sistemin açık, detaylı, sahnesi geniş, doğal ve müzikal olduğunu söyleyebilirim. uzun süre yorulmadan müzik dinleyebiliyorum ve şu veya bu müzik türünü yeterince veremiyor gibi bir durumla karşılaşmadım.

yapmayı düşünebileceğim değişiklik ise jadis ampli yerine başka ampliler deneyip sonucu görmek. SET'leri denemek isterdim ama hoparlörlerimi sürebileceklerini pek sanmıyorum, ama imkan olursa deneyip kendim görmek isterim. herhalde yine bir push pull lambalı entegre veya pre-power alırım. tabi bütçe ve zaman meselesi

En son maximus tarafından düzenlendi: 29-10-06 saat 22:36
maximus çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-10-06, 22:13   #45 (permalink)
Senior Member

hakancez Avatar

Alıntı:
maximus tarafından iletildi. Mesajı göster
SET'leri denemek isterdim ama hoparlörlerimi sürebileceklerini pek sanmıyorum, ama imkan olursa deneyip kendim görmek isterim.
Hiç belli olmaz... Deneyimlerim ve gördüklerimden ve hatta kullandığım sistemden sonra SETlerdeki olay sanırım biraz farklı... Ondan hiç belli olmaz diyorum

Hifi Ve Müzik Konulu Türkçe Elektronik Dergi
hakancez çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-10-06, 22:28   #46 (permalink)
Senior Member

satbaba Avatar

sevgili maximus yorumunuz için çok teşekkürler

ellerinize sağlık proac yorumuma gelirsek;

Adnan Beyin mekanında dinlemiştik proacı
epey oldu ama ya d15 , ya da studyo 130 modeli olabilir ayrıca süren amfi prima luna , cdplayer de AH olunca bu ince tül perdeyi (aşırı yumuşama) hissetmiş olabiliriz biz diyorum çünkü aynı değerlendirmeyi sevgili zorro da yapmıştı..Dediğiniz gibi jadis le uyumu çok daha iyi olabilir..

Yorumunuzdan anladığım sizin aşırı detay ,ya da biraz parlak sesten hoşlanmadığınız fikrine kapıldım.. Ben ise hafifde olsa biraz parlak ve colore sesten hoşlandığımdan proac için o yorumu yapmıştım
Fakat gerçekten mükemmel bir sisteme sahipsiniz hayırlı ve keyifli dinletiler tekrar...
Saygılar sevgiler
satbaba çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-10-06, 22:50   #47 (permalink)
Member

maximus Avatar

Alıntı:
hakancez tarafından iletildi. Mesajı göster
Hiç belli olmaz... Deneyimlerim ve gördüklerimden ve hatta kullandığım sistemden sonra SETlerdeki olay sanırım biraz farklı... Ondan hiç belli olmaz diyorum
sayın hakancez, önerilerinize açığım
sitenize daha önce de göz atma şansım olmuştu. verdier benim de iş nedeniyle yaptığım izmir ziyaretlerinde fil elektronik'te yıllar önce gördüğüm ve merak ettiğim bir marka. sanırım istanbul'da da getiren bir firma olacak, belki de getirmişlerdir. SET'teki lamba konusunda ne tavsiye edersiniz?
maximus çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-10-06, 23:01   #48 (permalink)
Member

maximus Avatar

sayın satbaba,

güzel dilekleriniz için teşekkürler.

kimi cihazda ses bazılarının tabir ettiği gibi steril oluyor, yani sert ve kulağı rahatsız edici, yoksa müzikal ve detaylı çalan bir cihaza katiyen itirazım yok

parlaklık konusunda ise haklısınız, ama dediğim parlaklık bazı DIY full-range hoparlörlerdeki gibi olan, ses üzerinize üzerinize geliyor, tizler çok önde. mesela aklımda kaldığı kadarıyla eski Cabasse'lar DIY full rangeler kadar olmasa da böyleydi, ilk başta sizi etkiler ama uzun dönemli dinlemede yorucu olur, volume'ü kısma ihtiyacı ya da geriye gitme ihtiyacı hissedersiniz. en azından bende öyle oluyordu. sizin sevdiğiniz tarzın böyle olmadığını düşünüyorum.
maximus çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-10-06, 19:23   #49 (permalink)
Senior Member

inispiritusengt Avatar

sayın maximus yorumunuz için çok teşekkürler... sisteminiz çok güzel... hepside benim çok tuttuğum firmalar...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-10-06, 20:58   #50 (permalink)
Member

maximus Avatar

teşekkürler sayın inispiritusengt.
oluştururken epey zaman ve çaba harcamıştım
maximus çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

Kablo gerçekten önemli mi? ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
.::Wharfedale 9.6'ya kablo::. NEVER BACK DOWN Hoparlör Kabloları 7 17-09-08 18:23
Bu sisteme hangi kablo? gezginrocker Hoparlör Kabloları 1 11-12-07 10:28
Kablo Tavsiyesi !!! eUGENE Hoparlör Kabloları 4 28-10-06 01:08
Hoparlörlerde biwire plaklarının kablo ile değişimi satbaba Modifiye 10 21-10-06 13:54
satılık muhtelif cihaz kablo SoundOfAngel Satış İlanları 0 18-08-06 09:59

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:10.