AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

Kablonun etkisi, Haydi bakalım !!!

This is a discussion on Kablonun etkisi, Haydi bakalım !!! within the Hoparlör Kabloları forums, part of the Kablolar category; MErhaba, eozkececi sormayın hem de ne önyargı Yıllarca okutulup öğretilenlerle çelişiyor, hesap kitap yapılamıyor ya, bu da inkara neden oluyor ...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Kablolar > Hoparlör Kabloları

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 01-11-06, 08:43   #11 (permalink)
Administrator

eUGENE Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006

MErhaba,

eozkececi sormayın hem de ne önyargı Yıllarca okutulup öğretilenlerle çelişiyor, hesap kitap yapılamıyor ya, bu da inkara neden oluyor bende. Eğer matematiksel olarak ispatlanamıyorsa yoktur bir fark demek kolay yol. Ben sadece birkaç kablo denedim denediğim en kaliteli kabloda şimdi kullandığım. En iyi iletkende gümüş olduğuna göre daha kaliteli bir çözüm düşünemiyorum kendimce.

Tek düşündüğüm daha iyi bir yalıtım olabilir ama hoperlör kablosunun içinden geçen gerilim ve akımın karekteri göz önüne alındığında yalıtımda kolay ve ucuz yoldan halledilir, zaten aldığınız hali ile bile 10-15euro/metre'lik kablolar gayet güzelce bu işi halletmiş.

Bakalım ben de birkaç kablo denemeye başlayınca kablo hipnozuna girerim belki..
eUGENE çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-09-08, 11:43   #12 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Sep 2008

Gümüş alaşımlı hoparlör kabloları tam tersine orta sesleri arttırır. Düşürmez.

Bas ve tiz frekansları yükseltilmek isteniyorsa saf bakır kablo kullanılır. Bu tür kablolar da orta ses nispeten daha derindir.

Kulak ve dinlenilen müzik zevkine göre hoparlör kablosu kullanılır.
teknika çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

Kablonun etkisi, Haydi bakalım !!! ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Power Kablosunun Etkisi ve Tecrübeleriniz Neler? Muffy Interconnect ve Güç Kabloları 81 14-11-06 08:39

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:05.