AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

.::Wharfedale 9.6'ya kablo::.

This is a discussion on .::Wharfedale 9.6'ya kablo::. within the Hoparlör Kabloları forums, part of the Kablolar category; Oncelikle selamlar arkadaslar. Evimde yamaha rx-v659 sinema amfim var wharfedale 9.6 ile kullaniyorum.Sizden istedigim bana onerebileceginiz kaliteli kablolar yaklasik olarak ...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Kablolar > Hoparlör Kabloları

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 12-09-08, 17:32   #1 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Sep 2008
Standart .::Wharfedale 9.6'ya kablo::.

Oncelikle selamlar arkadaslar.

Evimde yamaha rx-v659 sinema amfim var wharfedale 9.6 ile kullaniyorum.Sizden istedigim bana onerebileceginiz kaliteli kablolar yaklasik olarak amfi ile speaker arasinda bir bucuk metre var.Ayirabilecegim butce 1.5metre basina 60-70 ytl.

Sigma dan bazi kablolara baktim ama istanbulda oturuyorum oradan kargolansa bisey olur diye icerimde bir korku var malesef acaba bu konuda haklimiyim?Kablo gelirken ezilme veya kendi icerisinde bir kopma yasar diye korkum.

Qed markayi merak ettim aranizda kullanan veya bilen varsa yorumunu esirgemezse cok sevinirim.Bir baska sorum daha var ben bu kablolari banan uc ile kullanmak istiyorum.Her banana uc her hoparlore uyuyormu acaba.Hoparlore uydu diyelim Peki ya 659 a uyar mi ?

farkettiginiz gibi kablo konusunda hicbir bilgim yok yardimlariniz icin tesekkurler

bu kosullar karsiliginda bana onereceginiz kablolari merakla bekliyorum simdiden tekrar tekrar tesekkurler.
NEVER BACK DOWN çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-08, 18:09   #2 (permalink)
Senior Member

ashoke Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006

Kablo, kargoda hasar görme konusunda en az riske sahip ürün... Düzgün ambalajla, ve yurtiçi kargo gönderilerimde, Sigma'dan diğer illere iletilerimde ben herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye dek.

Hoparlörünüzün bağlantı uçları muz - banana uçlara uygundur, onu biliyorum. Ancak yükselteciizin çıkışlarının uyumunu ben bilmiyorum, bilgisi olan arkadaşlar umarım yardımcı olurlar.

Bağlantı uçlarının arkasında, tozluk olarak kullanılan plastik tıpalar olabilir, bunlar varsa, çıkardığınızda ortaya çıkan delikler eğer 4mm çaplı bir pimi kabul edebilecek tipte ise muz - banana bağlantıya uygun demektir. Bunu inceleyebilirsiniz...

Qed, Black Rhodium ve arkadaşların önerecekleri diğer uygun kablolar ile ilgili görüşlerini kullanıcı arkadaşlar bir an önce yazarlar umarım.

Sigma'dan bu kadar...

Sevgilerimle.
ashoke çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-08, 18:17   #3 (permalink)
Junior Member

Cevap icin cok tesekkur ederim.sn@ashoke

Kablonun bir ucunu banana bir ucunu direkt temas olarak kullanma olasiligim var ise eyer diyelimki amfiye banana olmadi o zaman bende o sekilde bir denerim olmaz mi?Kablonun kargolarda zarar gormedigini sizden duymak beni oldukca sevindirdi acikcasi bunun icinde ayrica tesekkurler.Kisa bir sure icerisinde bende yeni bir kablo siparis etmeyi dusunuyorum.Sigmaya tekrar tekrar tesekkurler

Bu arada diger bilgili arkadaslardan da yorumlarini bekliyorum.

sevgilerimle
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-08, 18:57   #4 (permalink)
Administrator

Muffy Avatar

Merhaba,

Eğer sizdeki 659'un arka görünüşü de şu şekilde ise ( bazen ABD - Avrupa versiyonları arasında üretim farkları olabiliyor) avr'niz standart banana uçlara uygun.

Kargo konusunda endişe etmeyin, zarar görme olasılığı, normal bir paketlemeyle ihmal edilebilecek düzeyde.

"bütçe 1.5 mt başına 60-70 ytl" demişsiniz yani stereo olarak 120-140 ytl, dersek bu fiyat aralığında modeli bulunan markalardan ilk aklıma gelenler; Audioquest, Monster, Oelbach, QED, Silver Sonic, VDH.

Yves-Bernard André
Muffy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-08, 23:18   #5 (permalink)
Junior Member

Oncelikle cevap icin tesekkurler sn@muffy
Peki ben bu kablolari turkiyede kendi urun yelpazesinde bulunduran bir siteden ziyaret edebilirmiyim?Bana verebileceginiz bir Link var mi?

Ben daha cok sesleri tane tane almayi seven birisiyim sahnenin genis olmasini enstrumanlarin geride kalmamasi gerektigini dusunen bir kulagim var.Bana yazdiklarinizida bir koseye not aldim en yakin zamanda arastirmaya baslayacagim insallah.

Bunlar arasindan bana "suna dikkat et bu daha iyidir bizler daha iyi bulduk,senin kulagin buna daha isinabilir " gibi yorumlar yapabileceginiz bir kablo var mi bahsettikleriniz arasindan ?

Bu arada evet cihazim yani amfim budur bu konudada icim rahatlamis oldu tesekkurler.

Yanliz aklima bir sey geldi Bir yerde bazen kablolar banana li olsa bile yandan yani direkt temas da nasil biz kablonun ciplak tarafini yandan bosluklu kisima dogru takiyoruz bunlardada bazen banana olsa bile yanindan gecirmek zorunda kaldigimizi duydum acaba ne kadar dogrudur?umarim derdimi anlatabilmisimdir...

En son NEVER BACK DOWN tarafından düzenlendi: 12-09-08 saat 23:20
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-09-08, 13:01   #6 (permalink)
Administrator

Muffy Avatar

4mm bağlantıya uygun ise yandaki kısmı kullanmak zorunda değilsiniz. Ancak bazı avr’lerde banana bağlantı olan bölümde daha dar bir delik yer alıyor. Bu durumda mecburen yandaki boşluğu kullanıyorsunuz. Herhalde size bunu demek istemişlerdir.

Bu markaların hepsinin satıcısı farklı. Dolayısıyla hepsini/çoğunu bir arada bulabileceğiniz bir link yok.

Bu skalada yer alan kabloların pek çoğu materyal olarak bakır ve/veya bakır üstü gümüş kaplı kablolardır. Arada kalınlık, geometri ve ceket farkları var.

Şu an sıradan kablolar kullanıyorsunuz sanıyorum. Yapacağınız değişimle muhakkak olumlu gelişmeler olacaktır. Bu aşama için çok fazla kafa yormanızı önermem şahsen. İleride muhtemelen değiştireceksiniz ve bu, daha kritik bir seçim olacaktır. Şu an için kullanıcı memnuniyeti yüksek ve ikinci el açısından bilinen/tanınan bir kabloyu tercih edebilirsiniz bence.

Yves-Bernard André
Muffy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-09-08, 19:17   #7 (permalink)
Member

marseille Avatar

Katılım tarihi: Oct 2006

hem QED hem de Black rhodium u tavsiye ederim.KArgoda hiç bişey olmaz korkma..
marseille çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-09-08, 18:23   #8 (permalink)
Junior Member

Selamlar
sn@ashoke,muffy,marseille ilginizden dolayi hepinize cok tesekkur ederim.Qed ve chord company bakiyorum yaklasik bir ay sonra herhalde kablolarim alinmis olacak o zaman yorumlarimida yazarim umarim buraya tekrar ilgi ve alakaniz icin cok cok tesekkur ederim.

sevgi ve saygilarimla

selametle
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

.::Wharfedale 9.6'ya kablo::. ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
wharfedale modus 1.6 için yardım cdrwia Stereo 11 04-08-08 00:47
NUMARK FUSION 999 + Wharfedale Müthiş Kampanya eniyiteknoloji Satış İlanları 0 19-04-08 12:01
Wharfedale DIAMOND 9.6 _salvador_ Stereo 18 26-12-07 19:23
Wharfedale 9.6 Hoparlör Arıyorum emrock172 Aranılan Ürünler 1 01-04-07 17:49
Satılık Wharfedale Evolution 30 (İZM) hakancez Satış İlanları 1 22-05-06 21:13

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:14.