AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

Digital kabloda hangisi daha iyi ?

This is a discussion on Digital kabloda hangisi daha iyi ? within the Interconnect ve Güç Kabloları forums, part of the Kablolar category; izmirde olsan sana yardımcı olacak arkadaşlar diy kablolarla bence çok daha az paraya çok iyisini yapabilirsin...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Kablolar > Interconnect ve Güç Kabloları

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 20-11-06, 16:13   #11 (permalink)
Member

Katılım tarihi: Nov 2006

izmirde olsan sana yardımcı olacak arkadaşlar diy kablolarla bence çok daha az paraya çok iyisini yapabilirsin
bestsero çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-11-06, 07:46   #12 (permalink)
Senior Member

Avalon 27 Avatar

Katılım tarihi: Jun 2006

Alıntı:
bestsero tarafından iletildi. Mesajı göster
izmirde olsan sana yardımcı olacak arkadaşlar diy kablolarla bence çok daha az paraya çok iyisini yapabilirsin
Sayın bestsero, bende zaten kendi kablolarımı kendim yapıyorum..Sadece xlr, rca yada bnc arasında hangisinin daha performanslı olduğuna karar verip, onu uygulamam gerekiyor, bu konudada arkadaşlardan fikir beyan ediyorum...Yinede ilginize teşekkürler...
Avalon 27 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-11-06, 10:16   #13 (permalink)
Administrator

eUGENE Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006

Merhaba,
Ben pek anlayamadım konuyu Dijital kablo ne demek? RCA SPDIF, XLR AES/EBU, BNC ya da COAXIAL demişsiniz ama bunlar sadece farklı format ya da soket tiplerinin isimleri kablo ile bir alakalası yok ki?

RCA bildiğimiz tos'da denen en bilinen soket tipi. Ama SPDIF Sony ile Philips'in beraber geliştirdikleri bir format. XLR'da bir soket tipi ama AES/EBU bir standart. BNC'de keza bir soket tipi.

Bu soket tiplerinin hangisi kaliteli diyorsanız böyle bir soruda pek cevaplanamaz. Yerine göre değişir. XLR en profesyonel bağlantı şekillerinden biri ama içinden ne taşıdığınız önemli. BNC'de aynı şekilde, 3 adet BNC soketli 75ohm kablo ile mükemmel video sinyali taşınır mesela

Yani soru çok karışık Taşınan veri dijital olacaksa taşınır ya da taşınmaz. Sayısal veriyi kaliteli taşımak diye birşey pek söz konusu değil. belki dış etkenlerden az etkilensin, ya da uzak mesafe taşıcam gibi dertler varsa çözüm aranabilir. Optik kablo sayısal veri için ideal çevreden etkilenmiyor. Uzun mesafelerde kullanılabiliyor filan falan
eUGENE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-11-06, 12:57   #14 (permalink)
Member

Katılım tarihi: Nov 2006

Alıntı:
Avalon 27 tarafından iletildi. Mesajı göster
Sayın bestsero, bende zaten kendi kablolarımı kendim yapıyorum..Sadece xlr, rca yada bnc arasında hangisinin daha performanslı olduğuna karar verip, onu uygulamam gerekiyor, bu konudada arkadaşlardan fikir beyan ediyorum...Yinede ilginize teşekkürler...
sn avolon27 ben rca kullanıyorum optikten nazaran daha iyi sonuç aldım cardas girişlerim var çift ekranlı kablo kullanıyorum gayet iyi sonuç veriyor
bestsero çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

Digital kabloda hangisi daha iyi ? ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Müzikte En Perforsmanlı Subwoofer Hangisi Sizce??? deaxter Surround Hoparlörler 19 13-10-09 18:31
Hangisi? Cambrıdge 640c, nad 542, marantz 5003 keremz CD Player'lar 0 13-01-09 17:29
ONKYO A9755 Integrated Digital Amfi. eUGENE Stereo Amfiler 9 14-02-08 16:06
Amfi'nin sağ tarafı daha çok ısınıyor neden? emreturgut Stereo Amfiler 43 30-11-06 16:53
Daha çok detay veren alet mi iyidir ? satbaba Sohbet 4 01-11-06 18:53

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:32.