Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...
This is a discussion on NuDiva VS Maestro VS Symphony??? within the Interconnect ve Güç Kabloları forums, part of the Kablolar category; NuDiva VS Maestro VS Symphony! Ecosse un orta seviyedeki bu üç kablosunu aşşağı yukarı 3 hafta gibi bir sürede test ...
| |||||||
| Kayıt | SSS | Üye listesi | Takvim | Arama | Bugün gönderilen mesajlar | Bölümü okunmuş olarak işaretle |
| | #1 (permalink) |
| Senior Member Katılım tarihi: Mar 2006 Bulunduğu yer: istanbul
| NuDiva VS Maestro VS Symphony! Ecosse un orta seviyedeki bu üç kablosunu aşşağı yukarı 3 hafta gibi bir sürede test etme imkanım oldu bu test imkanını bana veren timpani ye çok teşekkür ederim... sistemimi biliyorsunuz... b&w 703, krell kav-250a, ah! cdp, ve ecosse sms2.3... ilk olarak kablolarım aynı marka olsun gibi bir takıntım yoktu fakat hop kablomdan çok memnundum birde interconnect lerini denemek istedim... amacım sistemimdeki mat sesi azaltmak ve sahnemde oluşmayan micro detayları yakalamaktı... o 2. bantmıdır nedir onu da bulursam kebab olacaktı! ilk olarak... gümüş kabloların hızı ve parlaklık konusundaki karakterlerinden dolayı daha denemeye başlamadan önce "nudiva" ya karşı bir sempatim oluşmuştu... ilk olarak nudiva ve maestro yu karşılaştırdım... nudiva gümüş, maestro bakır bir kablo... tam 1 hafta süren kör testlerle dolu bir test aşamasının sonunda... kendi noname kablom ve ecosse un bu iki kablosu arasından... kendi kablomu daha ilk 5 deneme içinde eledik... çünkü aralarında uçurumlar vardı... geriye nudiva ve maestro kaldı... seçim zor olmayacaktı çünkü biri bakır biri gümüş kabloydu ses farkını hemen anlayacağımıza emindik... (sen öyle san, hadi bakalım...) ama öyle olmadı... seçtiğimiz parça malesef bu farkları vermeye uygun bir parça değildi... hemen eşimin en sevdiği parçalardan biri olan... coldplay - spies'ı koyduk... böylece eşime kör test uygulamaya başladım... tam 5 kör testtin 4 ünde eşim aynı kabloyu beğendi... buda "nudiva" idi... (tam tahmin ettiğim gibi!) ama iki sorun vardı! biri, eşim bir şeyi sevmediğini söylüyordu... ikincisi ise... bende nudiva yı çok açık ve iyi bulmuştum ama ben maestro yu daha çok beğenmiştim... acaba daha pahalı olan daha iyidir mantığı psikolojimimi etkilemişti... ben her ne kadar kör test yapsamda taktığım ve değiştirdiğim kabloları görüyordum ve bu testte malesef psikolojimde çok etken oluyordu... bunun üzerine eşime yaptığım bu kör testte nelere dikkat etmesini değerlendirmesi gerektiğini söyledim... vokalin yerine sesin tonuna yada doğallığına ve aletlerin doğala yakın çalıp çalmadığına, fokuslamaya bakmasını istedim... transparanlık falan diye hatunun kafasını karıştırmadım anlıyacağınız... neyse... onu yönlendirmek istemiyordum... zaten kabloların hangisi pahalı bilmiyordu... odun umu taktın (maestro), gümüşümü (nudiva) diye arasıra soruyordu!... daha sonra 12 test yaptık... 10 nunda tekrar aynı kabloyu seçti... test bitti sağol hayatım dediğimde gümüşü seçtim öyle diil mi dediğimde cevap hazindi... çünkü odun u seçmişti... ve odun gümüşten daha pahalıydı... bunun nedenlerini uzun uzun konuştuk ve en önemli nedeninin aslında vokaldeki parlaklığı sevmesi olduğunu bu yüzden ilk başta nudiva yı seçtiğine karar verdik... ama tekrar tekrar aynı şarkı dinlendiğinde nu diva tercih nedenini kaybediyordu... acele verilmeyen kararlarda... maestro kalitesini kabul ettiriyordu... ama müzikaliteye baktığımızda gerek vokalde gerekse ki bence bu en iyi özelliğidir maestronun... zil sesleri nudiva dan çokçok üstündü... daha doğal ve altını çizerek söylüyorum... zili zil gibi çalıyordu... nu diva da açıklığı ayrıntısı ve dinamizmi ile çok güzel bir tattı ama bizim ses rengimiz maestro dan yanaydı... sonra ki hafta acaba aralarında çok az fark var (fiyat olarak)... diye acaba maestro yu symphony le karşılaştırabilirmiyiz diye sordum... birde syphony nin, maestro dan biraz daha fazla detay verdiğini duymuştum ve bunu öğrenmeninde tek yolu vardı... "kaşıntı tüm bedeni sardı hohohoho..." ben kabloları almaya gittiğimde bir kişi daha maestro ve symphony testine gelmişti... bir kişide bu testi yapmış ve maestro yu seçmişti... (1-0 maestro) bir kişi ise bu denemeyi yapmış bir fark alamamış ve sonunda pahalı olanı alayım demişti... (2-0 maestro... sanırım karşılaştırmaya gerek yoktu...) ne kalabalık gün gitmişim.... ve kabloları alıp eve geldim... maestro yu biliyorduk ve symphony i merak ediyorduk... ve kör testte başladık... 2 ayrı tadta kablo... kafamız karışmıştı... ikiside güzel kablolardı... ama tadları farklıydı... benim sistemimde maestro daha açık çalıyordu... basları yerinde dolgun... ve symphony e göre daha iyi çalıyor gibiydi... symphony ise vokalde özellikle biraz kapalı çalıyordu... ama sese birazda gövde veriyordu... sahnenin arkasını sanki kesiyor.... daha derli toplu bir sahne vaatediyordu... buda sahne imajını güçlendiriyordu... bu farklı bir tattı ve bu tada açıkçası alışamamıştık... ikimizin seçimide maestro ydu... (3-0 maestro 90 dk bitmişti...)fiyatının daha uygun olması ve mikro detaylarda en az symphoy kadar başarılı olması beni maestro ya çekiyordu... ama ben kabloda sanırım, biraz daha detay istiyordum... maestroda... fiyat ve açık çalması gibi artılarına rağmen biraz mat çalan anfimin gediklerini kapatmıyordu... ama yinede maestro yu seçecektim... belki wbt taktırıp ucuna detayda bir gelişme sağlarım diye düşünüyordum... ama bakır wbt iler ile bunu sağlayıp sağlayamayacağımdan emin değildim... ama pahalı olan iyi olmalı mantığıyla 1 hafta sympony dinledim... belki gümüş ün yanma süresi uzun olduğundan uzun süre dinlersen farkı ortaya çıkabilecekti... birde maestro nun bir süre yanmış olduğunu ama symphony nin sıfır olduğunu öğrenince uzun süre sistemimle bu kabloyu kullandım... bu arada sypmphony üzeri gümüş kaplı bakır bir kabloydu ve bilindiği gibi gümüşün pişme süresi çok uzundu... sonuç yine maestro biraz daha iyi gibiydi... üstelik symphoy nin uçlarına wbt takılamıyordu, uçları çok sert ayrıcana kalındı ve kullanımda zorluklar çıkarıyordu... eeeee ne yapacağım... teslim tarihi geldi... ve teslim günü ufak bir dinleti pişmiş ve pişmemiş symphony arasındaki farkları duymak... maestro ile karşılaştırmak... dı nı nı nın... ilk olarak iki syphony arasındaki farkı dinledik... daha sonra elimdeki kabloları tekrar dinledim... sonuç: pişmiş symphony pişmemişinden çokçok farklı çalıyordu... vokaldeki kapalılık kalkmış... sesteki detay artmıştı... ama elimdeki kablolarla timpani de yaptığım testte yine maestro daha iyi çaldı... bu durumda benim sorunumu pişmiş bir symphony çözecekti... ama pişmişini satmıyorlardı... bundan çıkardığım sonuç şu... pişme süresini tamamlamış bir symphony, pişme süresini tamamlamış bir maestro ya... sahne imajı ve detay açısından oldukça belirgin bir fark atıyor... ama bunun farkı 150-200 ytl etmez diyorsanız seçiminiz maestro olabilir... maestro daha çabuk pişiyor... ve kablo 1-2 adım daha güzel çalıyor... fakat symphony piştiğinde 4-5 adımdan fazlasını atıyor... (demekki 90dk bitmiş ama maç bitmemiş... 3-4 symphony galip...) not: bu yorumlarım sadece benim sistemim için geçerlidir... kendi görüşüm ve kulaklarımın hissiyatı görecelidir... başka sistemlerde performansları çok farklı olabilir... bu test tüm kablolar pişme süreleri tamamlanmış olarak değerlendirilmediği için hatalar taşıyabilir... bu yazıyı reklam olarak görenlerde beni güldürür... hatta peşin peşin güleyimde boşa gitmesin... hahaha... şaka bir yana sayın satbaba yada bu kablo testtim sırasında yaptığı yorumlardan dolayı teşekkür ederim... ve özellikle kulaklarına ve zevkine hayran olduğum aşkıma kör testtindeki bana yardımlarından dolayuı çok çok çok çokçok çok teşekkür edrim... seni çok öpüyorum... sayın satbaba sizden bahsetmiyorum... En son inispiritusengt tarafından düzenlendi: 24-07-06 saat 16:49 |
| | |
| | #2 (permalink) | |
| Senior Member Katılım tarihi: Mar 2006 Bulunduğu yer: Ankara
| Ellerine sağlık inis. DAha çok test ve böyle sıcak anlatımlar bekliyoruz. ![]() Alıntı:
__________________ İki şeyin sınırlarının olmadığını biliyorum. Sonsuzluk ve aptallık. Aslında ilkinden çok da emin değilim. A. EINSTEIN | |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Senior Member Katılım tarihi: Mar 2006 Bulunduğu yer: Istanbul
| inis çok teşekkürler...yazın nefis o kablo bu kablo bunlar o kadar önemli değil bence.. bu testi zevkle yapman ve mükemmel anlatımın çok daha önemli.. Not : ayrıca testteki süreçleri yaşamış biri olarak tespitlerinin de mükemmel olduğunu söyliyeyim. bende 2-3 gün süren test sonunda symphony yi seçmiştim ve hala kullanıyorum. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| valla sayın satbaba... ve sayın eozkececi... yorumlarınız için sağolun... keşke daha çok test yapabilsem... fiyat isteyen arkadaşlar olmuş... onuda yazayım... nudiva - 150 pound maestro - 210 pound symphony rca - 275 pound |
| | |
| | #5 (permalink) |
| kablo pişirmek için bir yöntem... cdp a cd yi koyun... play tuşuyla çalıştırın... çalsın bu işlem sırasında anfiyi açmak zorunda değilsiniz... yada... radyo yu anfiye bağlayın cdp ım eskimesin diyorsanız... tekrar anfinin kapalı olmasında bir sakınca yok... müzik sinyalinin kablodan geçmesi yeterli,anfinin bunu kullanıp kullanmaması kablo pişirimi için gerekli bir şey değil... gümüş kabloların pişirimi sonunda sağlanan en büyük kazanım tabiki detay... bakırda bu süre tahmin ettiğiniz gibi daha kısa... En son inispiritusengt tarafından düzenlendi: 25-07-06 saat 14:17 |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Senior Member Katılım tarihi: Mar 2006
| http://www.timpani.com.tr/pages/ecosse/ecosse.htm what hi-fi Maestro ya 5 yildiz Symphony e 4 yildiz vermis |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Senior Member Katılım tarihi: Mar 2006 Bulunduğu yer: Istanbul
| bakınız arkadaşlar sevgili inis arkadaşımız 3hafta test yaparak bir sonuca ulaşmış bende 2-3 gün uğraştığımı buna rağmen küçük te olsa bir fark alamamış ya da psikolojik etki ile bazı sonuçlara ulaştığıma göre bu iki kablo arasındaki performans farkını varın siz düşünün derim. herkese bol müzikli sağlıklı günler... |
| | |