AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

Power Kablosunun Etkisi ve Tecrübeleriniz Neler?

This is a discussion on Power Kablosunun Etkisi ve Tecrübeleriniz Neler? within the Interconnect ve Güç Kabloları forums, part of the Kablolar category; arkadaslar beni cok etkileyen power cord kablolar stealth dream vede v daynamics ust serileri olmustur yalnız fiyatları cok pahallı ama ...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Kablolar > Interconnect ve Güç Kabloları

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 27-10-06, 20:07   #41 (permalink)
Member

Katılım tarihi: Oct 2006

arkadaslar beni cok etkileyen power cord kablolar stealth dream vede v daynamics ust serileri olmustur yalnız fiyatları cok pahallı ama stealth ın daha ucuz modelleri de var ama su ana kadar bulupda deneme imkanım olmadı aksam sayfasına girip bir bakacagım
Kizavul çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-10-06, 20:12   #42 (permalink)
Member

Alıntı:
satbaba tarafından iletildi. Mesajı göster
Sevgili kizavul

ben sistemimi istek firmasının orion akım düzenliyicisi üzerinden besliyorum
bir power chord cdp e diğeri amfiye bağlı...
bu durumda bu bağlantı sizce sorun yaratır mı?
Ben cihaz ve kabloları almadan evvel yaptığım bir haftalık deneme süresince
bu akım düzenliyicinin arka plandaki hava boşluklarını büyütüp bir sessizlik sukunet yaptığını gözlemledim. Keza power chordlarında özellikle bas performansında bir miktar artışa ve yumrukvari bir şekle dönüştürdüğünü ve sahneyi az biraz geriye çektiğini duydum..
sizin görüşünüz nedir
power amplilerde kesinlikle power cont kullanılmasını uygun gormuyorum bu gibi filitreler elektrik akımını yavaslatıyor integre ampli olursa bunu bilemiyecegim sayet power amplili ise sisteminiz cont cıkartmanızı oneririm
Kizavul çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-10-06, 21:54   #43 (permalink)
Senior Member

satbaba Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006

entegre amfi
o zaman devam
satbaba çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-10-06, 00:58   #44 (permalink)
Member

Alıntı:
entegre amfi
o zaman devam
spike uzerine kaldır dene
Kizavul çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-10-06, 02:12   #45 (permalink)
Senior Member

vintage Avatar

power amfide power cord kullanılmalı bence..ama power conditioner kullanılmamalı..bu konuda sistemimde ayrıntılı bir test sonuçlarını yazmıştık daha önce diğer forumda..

çok fark yaratıyor mu?,hayır yaratmaz..yani ölçmek çok zor.

yalnızca elektiriksel parazitleri önler, bu da önemli bir şey bence..

yani power amfide hep yaptığımızın tersine bir deneme yapmalıyız, elektrik akımı ile iki yönde oynamak..yani hem parazit arttırmalıyız hemde rf .ya da düşürerek.
bunu yapabilirsek ancak power cord ne işe yarıyor, o zaman duyabiliriz.

bunu nasıl yaparız ve bu sayede ne işe yaradığını nasıl görürüz bilmem..zor iş..
vintage çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-10-06, 07:45   #46 (permalink)
Senior Member

satbaba Avatar

Alıntı:
Kizavul tarafından iletildi. Mesajı göster
spike uzerine kaldır dene

solid state amfim foto daki gibi 4 adet antivibrasyon sağlayıcı malzeme üzerinde...

yani tüm ayakları söküp spike tipi bacak mı öneriyorsun ?
satbaba çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-10-06, 12:19   #47 (permalink)
Member

Alıntı:

solid state amfim foto daki gibi 4 adet antivibrasyon sağlayıcı malzeme üzerinde...

yani tüm ayakları söküp spike tipi bacak mı öneriyorsun ?
evet spike oneriyorum ama 3 adet olsun 4 yerden bastırmıyalım zaten 4 yerden tam basma imkanı fiziken yok
Kizavul çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-10-06, 12:22   #48 (permalink)
Member

Alıntı:
evet spike oneriyorum ama 3 adet olsun 4 yerden bastırmıyalım zaten 4 yerden tam basma imkanı fiziken yok
siz prenizi ahsap rafa koymusunuz bunun uzerine mermer kestirin veya granit altınıda komple mantar yapıstırın 6 mm kaucuklu mantar olabilir bunun uzerine spike ları koyup uzerine prenizi koyun goreceksinizki detaylarınız muazzam derecede artmıs olacaktır
Kizavul çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-10-06, 13:43   #49 (permalink)
Senior Member

inispiritusengt Avatar

Alıntı:
powerdada yarar... virtual dynamics kablo cok degişik bir duygu verir sanki arabaya chip takıp beygir kuvveti artmıs gibi hissettirir aq power kablolar ise orta ses agırlıklıdır baslar a iyi geldigini gordum yalnız sahne gidiyor
ben detay da artış bekliyorum... tabi sahnede olursa harika olur... kendi power anfimde kullanacağım...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-11-06, 16:14   #50 (permalink)
Senior Member

Robin Avatar

Katılım tarihi: Nov 2006
Thumbs up

Alıntı:
Muffy tarafından iletildi. Mesajı göster
Birçoğumuz olayın teknik kısmına hakim olmasak da (en azından kendi adıma) , artık güç kablosunun sese etkisi bir çok kullanıcı tarafından kabul görmekte. 2500-3000$'lara kadar tırmanan fiyatlar var piyasada hepimizin bildiği gibi.

Şu ana kadar ki tecrübleriniz neler? Özellikle bu tür özel güç kablosu kullanan arkadaşların yorumları oldukça faydalı olacaktır.

Hangi kabloyu kullanmaktasınız; bu eklentinin ardından seste ne gibi gelişmeler fark ettiniz?
Power cord kısmı işin daha çok elektriksel yanını ilgilendirse de performansa olan etkisi inkar edilemez.Aldığınız elektrik power filter dan da gelse arada kullanacağınız kaliteli bir power cord işi bir basamak yukarıya taşıyor.(tecrübeyle sabittir.)Kullanacağıız sıradan bir power cord ile oksijensiz ortamda üretilmiş %99,9 saflıkta teflon ekranlamalı iç direnci sıfıra yakın bir kablo arasında dağlar kadar fark oluyor.SES daha gövdeli ve detaylar daha belirginleşmeye başlıyor.
Robin çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

Power Kablosunun Etkisi ve Tecrübeleriniz Neler? ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Makaralı Tape Tecrübeleriniz ve Önerileriniz? Muffy Pikap, Tuner ve diğer analog kaynaklar 60 29-06-10 14:01
Cambridge audio P500 (Power) adrenalin Aranılan Ürünler 0 30-09-08 02:05
Kablonun etkisi, Haydi bakalım !!! eUGENE Hoparlör Kabloları 11 02-09-08 11:43
Technics A900S MarkII power ve SU-C800-UM2 Pre... eUGENE Stereo Amfiler 15 16-11-06 13:42
power amfiye power cord ? vintage Interconnect ve Güç Kabloları 10 31-10-06 09:13

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:31.