AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

audio cd kaydı için cd r

This is a discussion on audio cd kaydı için cd r within the Diğer Ekipman ve Aksesuarlar forums, part of the Diğer Ekipmanlar & Modifiye category; özel kopya koruması yoksa ve düşük hızla yazdırılırsa 1 e 1 alınabilir ama kopya koruması varsa sacd ler gibi özellikle ...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Diğer Ekipmanlar & Modifiye > Diğer Ekipman ve Aksesuarlar

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 31-03-06, 22:55   #11 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Mar 2006

özel kopya koruması yoksa ve düşük hızla yazdırılırsa 1 e 1 alınabilir ama kopya koruması varsa sacd ler gibi özellikle aynı kalite zor gibi.
berkeley çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-04-06, 00:19   #12 (permalink)
Member

frustrated Avatar

Alıntı:
berkeley tarafından iletildi.
özel kopya koruması yoksa ve düşük hızla yazdırılırsa 1 e 1 alınabilir ama kopya koruması varsa sacd ler gibi özellikle aynı kalite zor gibi.

Dusuk hizda yazdirma belki dediginiz gibi ozel korumali CD'leri ozel programlarla cekmek istisnalari disinda genelde piyasada satilan cop kalitesindeki uzerlerinde 52x yazip gercekte 8x-16x bile zor yazilabilecek CD-R'lar icin gecerli olabilir ama normalde kaliteli CDR'larda boyle bir seye gerek yoktur.
Zaten bu derece cop CDR kullanmamak lazim, bir sure sonra alt boya kisminda bariz delikler bile gorebilirsiniz.
Ha sayet elinizde birsuru boyle cop CD varsa, en azindan Nero gibi programlarda CDR'in gercek yazilabilme hizini detect ettirebilirsiniz ve de bu tur CDR'lari mutlaka Verify'li yazmak lazim.
Yoksa yazdim zannedersiniz hatasiz bitirir gorunur ama sonra CD okunamaz vs.vs.

Bir de bilgisayarda daha yavas yazarsa kaliteli olur diye bir sey yok. Daha dogrusu daha kaliteli 0 ve 1 diye birsey yok. Ya yazar ya yazamaz.
Hem cop CD kullanip hem hiz detect ettirmeyip hem de Verify'siz cekerseniz zaten bir kasinti durumu cikiyor ortaya. (burada isler daha da komplikelesip Windows'a bir is birakmamak her isi kendi programi ile yapmak diye uzar konu)

Koruma konusunda da hepsinin bir cozumu vardir, bunu unutmamak lazim, bu SACD icin de gecerli, aratin bir ton bilgi bulacaksiniz.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-04-06, 16:08   #13 (permalink)
Senior Member

eozkececi Avatar

Eğer bir yerlerden denk gelirseniz, temiz bir YAMAHA F1 CDRW alın. Bir ara ikinci el forumlarında tek tük görüyordum. Bu CDRW "ADVANCED AUDIO MASTER QUALITY RECORDING" yazma özelliğine sahip. Ben yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Std Quality modunda yazdırdığım cd'lerden, henüz bir cihazın okuyamadığı çıkmadı. Zaten 1-8x hızları arasında, cd'ye göre kendi belirliyor hızı. Yanlız, tam dolu cd'leri aktaramayabilirsiniz. Çünkü normalde orjinalinden daha fazla yer kaplıyor aktarma. İzleri daha geniş ve farklı bir yöntemle yazıyor.

Bu sayfalarda detaylı bilgi mevcut:
http://www.yamahamultimedia.com/yec/tech/aam_01.asp
http://www.yamahamultimedia.com/yec/tech/am_01.asp (özellikle bu linke sadece bir göz atsanız yeter. Resimlerden bile anlaşılabilir farkı.)

A. EINSTEIN
eozkececi çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-04-06, 11:59   #14 (permalink)
Member

frustrated Avatar

Sn. eozkececi'nin kullandigi (benim de NEC'le beraber kullandigim) Yamaha CRW-F1 cok cok iyidir. Hatta bir adim daha ileri gidip benim bilgim dahilinde en iyi kombinasyonlardan birinin su oldugunu soyleyebilirim:
okumak icin: Read kalibre edilmis bir CD-ROM
yazmak icin: Write kalibre edilmis Yamaha CRW-F1

Sn eozkececi ye dipnot:
Bir tavsiyem olacak.
F1'i sadece Audio CD yazma icin kullanin, digerleri icin baska bir yazici kullanin. Yamaha'larin kronik bir bozulma problemi vardir. F1 ise AAMQR kayit seklini kullanabilen nadir bir alettir, yazik olmasin.
Ben tozlanmasin vs. diye sisteme bagli bile tutmuyorum, Audio CD yazacagim zaman bunlari biriktirip, yamahayi takip toplu yazdirip sonra cikariyorum.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-04-06, 23:49   #15 (permalink)
Junior Member

Sn. Frustrated

Çok fazla teknik detaya girmek istemiyorum ama Plextor'u göz ardı etmeyin derim, hatta ben de biraz daha ileri gidip, audio cd için en iyisi diyebilirim
Saygılarımla
nocturn çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-04-06, 23:58   #16 (permalink)
Senior Member

eozkececi Avatar

Alıntı:
nocturn tarafından iletildi.
Sn. Frustrated

Çok fazla teknik detaya girmek istemiyorum ama Plextor'u göz ardı etmeyin derim, hatta ben de biraz daha ileri gidip, audio cd için en iyisi diyebilirim
Saygılarımla
Merak ettim şimdi.

Plextorun yazma teknikleri vs ile ilgili detaylar var mıdır? Farklı bir teknik mi kullanıyor? Üretimdeki modellerinden birisi midir?

Çok mu sordum?

A. EINSTEIN
eozkececi çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-04-06, 01:13   #17 (permalink)
Junior Member

Sn. Eozkececi,
Plextor'un hemen tüm cd-r lerinde bu özellik var diye biliyorum, audio cd yazma işlemi sırasında ,jitter olayını minimize etmek için lazeri ayarlayabiliyor, bu da yazma işlemini optimize ederek daha iyi bir audio kaydı yapmayı sağlıyor..Buna plextor "vari-rec" diyor. Ayrıca plextor marka cd okuyucu ve kaydedicilerin çekmeceleri de, okuma esnasındaki hataları en aza indirmek amacı ile siyah olarak üretiliyor.
Hatta kullanmakta olduğunuz meşhur EAC yazılımı bile özellikle okuma için plextor kullanılmasını öneriyor diye biliyorum...
Bu arada Yamaha'da gerçekten çok başarılı bir cihaz, hatta bazı testlerde audio master tekniği ile plextor'den iyi olduğunu bile okudum (gerçi burada kullanılan medya'da çok önemli), ancak benim kişisel tercihim her zaman için plextor'den yana
Sevgi ve Saygılarımla
nocturn çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-04-06, 16:54   #18 (permalink)
Member

frustrated Avatar

+1

Plextor da superdir hakikaten. Yamaha ile karsilastirmasini bilmiyordum, hic Plextor'um da olmadi ama hep cok iyi diye okurum.

Bir de su var en onemlisi...Yamaha yok artik ama Plextor var.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-04-06, 10:13   #19 (permalink)
Senior Member

vintage Avatar

bende de plextor var.

vakti zamanında en yakın takipçisi 40 dolar iken plextor'u 70 dolara almıştım.

şimdi değişmiştir belki fiyatı..
vintage çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-04-06, 02:21   #20 (permalink)
Senior Member

eozkececi Avatar

Audio cd yazarken kalibrasyon yapması, gerçekten çok güzel. Bunu yapan CDRW varmış demek. Ne yalan söyleyeyim, ben duymamıştım. Demek kaçırmışım Plextor'un bu özelliğini.

Yamaha'nın "AAMQR" yazma tekniği biraz farklı. Aşağıdaki resim herşeyi anlatıyor:

Bunun sonucunda, daha geniş, daha keskin ve her türlü player ile çok çok rahat okunabilen izler ortaya çıkıyor. Bu teknik ile hem yazma kalitesi çok yükseliyor, hem okumada oluşabilecek sorunlar, örneğin jitter en aza indiriliyor. Ama bunu bir dezavantajı var. Elinizdeki cd diyelim 670 mb dolu. Bu cd yi birebir aktarmak istediğinizde, yer yok uyarısı veriyor. Yanlış hatırlamıyorsam ~600 MB dolu olan bir cd, ~670 MB civarında bir hacimle aktarılmıştı.

Babamın, tüm ısrarlarıma rağmen kullanmaya devam ettiği kıytırık player, neredeyse hiç cd okumamasına rağmen, Yamaha'da 4x yazılmış cd'lere gık diyemiyor. Artık babamdaki cd'leri alıp kopyalayıp veriyorum, öyle dinleyebiliyor. Orjinaller bende kalıyor tabi.

A. EINSTEIN
eozkececi çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

audio cd kaydı için cd r ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
SACD ve Audio CD için Tüm Cevaplar. Xphile DVD Audio 0 08-01-09 14:20
SACD ve Audio CD için Tüm Cevaplar. Xphile DVD Audio 0 08-01-09 13:10
SACD ve Audio CD için tüm cevaplar. Xphile DVD Audio 0 08-01-09 12:53
Audio Federation's Rocky Mountain Audio Fest - RMAF 2006 - Show Report SoundOfAngel Sohbet 5 31-10-06 13:54

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:14.