AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

Blacknoise Akım Filtreleri

This is a discussion on Blacknoise Akım Filtreleri within the Diğer Ekipman ve Aksesuarlar forums, part of the Diğer Ekipmanlar & Modifiye category; İtalyan Systems And Magic firmasının ürünü BlackNoise Şebeke Cereyanı filtreleri testlerini bugün forumlardan dostlarım sevgili inis ve sevgili Avalon27 ve ...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Diğer Ekipmanlar & Modifiye > Diğer Ekipman ve Aksesuarlar

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 16-06-07, 07:45   #1 (permalink)
Senior Member

satbaba Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006
Standart Blacknoise Akım Filtreleri

İtalyan Systems And Magic firmasının ürünü BlackNoise Şebeke Cereyanı filtreleri testlerini bugün forumlardan dostlarım sevgili inis ve sevgili Avalon27 ve sevgili ahmahm ın katılımları ile önce benim sistemde test ettik.
Daha sonra sanıyorum Avalon27 ve Yoda ve inisin sistemlerinde test edeceklerdi.. Onlardaki testleri
heralde kendileri yazarlar ama ben kendi sistemimdeki izlenimlerimi naçizane sizlerle paylaşayım.

Avalon 27 nin bu sıcaklarda kan ter içinde kalarak bana gelmesini müteakıben inis te daha sonra bizlere katıldı.Poşetlerden çıkan kutuları açtık.

Bu ürünün çeşitli cihazlarda kullanılmak üzere ve çeşitli güçlerde çeşitleri var.
Cdplayer için genelde extreme modeli öneriliyor.Şunu da belirtelim ki bu filitreler amlajından yeni çıktı ve hiç pişmeden teste tabi tutuldu. Denildiğine göre 200 saat kadar pişmesi gerekiyormuş.

Önce isotek oriona bağlı sistemimle , teste başladık.

SİSTEM:

Bluenote s3 signature ampli
Bluenote koala tube cdp
Triangle Naia hoparlör
Diy saf gümüşten anakonda int ve spk kabloları ve
isotek premium , elite ve optimum power kabloları.

Medya olarak Renaud Garcia Fons un Oriental Bass cdsinin 1.inci parçası oriental bass ve 3.üncü parçası goodjinns ı dinledik.
Daha sonra cdplayere BlackNoise extreme modelini bağlıyarak A sonra B ,ve sonra yine A şeklinde dinletiler yaptık. Amfiyi normal şebeke gerilimine bağlı tuttuk.

Farklara gelince;

Sesler hoparlörlerden biraz daha koparak daha ortaya ve ayrık olarak geldi ve hava etkisi arttı.
Baslar biraz daha dolgunlaştı ve tizlerdeki detayda biraz daha artarak daha müzikal ve 3 boyutlu hale büründü.
Vokal testi için seçtiğim Norah jones - Come away with me cd sini test ederken Norahın boyunun en az bir karış uzadığı hissedildi. . Bu farklar B den A ya tekrar dönüş yapılınca daha güçlü duyuldu.
B de kulak daha dingin ve yormayan sese alışınca tekrar A ya dönüşte aynı parça aynı volum düzeyinde daha hırçın ve yorucu hale geldi.

Daha sonra amfiye mini modelini de takarak aynı cd nin aynı parçaları ile yaptığımız denemelerde
bu kez baslarda bir nebze yumuşama ki (benim tercih ettiğim bir şey değil) hissettim...

Daha sonra amfiye 1000 modelini bağladığımızda bu kez sahnedeki hava etkisi arttı ve baslar daha detaylı odaklı hale geldi ama bir nebzede olsa baslardaki ses düzeyi çok az azaldı gibi geldi bana...

Fakat cdp e extreme modeli amfiye 1000 modeli takılı halde iken sahne ve müzikalite gerçekten keyif verici şekle dönüştü , Ama ben bas biraz sert bas sevdiğimden extreme modelinin yalın kullanılmasını daha sevdim.

Bu arada belirtmem gereken bir husus

elimde fazladan kaliteli bir power kablo olmadığından ,gerek mini gerekse 1000 modeline standart bir power kablo bağladık . Ama extreme modeline sürekli isotek premium power kabloyu bağladık. yani mini ve 1000 modelinin biraz hakkını yemek zorunda kaldık
eğer onlarda da iyi bir power kablo olsaydı daha sağlıklı bir karşılaştırma olabilirdi..

Bundan sonra isotek dahil tüm filitreleri söküp doğrudan duvardaki şebeke cereyanına dönünce BlackNoise filtrelerinin katkısını daha iyi görmüş olduk. Çünkü daha önce ilk kez biz isotek orion sisteme bağlı iken bu farkı almıştık direkt duvardan ceryan cekildiğine göre fark elbette daha fazla oluyor.

Ama her her sisteme vereceği yanıt sanıyorum değişik olacaktır. Nitekim inis kendi sisteminde farkların çok daha bariz olduğunu , benim sistemde ise farkların kendi sisteminde yarattığından biraz daha az oluştuğunu söyledi...

Daha sonra dinletiye sevgili ahmahm da iştirak etti. Ona da A B ve A testlerini uyguladık o da benim gibi en çok cdplayere extreme modeli bağlı iken çıkan sesi sevdi.

Sonuç olarak sisteme kesinlikle olumlu katkısı olan bir komponent ama her sisteme verdiği cevap farklı olacak sanıyorum...

Bu testleri yapmamızı sağlayan Timpani Firmasından Sayın Adnan Arduman a
cihazları nakleden sevgili avalon 27 ye, daha sonra katılan sevgili inis ve ahmahma
yardımları için çok teşekkür eder sağlık ve mutluluklar dilerim :love::wave:

Saygı ve sevgilerimle ...:wave::wave:
satbaba çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-06-07, 10:33   #2 (permalink)
Member

marseille Avatar

Katılım tarihi: Oct 2006

teşekkürler satbaba ,paylaşım ve yorumlar güzel olmuş gerçekten.diğer arkadaşlarda herhalde yorumlarını ekleyeceklerdir .saygılar..
marseille çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-06-07, 15:15   #3 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Apr 2007

Yorumlar için teşekkürler satbaba.
Speaker Cable: Bandridge LC 1254 2x2.5mm²
Interconnect: Acoustic Research
spacecowboy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-06-07, 10:45   #4 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Dec 2006

merhaba
blacknoise ile isotek rack tipi cihazlar(minisub) arasında bir kıyaslama mümkünmü.
syg.
RAINDOG çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-08-07, 14:49   #5 (permalink)
Senior Member

inispiritusengt Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006

aslında ikisininde işlevleri farklı o yüzden karşılaştırmak ne kadar doğru bilemeyeceğim...

isoteki tüm cihazlarınızı bağlayabileceğiniz bir cihaz olark görün... ama bahsedilen filitrelerin hepsinin ayrı özellikleri var ve sadece 1 cihazın takılması daha iyi sonuç veriyor... mesela extreme e sadece cdp bağlıyabiliyorsunuz...

yani hepsi cihazınızın çektiği watt a göre sınıflandırılmış siz kendi cihazınıza uyanı alıyorsunuz...
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

Blacknoise Akım Filtreleri ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
APC Performans 8 Prizli Akım koruyucular (PF8VNT3-GR) fikrot Diğer Ekipman ve Aksesuarlar 1 18-11-06 21:53

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:23.