Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...
This is a discussion on Ses kartı Tavsiyesi... within the Diğer Ekipman ve Aksesuarlar forums, part of the Diğer Ekipmanlar & Modifiye category; Bu güne kadar hep Creative ses kartları kullandım, 5+1 sistemlerime güzelce eşlik ettiler, Creative gittikçe kalitesini düşürdüğünden başka çözümlere yönelmek ...
| |||||||
| Kayıt | SSS | Üye listesi | Takvim | Arama | Bugün gönderilen mesajlar | Bölümü okunmuş olarak işaretle |
| | #1 (permalink) |
| Junior Member Katılım tarihi: Jul 2006
| Bu güne kadar hep Creative ses kartları kullandım, 5+1 sistemlerime güzelce eşlik ettiler, Creative gittikçe kalitesini düşürdüğünden başka çözümlere yönelmek durumunda kaldım...Bu güne kadar kullandığım en iyi kart Audigy2 ZS platinum Pro EXternal seskartıydı, zaten yorumlarına istinaden ses üretimini çok iyi şekilde yapabilmesi adına üretildiğine çoğu kimse hemfikir. şu anda B&W 604 s2 ve yakınzamanda elime geçecek Lambalı amfime eşlik etmesi açısından bir kart arayışındayım...X-fi Platinum Pro Champion kullanmaktayım ve sonuçşarı belki oyun oynayıp film seyredenler tatmin edebilecek düzeyde ama Müzik için sonuçları bekleneni verebilmekten çok uzak...aklımda tavsiye üzerine Creative E-MU sanırım 400 serisi external veya yine iyi diye bahsedilen M-AUdio Audiophille veya dinleme şansına erişemediğim fakat çok iyi olduğunu düşündüğüm ESI juli@ var...bunlardan deneyime edindiğiiz veya önerebileceğiniz, Stereo sesi en şık haliyle amfiye ulaştırabilecek bir ses kartı mevcutmudur? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Administrator Katılım tarihi: Mar 2006 Bulunduğu yer: Ankara
| Daha önce başka bir konuda da yazmıştım yanlış hatırlamıyorsam. M-Audio Audiophile serisi ses kartlarındaki Audiophile ibaresinin hi fi'daki ses başarımı kastedilerek eklendiğini sanmıyorum. Biraz yanıltıcı. M-Audio'nun bu kartlarının muadili Creative ses kartlarından temel farkı, işlemci gücü. Özellikle amatör ev kaydı vs.. çalışmalarda bulunan kişiler için kayıtta gecikme yaratmaması. Eğer 5.1 sizin için önemli değilse ve stereo'ya dönük bir ürün arıyorsanız, bence harici dac'ları değerlendirmenizde fayda var. Doğrudan USB arayüzlü ya da coaxial/optical dijital arayüzlü uygun ürünler var.
__________________ "Quality is a constant state of mind. It is a matter of passion and experience. Not a matter of standards… Technology is not an end in itself. The pleasure found in listening must be our only guide." Yves-Bernard André |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Junior Member Katılım tarihi: Jul 2006
| Bence de pazarlama stratejisi, üzerlerindeki dac'ların kalitesi ses kartını tercih edilebilir kılacaktır...Bahsettiğim kartların Creative X-fi'dan daha iyi olma ihtimalleri var...ben de tecrübe edinmiş arkadaşlar olabilir diye bilgi almak istedim...DAC alacak olsam da sesin ilk üretildiği yer yine elimdeki ses kartı olacak...dac ile de yeni bir filtre söz konusu olacak...bildiğim kadarıyla DAC'lar ses kartı gibi tek başlarına kullanılamıyor...Yine de tavsiye edebileceğiniz bir DAC varsa değerlendireyim...B&W 604 bağlı bilgisayarıma, en iyi audio çözümünü üretmeye çallışmama karşın, 1 hafta önce aldığım Pioneer CD çalarım pd4050 çok daha iyi sonuç verdi...Dolayısıyla elimdeki ses kartıyla ne derece işkence çektiğimi anlayabildim...Hoparlörlerin de detay iletebilme yetenekleri ile fark bariz olarak ortada...5+1 sistemlerde vaya Sub bağlı compakt sistemlerde sonuç elbette bu kartla çok iyi ama benim amacıma uygunluğunu yitirmiş durumda...Hele yakın zamanda el yapımı "4 adet siemens ecc85" ve "4adet telefunken el34" lambalı bir amfi ile setupımın güçleneceğini düşünürsek...stereophile bir kart gereksinimden öte bir zorunluluk olacaktır...Bu durumda elinde bulunan ya da sesini deneyime edinmiş arkadaşların önereceği kartlar makul bir yolu göstermiş olacaktır... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Junior Member Katılım tarihi: Dec 2008 Yaş: 36
| Dac lar sisteminizde ses kartı görevi yaparlar harici bir ses kartı olarak düşünebilirsiniz. Harici ses kartlarından farkları içinde kullanılan komponent kalitesi ve sadece ses çıkışı verip ses kaydına imkan vermemesidir.Ben pc müzik konusundaki yolculuğuma başlarken Audiophilus Terriblus sayfasından oldukça yararlandım. Kafanızdaki soru işaretlerini giderebileceğiniz bence harika bir kaynak. Bu sitedeki fikirler doğrultusunda bütçeme göre harici bir dac yerine ben tercihimi e-mu 0404usb harici ses kartı yönünde yaptım. Asio sürücüleri ve foobar2000 birlikteliği ile benim için yeterli oluyor |
| | |
![]() |
| |
| |
| Konu araçları | |
| Modları göster | |
| ||||
| Konu | Konuyu başlatan | Forum | Cevaplar | Son mesaj |
| Satılık M-Audio FireWire Audiophile Ses Kartı | DoberMann | Satış İlanları | 2 | 24-07-09 11:11 |
| Microlab solo7 için ses kartı tavsiyesi | tayf | Stereo | 1 | 12-02-09 23:02 |
| M audıo fırewıre audıophıle ses kartı | serkanasena | Stereo | 0 | 09-11-08 16:35 |
| hi-fi'ci üstadlardan ses kartı tavsiyesi rica ediyorum | fizmitli | Diğer Ekipman ve Aksesuarlar | 0 | 29-01-08 03:41 |