AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

YODİNİ tweak testi...

This is a discussion on YODİNİ tweak testi... within the Diğer Ekipman ve Aksesuarlar forums, part of the Diğer Ekipmanlar & Modifiye category; YODİNİ Türkiye de sadece timpani de satılan... yerli menşeili bir aksesuar ("tweak" de diyebiliriz) bir hoparlor kablosu kaldiraci... Müzik sistemlerimizde; ...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Diğer Ekipmanlar & Modifiye > Diğer Ekipman ve Aksesuarlar

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 27-10-06, 11:27   #1 (permalink)
Senior Member

inispiritusengt Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006
Wink YODİNİ tweak testi...

YODİNİ Türkiye de sadece timpani de satılan... yerli menşeili bir aksesuar
("tweak" de diyebiliriz) bir hoparlor kablosu kaldiraci...

Müzik sistemlerimizde; ses sinyallerinin en fazla kayba uğradığı yerlerden biri kablolarımızdır... Bu durumda, sistemimizin bu parçasında yapılacak bir geliştirmenin, sistemde en çok fark edilen iyileştirmelerden biri olacağını düşünürsek... bunun için yapılacak en basit tweak lerden biri hop kablolarımızı yerden kaldırmaktır... YODİNİ de bunu en iyi şekilde yapmayı amaçlayan bir ürün...

YODİNİ kolay şekillenebilen ve elektiriği ve titreşimi en iyi yalıtan malzemelerden biri olan seramikten yapılmış... Yalıtkan özellikleri arttırmak amacıyla yüzeyi; yüksek ısıda fırınlanmış... ve üzerleri 1260c ısıda, yine yalıtkan özelliği ile bilinen; özel opak camsı sırlarla kaplanmış... Bununla beraber; formun yere sağlam basması ve bazı ağır kabloları taşırken bile stabilitesini kaybetmemesi için, içlerine: sönümlendirici özelliğinden de faydalanılan... iri tanecikli kum doldurulmuş... Son olarak da sırsız olarak bırakılan taban kısmına yine yalıtkan bir malzeme olan yumuşak plastik bir ayak yapıştırılarak hem parke gibi parlak yüzeylerde kayması önlenmiş hem de halı gibi tam düz olmayan yüzeylerde bile dengeli durması sağlanmış...

YODİNİ ile kablolarınızı yerden kaldırarak sisteminizde, kolaylıkla algılanabilir bir iyileşmeye sahip oluyorsunuz... Timpani de, kendi evimde ve bazı audiophile dostlarının sistemlerinde yaptığım testlerde... hoparlör kablolarının altına YODiNi'leri yerleştirip yerden tamamen kaldırdığımızda, kablonun yerde duran haline göre çözünürlüğün arttığını, sahne boyutlarının (özellikle yükseklik ve derinlik) önemli ölçüde büyüdüğünün.... müzikteki dinamizmin ve tonlardaki netliğin artığını gözlemledik... Bu da özellikle düşük seviyedeki sesler üzerindeki sis etkisini ortadan kaldırıp, bu alanda daha detaylı bir ses almamızı ve üst oktavları da daha müzikal duymamızı sağlıyor... tizlerin detayının arttığının ve arka plan koyuluğuyla birlikte genel olarak seste bir temizlenme hissinin oluştuğunu gördük... özellikle; sesteki iki boyutluluğun ortadan kalkıp, daha üç boyutlu çalan bir sistem haline gelmesi benim için en önemli etkilerinden biriydi...

Bu gelişmeleri özellikle klasik müzik gibi enstrümanların katman katman kaydedildiği parçalarda çok daha iyi görülüyor...

Oluşan farkı daha somuta indirgememiz gerekirse... hoparlör kablosunu kendinden en az iki kat daha pahalı (veya üst modeli) bir kablo ile değiştirmiş olduğumuz hissini aldığımızı söyleyebilirim... Yodini'ler ayrıca benzerlerine kıyasla oldukca estetik ve iyi bir finish e sahip... (ama tabanındaki plastiğin daha iyi olması gerekirdi! tabi bence...)

eğer hop kablolarınız yere temas ediyorsa? YODİNİ denemenizi tavsiye edebileceğim bir ürün... fiyatı tane olarak... 20 dolar... bu noktada ürün pahalı gözüksede... bunun asıl nedeni: fiyatı belirleyen faktörlerin malesef, malzemeyle sınırlı kalmaması... bu fiyata değermi sorusuna gelince... denemek lazım... ben bundan çok daha az iyileştirmelere sahip olmak için; çok daha fazla paralar verdiğimi hatırlıyorum...

sonuç olarak denemenizi tavsiye ederim...

not1:metin içinde sayın adnan arduman ında yorumlarından alıntılar vardır...
n0t2:yapılan testlerde kullanılan; kablolar ve sistemler... hi-fi'ye giriş ten, hi-end kabul edilen sistemlere kadar olan, geniş bir yelpazede değerlendirilmiştir...
not3:emeği geçen herkese teşekkürler... onlar kendilerini bilir... hahaha
not4:eee tabiki... emeğim geçtiği için bu kadar fazla bilgi verebildim...

En son inispiritusengt tarafından düzenlendi: 27-10-06 saat 11:36 Sebep: imla...
inispiritusengt çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-10-06, 11:33   #2 (permalink)
Senior Member

satbaba Avatar

sevgili inis yazı yorum için ellerine sağlık
bu bize getirdiğin mi ?
satbaba çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-10-06, 11:37   #3 (permalink)
Senior Member

inispiritusengt Avatar

Alıntı:
satbaba tarafından iletildi. Mesajı göster
sevgili inis yazı yorum için ellerine sağlık
bu bize getirdiğin mi ?
evet satbaba...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-10-06, 11:46   #4 (permalink)
Senior Member

hakancez Avatar

cidden böyle bir şey var mı ya... Timpaninin sitesinde yok zaten, internetten de bulamadım. Ismi biraz absürd geldi de, çocuk yoğurdu ismi gibi. Gerçekten varolan bir şeyse ve işe yarıyorsa, güzel bir şey tabii... Bilgilendirme için sağol ama bir fotosunuda koysaydınız bari...

Hifi Ve Müzik Konulu Türkçe Elektronik Dergi
hakancez çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-10-06, 11:47   #5 (permalink)
Senior Member

inispiritusengt Avatar

malesef şirket bilgisayarındayım bu yüzden ekliyemiyorum ama mail adresinizi verirseniz size yollayayım... siz yayınlayın...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-10-06, 11:49   #6 (permalink)
Senior Member

hakancez Avatar

Alıntı:
inispiritusengt tarafından iletildi. Mesajı göster
malesef şirket bilgisayarındayım bu yüzden ekliyemiyorum ama mail adresinizi verirseniz size yollayayım... siz yayınlayın...
hakancez@yahoo.com

hakancez çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-10-06, 11:51   #7 (permalink)
Senior Member

inispiritusengt Avatar

Alıntı:
hakancez tarafından iletildi. Mesajı göster
cidden böyle bir şey var mı ya... Timpaninin sitesinde yok zaten, internetten de bulamadım.
http://www.nonamehifi.com/ sitesine girin... buradan Türkiye deki hi-fi satıcılar kısmından timpaniyi tıklayın... çıkan sayfada timpani hakkında yazılan yazıların altında 5 foto var... bu 5 fotodan 2 tanesinde sistemlerinde uygulanmış şekilde bulunuyor... asl hurricane ve emm labs birlikteliğinde... ayrıca rega takım olan fotolara bakabilirsiniz...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-10-06, 11:54   #8 (permalink)
Senior Member

inis eline saglik
ahmahm çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-10-06, 11:57   #9 (permalink)
Senior Member

hakancez Avatar

Inis'İn söylediği fotograf, yeşil ile işaretledim, piramide benzer yapıdaki ürünler sanırım. İlginç... Ürünü yapan, girişimciye tebrikler valla... İsim bence falso ama işlev ürün isminden daha mühim sonuçta...

hakancez çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-10-06, 11:57   #10 (permalink)
Senior Member

inispiritusengt Avatar

Alıntı:
ahmahm tarafından iletildi. Mesajı göster
inis eline saglik
sağolun sayın ahmahm... açıkçası benimde en büyük mutluluğum... böyle işe yarayan bir ürünü hifi dünyasına kazandırabilmiş olmam...
bu arada sayın hakancez mail i yolladım...

En son inispiritusengt tarafından düzenlendi: 27-10-06 saat 15:28 Sebep: kelime yanlış anlaşılabilir...
inispiritusengt çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

YODİNİ tweak testi... ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Evde frekans yanıtı testi ogen Stereo 2 20-10-08 17:15

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:31.