AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

Modifiye aletlerin satışı ?

This is a discussion on Modifiye aletlerin satışı ? within the Modifiye forums, part of the Diğer Ekipmanlar & Modifiye category; Alıntı: hifici tarafından iletildi. Sayın Mihran cdp ler de modifikasyonu sayenizde duymuştum. Çok ilgimi çeken bir konu, başkaları farklı düşünebilir ...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Diğer Ekipmanlar & Modifiye > Modifiye

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 06-11-06, 14:48   #21 (permalink)
Junior Member

Mihran Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006

Alıntı:
hifici tarafından iletildi. Mesajı göster
Sayın Mihran cdp ler de modifikasyonu sayenizde duymuştum. Çok ilgimi çeken bir konu, başkaları farklı düşünebilir ama ben bu konuda sizi takdir ediyorum.

Yukarıda bahsetmişsiniz amplifikatörler de nasıl bir modifikasyon yapılıyor. Biraz bilgi vermeniz mümkün mü? Yapılan modifikasyon sisteme nasıl bir kazanç sağlıyor.
Modifiye konusunda genel bir bilgi vereyim.Bir cihazın performansını üç temel unsur belirler.Devre tasarımı, malzeme kalitesi, işçilik kalitesi.Özellikle lambalı cihazlarda devre tasarımları temelde aynı prensiplere bağlı olarak yapıldığından ve benzer olduğundan, farklar malzeme kalitesi ve işçilikten kaynaklanmaktadır.Cihazın fiyatına bağlı olarak kullanılan malzeme ve işçilik performansını ve sınıfını belirler.Örneğin bezer 4 EL 34 lambalı push pull tasarımlı Prima Luna One 1200 erro fiyatla giriş seviyesi olarak satılmaktayken, aynı tasarım ama farklı malzeme kalitasiyle üretilen Hovland power ampli 8000 euro ya high end olarak satılmaktadır.Eğer PL One da benzer kalitede malzeme kullanılsa Hovlan ın performansına yaklaşılabilir.Bunu fabrikası yaparsa size ticari olarak yansıması birkaç bin euro yu bulur.Ama siz birkaç yüz euro maliyetle bunu gerçekleştirebilirsiniz.Tabi bunun için bilgi ve iyi işçilik de şarttır.Bahsedilen lambalı amplide kullanılacak kaliteli kapasitör, direnç, kablo, rca ve hoparlör terminalleri,ayaklar, besleme modifikasyonları ile inanılmaz farklar yaratılabilir.

Sn Satbaba evet bahsettiğiniz uygulamanın mantığı doğru.Ama getirisi çok minimal olur.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-11-06, 16:39   #22 (permalink)
Senior Member

Robin Avatar

Katılım tarihi: Nov 2006

Sayın mihran internet sitenize ulaşılamıyor.Eğer componentlerimde modifiye yaptırmak istersem size nasıl ulaşabilirim.
Bunun yanı sıra üretim mantığı konusundaki fikirlerinize hak veriyorum.Eğer bütün bileşenler birinci sınıf olursa son kullanıcı fiyatı oldukça yüksek olacaktır.Uygun bir component alıp modifiye etmek hem daha karlı hem de daha zevklidir.Ve daha ucuza mal olmaktadır.
Saygılar
Robin çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-11-06, 17:10   #23 (permalink)
Senior Member

Robin Avatar

Mihran beye ulaşmak ne zormuş yahu.Hala cevap bekliyorum...

En son Robin tarafından düzenlendi: 10-11-06 saat 17:10 Sebep: imla
Robin çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-11-06, 00:14   #24 (permalink)
Junior Member

Mihran Avatar

Alıntı:
Robin tarafından iletildi. Mesajı göster
Mihran beye ulaşmak ne zormuş yahu.Hala cevap bekliyorum...
Gesvages Audio
0216 449 66 10-11-12
0533 812 80 80
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-11-06, 14:01   #25 (permalink)
Senior Member

Robin Avatar

Amfim tamirden geldikten sonra -ki kendisi solid statedir- biraz uğraşmam gerekiyor.Bir ikincisi hoparlörlerimin kabini çokta iyi değil.Kabinlerde rezonansı farkedebiliyorum.Bunu düzeltmem gerek.İletişim bilgileri için sağolun.
Robin çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-12-06, 19:06   #26 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Dec 2006
Standart hoporlor modıve etmek ıcın yardım

herkese merhaba ,benım ıkı ader front hoporlorum var,tamamen el yapımı oldu,7 sene once pionner 500watlık bas hoporlor aldım ve bırde pıyasa malı tiz hoporlor,el yapımı mdf kabıne yerleştırdım uzun zamandır kulanıyorum ama orta ses yanı mıdı hoporlor eksıklıgını hısetmeye başladım,şimdi ben mıdı hoporloru nerden bulurum ve bulsamda ne almalıyım,bağlantısını nasıl yapacagım kolona,ben normal kabloyla baglantı yaptım tız ve bass hoporlore,mutlaka bunları ayrıştıracak bır devre vardır,yanı bu konuda tamamen tecrubesızım ,yardımlarınızı beklıyorum,bu arada ıstanbulda oturuyorum,saygılarımla
erdos13 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-12-06, 10:23   #27 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Sep 2006

Sayın erdos13,size gerekenlerin hepsini Karaköy'deki elektronikçiler pasajında bulabilirsiniz.Biraz daha kaliteli tweter almanızı öneririm,mid hoparlörleride yine oradan bulabilirsiniz.Hoparlörler için de 3 yollu filtre devreleri satımakta Karaköy'de...Bu sayede midleri sağlıklı bir şekilde bağlamış olursunuz.
Saygılar.
Mr Mister çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-12-06, 16:38   #28 (permalink)
Senior Member

inispiritusengt Avatar

sayın mr mister... benchmark dinletiniz nasıl geçti...????
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-12-06, 17:09   #29 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Sep 2006

Sayın inis.. cumartesi günü gittim,dinledim,beğendim,aldım
henüz dinleme fırsatım olamadı...bu akşam dinleyeceğim...ayrıntıları yavaş yavaş paylaşırım..
saygılar
Mr Mister çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-12-06, 00:37   #30 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Dec 2006

mr mister cok teşekkür ederim, en kısa zamanda gıdıcem,pekı ınsanlar bır suru para verıp markalı bır seyler almak ıstıyorlar sızce parası olanmı hazır alıyor yoksa benım gıbı karakoyden alıp parcaları kendim yapmam mı daha mantıklı,yanı o kalıteyı yakalayamazmıyız,eger yakalarsak kalıteyı,ınsanlar neden bır yığın para verıp markalı cıhaz alıyor,sevgılerımle
erdos13 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

Modifiye aletlerin satışı ? ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Modifiye nerelerde kimlere yaptırıılır? Robin Diğer Ekipman ve Aksesuarlar 11 15-11-06 19:49
2.el Alet Satışı!! sbeskurt Sohbet 3 30-06-06 17:48

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:23.