AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

Bir "satıcı"nın şimdiki sistemi...

This is a discussion on Bir "satıcı"nın şimdiki sistemi... within the Sistem Fotoğrafları forums, part of the AudiophileMania category; Alıntı: vintage tarafından iletildi. ..aslında bu farklı ürünün sigma'da dinletiye açık olması ne iyi olurdu... Döngü bize bu cesareti vermedi, ...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > AudiophileMania > Sistem Fotoğrafları

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 23-06-06, 14:05   #31 (permalink)
Senior Member

ashoke Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006

Alıntı:
vintage tarafından iletildi.
..aslında bu farklı ürünün sigma'da dinletiye açık olması ne iyi olurdu...
Döngü bize bu cesareti vermedi, vermiyor.

Burada, yalnızca Ankara ile sınırlıyız anlamında bir şikayet iletmiyorum, yanlış anlaşılmasın. Ankara'da yerleşik olmak, her halikarda İstanbul Cumhuriyeti'nden bir miktar ayrı kalmak anlamına geliyor kuşkusuz. Herşeye rağmen bir çok İstanbul'lu, İzmir'li, Bursa'lı, Adana'lı, .., Bartın'lı.., müşterimiz - dostumuz oldu ve oluyor. Ama genel olarak Türkiye tüketimine baktığımızda bu iş salyangoz satmakla aynı neredeyse. Sohbetlerimizde her zaman dile getirdiğimiz gibi uğraşanlara baktığınızda, sermaye birikimleri ne olursa olsun, bu iş meraktan, hastası olmaktan başlayıp yürütülüyor.

ATC özelinde ise, bazı olası kullanıcıların, aktif ürünler ile ilgili ve genellikle bilgi eksikliğinden kaynaklanan önyargıları, işin ticari boyutunda iyice cesaret kırıcı... Pasiflerle ilgili olarak oluşturacağınız sinerji için, mükemmel yorumlarını ciddi güçlerle ortaya koyabilmeleri, özel sürüm istemeleri, bu ürünlerin arkasına bağlayacağınız ürünlerle ilgili yatırımı da ciddi olarak düşünmenizi gerektiriyor... Dolayısı ile şimdiye kadar bu ürün yelpazesinde ne yazık ki, yalnızca sipariş üzerine temin etme yoluna gidiyoruz...

Herşeye rağmen, seyrek de olsa zaman zaman bazı sistem oluşumlarını bulundurabiliyoruz ve dostlarımıza dinleme olanağı sunabiliyoruz. Benim bu forumlara katılmamdan sonra tanıştığım forum dostlarımdan bazıları, en azından bu çifti dinleyebildiler.

Kolay taşınsa, her dinleme oturumu için getirir, getirir, götürürüm, ama... Vallahi kolay değil...

Beklerim herkesi. Yalnız bazı müşterilerimizin evlerinde değil, hiç değilse artık benim evimde de bir çift ATC var. Bana ulaşan, bu gavur ölüsü, usta müzik yorumcusu ağır işçilere de ulaşabilir...

Sevgilerimle.
ashoke çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-06-06, 14:22   #32 (permalink)
Senior Member

sbeskurt Avatar

Alıntı:
ashoke tarafından iletildi.
Döngü bize bu cesareti vermedi, vermiyor.
Ama genel olarak Türkiye tüketimine baktığımızda bu iş salyangoz satmakla aynı neredeyse. Sohbetlerimizde her zaman dile getirdiğimiz gibi uğraşanlara baktığınızda, sermaye birikimleri ne olursa olsun, bu iş meraktan, hastası olmaktan başlayıp yürütülüyor.
Çok doğru, Türkiye'de Hifi sirkülasyonu çok yavaş, bu da işi cazip olmaktan çıkarıyor, daha çok hobi sınıfına sokuyor. Firmaların da ek iş yapmadan ayakta kalmalarını zorlaştırıyor.

Bizim önümüze yeni bir proje geldiği zaman ilk baktığımız senelik "stok devir hızıdır". Eğer gelen proje de senelik stok devir hızı 4 ve altında ise dosya direkt çöpe gider. 4'ün üzerinde ise değerlendirmeye değer bulunabilir.

Bilmiyorum ama HiFi sektöründe tahminim stok devir hızı 2-3 arasındadır.

Not : Bu konuda en verimli çalışan simitçidir. Senelik stok devir hızı 730'dur. Günde iki kere simit alır ve akşama kadar hepsini paraya çevirir.
sbeskurt çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-06, 12:04   #33 (permalink)
Senior Member

ashoke Avatar

Son hali...

Eklenenler :

Thorens TD850 plak okuyucu,
Thorens TP300 kol,
Shure V15VxMR MM kafa/iğne,
Thorens PS800 güç kaynağı ve devir kontrol ünitesi,
Thorens Stabilizer dengeleyici
QED Qunex Silver Spiral plak okuyucu - önyükselteç ara kablosu
ATC CA2 Phono Stage plak okuyucu ön yükselteç kartı

En son ashoke tarafından düzenlendi: 21-07-06 saat 13:39
ashoke çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-06, 12:07   #34 (permalink)
Senior Member

sbeskurt Avatar

Çok güzel olmuş, pikap gelince plaklar da yerlerini almış.

Hayırlı dinlemeler.
sbeskurt çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-06, 12:09   #35 (permalink)
Senior Member

ashoke Avatar

Alıntı:
sbeskurt tarafından iletildi.
Çok güzel olmuş, pikap gelince plaklar da yerlerini almış.

Hayırlı dinlemeler.
Teşekkür ederim... Evet, bir kısmı böyle duruyor, ama içime sinecek bir plak "dolabı" arıyorum...
ashoke çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-06, 12:11   #36 (permalink)
Senior Member

ashoke Avatar

Thorens TD850'ye yakın bakış...

ashoke çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-06, 12:18   #37 (permalink)
Senior Member

sbeskurt Avatar

Alıntı:
Teşekkür ederim... Evet, bir kısmı böyle duruyor, ama içime sinecek bir plak "dolabı" arıyorum...
Doğru dürüst bir plak dolabı ben de göremiyorum. En sağlıklısı herhalde ölçüleri verip marangoza yaptırtmak gibi görünüyor.
sbeskurt çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-06, 12:52   #38 (permalink)
Senior Member

sbeskurt Avatar

Alıntı:
Thorens TD850'ye yakın bakış...
Pikap 3 ayak ve incecik bir demir üzerinde duruyor, allahtan Ankara deprem bölgesi değil. Istanbul'da olsa durum değişir, Izmir'de de aynı şekilde. 4 civarındaki bir depremde pikapı yerden toplama olasılığı çok yüksek.
sbeskurt çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-06, 13:17   #39 (permalink)
Senior Member

inispiritusengt Avatar

hayırlı olsun... pek şıklar...
inispiritusengt çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-07-06, 13:32   #40 (permalink)
Senior Member

ashoke Avatar

Alıntı:
sbeskurt tarafından iletildi.
Pikap 3 ayak ve incecik bir demir üzerinde duruyor, allahtan Ankara deprem bölgesi değil. Istanbul'da olsa durum değişir, Izmir'de de aynı şekilde. 4 civarındaki bir depremde pikapı yerden toplama olasılığı çok yüksek.
Evet alet 22kg civarında olduğu için Atacama Elegance'ın biraz ince olan üst camını kaldırdım ve fotoğraftaki gibi kullanıyorum. Koni ayakların taban pullarının altında kauçuk diskler var, 22 kilonun baskısı ile birlikte oldukça sağlam basıyor o üç ayağa... Kaymaz ,ama zıplarsa düşebilir, tabii... Yeterince kalın bir cam kestirip kullanmayı düşünüyorum...
ashoke çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

Bir "satıcı"nın şimdiki sistemi... ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
High End Netzkabel "W&M Audio Tornado" servetipci Satış İlanları 0 04-09-07 00:43
103" Plazma dehşeti !!! eUGENE Sohbet 13 17-09-06 09:57
Swing Jazz seven "analog" dostlarına... ashoke Stereo medyalar 0 06-07-06 17:49

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:25.