Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...
This is a discussion on Sound from heaven...(updated) within the Sistem Fotoğrafları forums, part of the AudiophileMania category; "Audiophile sineklerinin" popolarimizi isirip durdugu su kisacik hayatimizda benim audio sisteminden beklentim, sevdigim her tur muzigi dinlerken benim yuzume verdigi ...
| |||||||
| Kayıt | SSS | Üye listesi | Takvim | Arama | Bugün gönderilen mesajlar | Bölümü okunmuş olarak işaretle |
| | #1 (permalink) |
| Member Katılım tarihi: Mar 2006
| "Audiophile sineklerinin" popolarimizi isirip durdugu su kisacik hayatimizda benim audio sisteminden beklentim, sevdigim her tur muzigi dinlerken benim yuzume verdigi o gulumseme ve de o gulumsemeyi artirmak oldu. Bunu bana yasatan sistemleri forum uyeleri dostlarla paylasmak istedim. (ve muzik zevkini benimkinden kat be kat ustun buldugum esimi de gulumsetip, basindan kaldirtmayan ve de salonda 3 yasindaki oglumun calan fransizca muziklerin sozlerini birebir tekrar edebilip bizi saskinliktan ve gulmekten kirdigi, o anlari bize yasatan sistemleri...) Bu post'ta tamamlamaya calistigim sistemleri ve hayallerimi bulacaksiniz...(daha neyi tamamlamaya calisiyor isem --> bkz. audiophile bug )Salon..sevgili karimin muz cumhuriyeti..muthis yasak ve en girilmez bolge. ![]() Technics SE-A5mk2 Stereo DC Power Amplifier Technics SU-A4mk2 Stereo DC Control Amplifier JBL 250ti Jubilee hoparlor Sony CDP-X707ES CD Player Vibrapod Cone CD Player'in altina. Ecosse Big Orange Power kablosu. Technics ST-G7 Tuner MIT Terminator T3i Interconnect'ler Monster Superflat Black 12 Gauge hoparlor kablosu Dusuncelerim: Hoparlorler ve sistem sonunda yerlerini buldu. Hoparlorlerin aralari daha da acildi, nispeten koseden uzaklastilar, ve zaten kare oldugu icin kotu akustigi olan salona daha hakim olabildiler. Seste bariz iyilesme oldu. Amfi kismetse Technics SE-A3mk2 olacak. (bkz. audiophile bug) Sistem ceviz bir sandik degil, hakkettigi gibi gercek bir Audio Rack'e kavusacak. Interconnect'ler ve hop. kablolari Van Den Hul olacak. (bkz. audiophile bug) Home Automation Projem bittigi zaman bir Stereo-Link DAC'da salona gelecek. Odam...en cok muzik dinledigim yer...playground ![]() Technics SE-A5 Stereo DC Power Amplifier Technics SU-A6mk2 Stereo DC Control Amplifier JBL S38CH hoparlor Oehlbach Rattle Snake 6 hoparlor kablosu Auralex MoPAD hoparlor izolasyon padi Sony CDP-X777ES CD player Van Den Hul Thunderline interconnectler Stereo-Link External DAC Flatfeet Sorbothane Supports DAC'in altina Monster USB Ultimate Performance USB kablosu Technics SH-8075 Stereo Graphic Equalizer RadioShack SPL Meter (Analog version) Technics SH-8000 Audio Frequency Analyzer Rio Karma DAP Sony MDR-CD3000 Headphones Dusuncelerim: Technics SH-8000/EQ/SPL/RoomEQ Wizard yardimi ile odanin akustik anormalileri giderip, mumkun olabildigince flatness elde etmek. Headphones Sony MDR-R10 olacak. (bkz. audiophile bug) Sistem icin duzgun ve mini bir Audio Rack istiyorum. JBL'ler super, ama amfi yuzunden upgrade etmek istiyorum kismetse. (A5 muhtesem guclu bir alet) Yamaha NS-2000 veya JBL 240ti almayi dusunuyorum (bunlari satan var mi?) Neden? Yamaha NS-2000, kayit studyolarinda monitor ve lambali amfi yapiminda referans hoparlor olarak da kullanilan efsanevi NS-1000M'in ev ici kullanim versiyonu NS-1000'in iki ust modeli, ev kullanimi icin tasarlanmis bir hoparlor. (O kadar basariliymis ki, Yamaha 100. senesi namina en iyi aletleri yaparken hoparlor olarak NS-2000'in hemen hemen aynisi bir hoparlor kullandi...NSX-10000) Renklendirmeden uzak, ses neyse onu veren, berillium mid ve tiz kullandigi icin de cok cok basarili. (Bir o kadar da zor bulunuyor, satani bulmak tam bir mesele) Ote yandan 240ti, 250ti ile ayni suruculeri kullanan (birtek 250ti'da fazladan bir midbass var, 240ti'da o yok, bir de tiz suruculeri farkli), meshur Greg Timbers tarafindan dizayn edilmis, zannedildigi gibi V seklinde degil de flat response'u ile one cikan bir hoparlor. JBL'de (meshur LE14H-1 bas surucusu oldugu icin) baslar daha basarili olacaktir, Yamaha'da da mid ve tizler daha basarili olacaktir diye kendimce bir onyargi/beklentim var ama her ne sekil olursa olsun sonunda kulak verecektir karari tabi ki. 240ti'i bir gidim tahmin edebiliyorum 250ti'i dinleyerek de NS-2000'i ciddi merak etmekteyim. ...... Siz hala okuyor musunuz? O zaman dikkat edin Technics SE-xx serisi bulasicidir, hele hele ust seviye JBL ile birlikte ise. Adami muzik manyagi yapar, cok tehlikelidir. Ben uyardim.
__________________ Believe what your ears say - not hearsay. En son frustrated tarafından düzenlendi: 26-10-06 saat 22:26 Sebep: Sistem update oldu.... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Administrator Katılım tarihi: Mar 2006 Bulunduğu yer: Ankara
| frustrated; mükemmel mükemmel ve mükemmel... Özlemişim SE-A5'in o deli bakışını. Sistemler harika duruyor. Belirttiğin revizyonlar da gerçekleştikten sonra; daha da harika olacağına hiç şüphe yok. JBL'ler çok yakınmış gerçekten. Şu an ilk hareket, gerekirse Kofi Annan'ı araya sokup, sistemi diğer duvara taşımak olmalı. Umarım müzakere süreci bu kararla neticelenir. Valla ben de bir an evvel İstanbul yapayım en iyisi. ![]() Sağlık ve keyifle, güle güle kullan; tekrardan hayırlı olsun tüm sistem. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Senior Member Katılım tarihi: Mar 2006 Bulunduğu yer: Istanbul
| Aletler çok güzel hayırlı olsun. Salondaki hoparlörlerin yeni yerlerine taşınması lazım, yalnız resimlerden hanımın çok titiz olduğu belli oluyor, bu işi Kofi Annan bile çözemiyecek gibi görünüyor. ![]() Ben olsam bir B-planı da yapardım, ne olur ne olmaz. |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Member Katılım tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Ben direkt o serinin en ust versiyonuna kilitlendim. ![]() Tum 250 serisinden sadece en son Jubilee versiyonunda kullanilan Charge Coupled network JBL'in en ust serisi onbinlerce dolarlik K2'lerde kullaniliyor ve de bu CC'in normal bir 250ti veya 250ti Classic/LE'ye uygulanmaya kalkisilmasi en az 1000$-1500$ malzeme ve ciddi bir elektronik bilgisi gerektiriyor olmasi idi, ya da birisine yaptirtmak gerekiyordu.....ya da bir Jubilee bulmak.. ![]() Benimkiler de insallah ileride bir gun K2 S9800 olabilirler, hersey kismet. (bkz. audiophile bug )
__________________ Believe what your ears say - not hearsay. En son frustrated tarafından düzenlendi: 20-03-06 saat 11:32 | |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Administrator Katılım tarihi: Mar 2006 Bulunduğu yer: Ankara
| Fotolar güncellenmiş. Hoparlörlerin arasını bir miktar daha açmalı mı acaba?.. Yan tarafa kayınca daha iyi olmuş.
__________________ "Quality is a constant state of mind. It is a matter of passion and experience. Not a matter of standards… Technology is not an end in itself. The pleasure found in listening must be our only guide." Yves-Bernard André |
| | |
![]() |
| |
| |
| Konu araçları | |
| Modları göster | |
| ||||
| Konu | Konuyu başlatan | Forum | Cevaplar | Son mesaj |
| sound-of-angel sistem fotoğrafları | SoundOfAngel | Sistem Fotoğrafları | 54 | 25-11-06 09:03 |