AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

NAD C542 cdp

This is a discussion on NAD C542 cdp within the CD Player'lar forums, part of the Stereo Kaynaklar category; NAD C542 cdp kullanan arkadaşlar, bu cihaz ile ilgili izlenimlerini acaba bizimle paylaşabilirler mi?...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Kaynaklar > Stereo Kaynaklar > CD Player'lar

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 21-11-06, 00:14   #1 (permalink)
Junior Member

ersinkilci Avatar

Katılım tarihi: Oct 2006
Standart NAD C542 cdp

NAD C542 cdp kullanan arkadaşlar, bu cihaz ile ilgili izlenimlerini acaba bizimle paylaşabilirler mi?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-11-06, 09:58   #2 (permalink)
Member

Deepdiver Avatar

Katılım tarihi: Nov 2006

Fiyat performansı bence süoper bir alet o fiyata alınacak en iyi cihazlardan biri tipik nad ses karakterine sahip hdcd okuma özelliği olan bir cihaz.Görüntüsü sade fazla yanar döneri olmayan bir cihaz uzaktan kumandası üstünden her türlü fonksiyonu kontrol edilebilior.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-11-06, 13:06   #3 (permalink)
Junior Member

Katılım tarihi: Sep 2006

Fiyat/performans olarak ciddi şekilde düşünülücek bir player.Devre dizaynı olarak oldukça sade bir yapıya sahip ayrıca dac ve opamp katı aynı yarı iletken üretici (Burr-Brown) tercih edilmiş.Modifiye ettiğim ve etmeye devam ettiğim Nad C521dee cd. playerim var.Bu fiyat için iyi iş çıkartıyor.Ayrıntıları başarılı.Tavsiye ederim ancak yinede dinlemenizi tavsiye ederim!!
Mr Mister çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-11-06, 13:42   #4 (permalink)
Member

grappa Avatar

Katılım tarihi: Aug 2006

yumuşak bir ses karakteri var bence. Fiyat performans oranı çok başarılı. Sade bir tasarım. Fakat belirtmem gerek biraz seçici. Kopya cdlerinizin birkısmını zaman içinde okumakta zorluk çekebilir en azından bendekinin tek sıkıntısı bu.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-11-06, 13:53   #5 (permalink)
Member

Alıntı:
ersinkilci tarafından iletildi. Mesajı göster
NAD C542 cdp kullanan arkadaşlar, bu cihaz ile ilgili izlenimlerini acaba bizimle paylaşabilirler mi?
fiyatına göre bence çok iyi,hatta daha üst bir cd player arayışına bu yüzden bir türlü başlayamıyorum,ayrıca bendeki hiç cd seçmedi şimdiye kadar (bir çok farklı medya kullandım)
frekans2000 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-11-06, 23:24   #6 (permalink)
Junior Member

arkadaşlar 1 yıldır 542 kullanmaktayım
türkiyedeki formlardan önce yurt dışındaki bir çok test ve review ı okudum
op amp ve a/d leri inceledim,bundan8-10 katı fiatlı cihazlardada aynı op amp ve a/d kullanılmış,zaten test lerde de adamlar bu fiat ta bu malzemelerin çok iyi olduğunu söylüyorlar ve ingiltere veya amerikada yapılsa ancak 2-2.5 katı fiatla satılabilecegini söylemekteler
burr brown nın şu anda en iyi olduğu bilinmekte ve 2134 op amp üst sınıflarda kullanılmakta ve hdcd yanlız burr kullanan cihazlarda var
ben ixos xha 806 stüdyo kayıt interconnect leri ile bağladım
detaylar dan çok memnunum hatta missouri sky daki pene sesleri ,davullardaki
fırça sesleri fazla bile gelmekte sanki
alacak olanlara tavsiye ederim,rahatlıkla kendisinden 2-3 kat pahallı cihazlarla boy ölçüşebilir,fiatı ile kategorisi belirlenemeyecek bir cihaz,ben nad fanatiği degilim ama net bir fark işitmedikçe cihazımı değiştirmem
selamlar
unrad çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-11-06, 00:43   #7 (permalink)
Member

2 aydır kullanıyorum bir olumsuzluğunu görmedim. Kopya cd konusunda birşey söyliyemiycem çünkü hiç kopya cd koymadım cihaza. Bencede fiyatına göre iyi, bu fiyata zaten giriş-orta seviyesinde kaliteli cdp bulmak çok zor. Daha iyisine geçeyim dedin mi en az 2-3 kat fazla rakamlardan başlıyor.
emreturgut çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-11-06, 16:11   #8 (permalink)
Junior Member

ersinkilci Avatar

Arkadaşlar hepinize değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Sizlerden ve yabancı sitelerden aldığım olumlu yorumlar üzerine bugün c542 nin siparişini verdim. Pazartesi nasip olursa elime geçecek.

Dün akşam professorun evinde yaptığımız dinletide kendisi bana, cdp yerine bir dac almamı ve mevcut dvd ile kullanmamı önerdi. dac ların cdp lerden çok daha performanslı olduğunu söyledi. Professorun fikirlerinin benim için çok önemli olmasına rağmen, hem dacın fiyatının pahalı hem de mevcut dvd min artık son günlerini yaşıyor olmasından ve de bende ki set hastalığından dolayı tercihimi cdp den yana kullandım.

cdp gelince mevcut pioneer cdp ile arasındaki farkları burada sizlerle paylaşırım. Tekrar hepinize teşekkür ederim.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-11-06, 17:15   #9 (permalink)
Member

güle güle kullanın !
frekans2000 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-11-06, 20:41   #10 (permalink)
Senior Member

inispiritusengt Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006

hayırlı olsun gülegüle kullanın...
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:14.