AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

Transport ve DAC için Nasıl Tercihte Bulunmalı?

This is a discussion on Transport ve DAC için Nasıl Tercihte Bulunmalı? within the CD Player'lar forums, part of the Stereo Kaynaklar category; DAC ın sese etkisi daha fazladır, illa birinden tasarruf edilecekse transporttan tasarruf etmek daha mantıklıdır.......

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Kaynaklar > Stereo Kaynaklar > CD Player'lar

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 12-11-06, 23:32   #11 (permalink)
Senior Member

Avalon 27 Avatar

Katılım tarihi: Jun 2006

DAC ın sese etkisi daha fazladır, illa birinden tasarruf edilecekse transporttan tasarruf etmek daha mantıklıdır....
Avalon 27 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-11-06, 00:20   #12 (permalink)
Senior Member

vintage Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006

bir an için şöyle düşünelim..

elinizde sıradan bir cdp var, yıllardır gidiyorsunuz bununla zaten..artık daha iyisini alayım diye yola çıktınız..birden transport ve DAC'ın ayrı olursa daha iyi bir sonuç alabileceğinizi öğrendiniz..

ama paranız ancak birine yetecek durumda..örneğin bir yıl sonra ikincisini de alabilecek duruma geleceksiniz..

konu başlığı itibari ile sorulan böyle bir tercih ise, DAC tercih edilmeli, ben öyle yapardım örneğin..
vintage çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-11-06, 00:36   #13 (permalink)
Member

Katılım tarihi: Nov 2006

Alıntı:
vintage tarafından iletildi. Mesajı göster
bir an için şöyle düşünelim..

elinizde sıradan bir cdp var, yıllardır gidiyorsunuz bununla zaten..artık daha iyisini alayım diye yola çıktınız..birden transport ve DAC'ın ayrı olursa daha iyi bir sonuç alabileceğinizi öğrendiniz..

ama paranız ancak birine yetecek durumda..örneğin bir yıl sonra ikincisini de alabilecek duruma geleceksiniz..

konu başlığı itibari ile sorulan böyle bir tercih ise, DAC tercih edilmeli, ben öyle yapardım örneğin..
evet katılıyorum bende cambridge cdp ye 2 el modifiyeli digiloc aldım 500 ytl ye şimdi
3000 $ cdp gibi ses alıyorum
bestsero çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-11-06, 13:05   #14 (permalink)
Junior Member

Aslında sizin sorunuzla bende geçtiğimiz haftalarla karşılaştım. Evimde CDP olmadığı için Pioneer DVD player ile CD'lerimi dinliyordum. 3-4 Hafta önce DVD player'ımı alıp BL Müziğe gittim. Orada Benchmark DAC cihazını Roksan Kandy ile karşılaştırmalı olarak dinledim ve Benchmark DAC' alıp çıktım. Kısaca yaptığım testleri özetlemem gerekirse,.. 100 üzerinden de puanlarsam şöyle bir sonuç çıktı. ( Kandy +DAC'ı 100 olarak referans kabul ediyorum.)

Pioneer DVD 444 Tek Başına 40
NAD 541 Tek Başına 70
Roksan Kandy CDP Tek Başına 93
Pioneer DVD + Benchmark DAC 88
NAD CDP + Benchmark DAC 92
Roksan Kandy + Benchmark DAC, 100

Ve tüm bunları önce optik sonra koaksiyel kablo ile dinledim.

Koaksiyel kablo, optik kabloya göre daha iyi sonuç verdi.

Arzu ederseniz daha detaylı olarak yazarım.
verc çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-11-06, 13:09   #15 (permalink)
Senior Member

satbaba Avatar

ilginç rakamlar gerçekten

detay yazarsan seviniriz ...
satbaba çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-11-06, 14:17   #16 (permalink)
Senior Member

inispiritusengt Avatar

Alıntı:
verc tarafından iletildi. Mesajı göster
Arzu ederseniz daha detaylı olarak yazarım.
keşke birde cyruss ile deneseydiniz...
bu arada daha detaylı bir yazı bekliyoruz...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-11-06, 15:12   #17 (permalink)
Junior Member

Bir Önceki mailimde yazdıklarımı biraz daha detaylandırmam gerekirse,

Teker, teker kurulu denediğim sistemleri ele alayım.

Pioneer DVD :

Standart bir DVD player'ın CDP performansını veren bir cihaz. Herhangi bir sitede Audio performansı ile ilgili
olarak iyidir yada kötüdür diye özel bir yorum rastlamadım. Evde CD dinlemek için çok az kullanıyordum, çünkü kullandığım
analog sisteme göre çok kötü bir performansı vardı ve müzik dinlemek daha iyisini duymaya alıştığınız zaman ızdırap
oluyordu, bu nedenle bir terfi şarttı. Genel olarak bahsetmek gerekirse ses dinamik değildi, sesler birbirine karışıyordu,
müzik yoğun olduğu zaman bas ve kontrabas sesler çok geri planda kalıyordu ve tizlerin arasında kaybolup gidiyordu.
Ses perdeyle filtrelenmiş gibiydi, boğuktu. Müzikte normal olmayan bir sessizlik vardı.
Asıl belirleyici nokta seslerin birbirne karışması diyebilirim.

NAD CDP :
NAd çalmaya başladığı zaman, pioneer ile aradaki farkı anlamamak mümkün değil, fark hissetmiyorum demek için çok şiddetli
duyma kayıpları olması gerekiyor. Genel olarak Pioneer'a göre daha az boğuk, daha detaylı bir ses ama pikap'a alışmış
kulaklar için yinede çok doyurucu değil.Özellikle alt frekanslar hala yoğun müzikte karışıyor.

Kandy CDP :
Nad ile KAndy arasındaki farkı'da anlamak son derece kolay, bence KAndy'nin DAC ile karşılaştırıldığı zaman kendine
has bir sesi var. Dinamik aralık arttı, sahne çok genişledi, detaylar arttı, çıkan ses daha sıcak ve yumuşak bir ses.
Özellikle yumuşaklık ve sıcaklık konusunda bence DAC'a göre daha sıcak ve yumuşak olduğunu söyleyebilirim.
Satın alma aşamasında beni çok kararsız bıraktı. Çünkü Benchmark Dac ile Kany'nin fiyatları aynı ve her ikiside
beni tatmin etmişti. Ama kararımı Benchmark'tan yana verdim, nedenini aşağıda bulabilirsiniz.

Pioneer DVD + Benchmark DAC
Her iki sesinde aynı cihazdan çıktığına insan ilk başta inanamıyor. Artık karşınızda bambaşka bir cihaz var, çıkan ses
ise bence artık tamamen Benchmark'ın karakterine bürünmüş. Son derece detaylı bir ses tüm sesleri teker teker duymanız mümkün
hatta bu detay ilk başlarda çok fazla geliyor ve insanı yoruyor. Ancak yeni yeni bu detaya alışmaya başladım, çünkü her yeni
( ama aslında eski ) albüm dinlediğinizde sizi şaşırtan detaylar ortaya çıkıyor ve özellikle belli albümlerde ( belkide kayıttan)
bütünlüğün kaybolduğunu hissedebiliyorsunuz. Bunun yanında artık son derece derin ve sıkı baslarınız var.
Ama aldığınız performans Roksan Kandy'den geride diye düşünüyorum. Ama bu tamamıyla biraz keyfi bir mesele.
Roksan Kandy'den yalın haliyle çıkan sesler benim daha çok hoşuma gitti.

NAD CDP + Benchmark DAC
Aslına bakarsanız bu ikili fiyat performans olarak en ikili olarak gözüküyor. Ve sistemleri dinlememiş olsam sanırım in ideal
ikilinin bu olacağını düşünürdüm. İster Kandy ile oluşan gönül bağından diyin, ister başka bir sebepten ben Pionner+Dac ile NAD+DAC
arasında çok büyük bir fark görmedim. Belkide aradaki farkları belirlemek için biraz daha fazla zaman ayırmak gerekiyordu. Ama genel olarak
Pioneerdan bir nebze daha fazla detay olduğunu söyleyebilirim. Ama yinede Roksan Kandy tek başına bence daha iyi bir sonuç veriyor.

KAndy CDP + Benchmark DAC
Bu ikiliyi dinlemeden önce NAD CDP+Benchmar DAC' tan çok farklı olmayacağını düşünüyordum ama yanılmışım. Kesinlikle dinlediğim
en iyi ikili bu oldu, nedeni ise KAndy'nin sesinin biraz daha açıldığı, detaylandığını ve sahnenin genişlediğini düşünün.
Bu sevdiğiniz tatlıyı, dondurmalı yemek gibi bir şey. Ama yinede Kandy'nin tek başına çalarken verdiği sıcaklık yok.
Ama baslarınız artık daha derin,ve orta sesler kulağınıza daha hoş geliyor.

Niye Benchmark Aldım :

Bir süre düşündükten sonra Benchmark DAC almaya karar verdim, sebebi ise iyi bir CDP ile çok iyi sonuç vereceğini düşünüyordum ve öyle olduğunu duydum.
Bunun yanında CDP'lerde zaman içerisinde karşılaşabileceğinz mekanik sorunlara karşı, cihazın 5 yıllık garantisi gözönüne alındığında
iyi bir alternatif oluşturuyordu.

Özellikle belli bir seviyeden sonra, daha yüksek performans almak için ödemeniz gereken meblağlarda artıyor. Bunu gözönüne aldığımda
Benchmark + İyi bir CDP ( Kandy, Creek, Rega vs. ) nin her halukarda fiyat performans olarak kötü olmayacağını düşündüm.
Ve bu kararımdan da şimdilik çok memnunum.
Katalog verilerini bilmemekle beraber sanırım Benchmark'ın dinamik aralığı daha geniş, en azından benim kulaklarım öyle algılıyor.

Benchmark Kulaklık Katı
Benchmark'ın kulaklık katının çok iyi olduğu ile ilgili çeşitli kaynaklarda pek çok yorum var. Yaptığım denemelerde
kullandığım Roksan Kandy'nin amfinin kulaklık katından daha iyi olduğunu gördüm. Daha detaylı ve dinamik...
Ama kendi açımdan sanırım ben hiç bir zaman Head-Fi olmayacağım. Belki de çok üst seviye bir kulaklıkla fikrim ilerde değişebilir.
(Şu anda Sennheiser HD 555 kullanıyorum.)

Benchmark eleştiri
Cihazla ilgili tek bir eleştirim var oda çok nadiren bazı parçalarda, üst frekanslarda çok kısa süren bir gariplik hissediyorum.
Yazdığımın çok net olmadığının farkındayım ama tarifleyecek kelimeyi açıkcası bulamadım. ( sanki bir an üst frekanstaki ses tamamen
bütünden ayrılıyor, ve sanki başka bir kaynaktan, başka bir hoporlerden çıkıyor gibi oluyor.) Belkide bu benim sistemimden kaynaklanan
bir sorundur. Yada tweeter'ın cross-over frekansı ile ilgili bir şeydir.

Herkese Sevgiler
verc çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-11-06, 15:52   #18 (permalink)
Senior Member

satbaba Avatar

teşekkürler verc

ellerine sağlık
satbaba çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-11-06, 16:39   #19 (permalink)
Senior Member

elinize saglik.
ahmahm çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-11-06, 18:07   #20 (permalink)
Senior Member

Robin Avatar

Güzel bir yazı olmuş lakin birşey eksik.Fiyatı ne kadar?
Robin çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

Transport ve DAC için Nasıl Tercihte Bulunmalı? ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Dinleyici için düşük bütçeli bilgisayar bileşenleri tercihi nasıl olmalı kasa Stereo 3 03-09-08 22:14
47 Labs CD Transport / CD Player maximus CD Player'lar 0 03-12-06 01:33

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:26.