Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...
This is a discussion on Dual HS 135 Pikap Onkyo Ampi'ye nasıl bağlanır... within the Pikap, Tuner ve diğer analog kaynaklar forums, part of the Stereo Kaynaklar category; Merhaba arkadaşlar, Dual Marka kendinden amfili temiz durumda bir pikap hediye ettiller bendenize. Modeli HS 135.Çıkışlarına baktığım zaman gördüğüm iki ...
| |||||||
| Kayıt | SSS | Üye listesi | Takvim | Arama | Bugün gönderilen mesajlar | Bölümü okunmuş olarak işaretle |
| | #1 (permalink) |
| Junior Member Katılım tarihi: Jul 2008
| Merhaba arkadaşlar, Dual Marka kendinden amfili temiz durumda bir pikap hediye ettiller bendenize. Modeli HS 135.Çıkışlarına baktığım zaman gördüğüm iki adet hopörler çıkışı dışında bir çıkış olmadığı. bu adreste ki fotoğraflar açıklayıcı olabilir sanırım üstadlar için, DUAL HS 135 ANFİLİ PİKAP TAM TAKIM, #17031904 Gittigidiyor.com 9911-A Marka Onkyo marka bir amfim var. Amfim'de phono girişi de var. Derdim bu emektar Dual'den gelen sesi Epos hopörlerlerimden Onkyo marifeti ile dinlemek. Acaba nasıl bağlamalı amfiye bu pikabı? Bir de orjinal iğne bulamaz isem ki bulabileceğimi zannetmiyorum, hangi iğneleri tavsiye edersiniz? En son sorum da şöyle bir genel bakımını yaptırmak istesem kim var bu işlerin ustası? Şimdiden teşekkürler... Emre |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Administrator Katılım tarihi: Mar 2006 Bulunduğu yer: Ankara
| Merhaba, Öncelikle orjinal iğne şurda mevcut. Eğer anlattığınız şekilde üzerinde yalnızca hoparlör çıkışı mevcutsa, ancak içeriden müdahale ederek sisteminizde kullanabilirsiniz.. Cihaz bakımı için, bulunduğunuz ili yazarsanız, ona göre öneriler gelebilir.. İyi günler.
__________________ "Quality is a constant state of mind. It is a matter of passion and experience. Not a matter of standards… Technology is not an end in itself. The pleasure found in listening must be our only guide." Yves-Bernard André |
| | |
| | #3 (permalink) |
| teşekkürler Muffy... Heyecanla buraya soruyu yazdıktan sonra bende bir araştırma yaptım. dual pikap, dual turntable, dual hs, dual cs, sayfasında benim sorumun direkt cevabı dışında her sorumun cevabı var. Bu sayfanın (aslında Hakan Cezayirli'nin) yönlendirmesi ile 1224 Dual Pikapın kullanım kulavuzunu indirdim. Evet sanırım gerçekten içeriden müdahale ile sorunu çözebileceğim. Ankara'da bu işleri yağan koşturan anlayan birileri var mıdır? Sigmases bilir gibi geliyor ama tamir ve modifiye yaptıklarından emin değilim. Deneyimli arkadaşlar yönlendirirler ise sevinirim. Emre |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Junior Member Katılım tarihi: Dec 2008 Yaş: 35
| 3 numaralı resimdeki şemaya göre teyp giriş ve çıkışı mevcut , teyp çıkışından amfinin herhangi tercihen teyp girişine giriş yapılabilir. ![]() http://wega.we.funpic.de/hs135s/hs135-01.jpg http://wega.we.funpic.de/hs135s/hs135-02.jpg http://wega.we.funpic.de/hs135s/hs135-03.jpg http://wega.we.funpic.de/hs135s/hs135-04.jpg http://wega.we.funpic.de/hs135s/hs135-05.jpg http://wega.we.funpic.de/hs135s/hs135-06.jpg http://wega.we.funpic.de/hs135s/hs135-07.jpg http://wega.we.funpic.de/hs135s/hs135-08.jpg http://wega.we.funpic.de/hs135s/hs135-09.jpg http://wega.we.funpic.de/hs135s/hs135-10.jpg |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Yanario emeğin için çok teşekkürler! Benim gibi elektrikten anlamayan bir meraklı için o şema anca saatlerce inceleyince bir şey ifade ediyor. Ama hala anlayamıyorum Sanırım ben bu işlerden anlayan bir ustaya teslim edeceğim Dual'ı. Bak durumum şu kadar komik, 1. Bu Dual'in içinde bir amfi var ya. O tape girişi o anfiye bağlanmak için diye düşündüm ben. Yani teybi bağlamak için. Plak'dan gelecek sesi nasıl tape'den çıkartacak ben anlamadım. Hem tape girişi olan yerden nasıl ses çıkar bu nasıl bir mücizedir...2. Bir daha baktım şemaya. Üçgenler ve harfler gerçekten çok şirin Ama soru bile soramıyorum..Çok teşekkür ederim tekrar.. Ama işte temel bilgiler olmayınca bende anlamam çok zor. Sevgiler, Emre |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Merhaba, Ankara'daysanız zaten pek fazla seçeneğiniz yok. Sigma servis hizmeti de veriyordu hatırladığım kadarıyla. Kendileriyle irtibata geçin, yardımcı olabilirler. Bu argümanlar da iyi olmuş ayrıca. Cihazın şemasının çıktısını alıp, birlikte teslim ederseniz daha iyi olur. İyi günler.
__________________ "Quality is a constant state of mind. It is a matter of passion and experience. Not a matter of standards… Technology is not an end in itself. The pleasure found in listening must be our only guide." Yves-Bernard André |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Senior Member Katılım tarihi: Mar 2006 Bulunduğu yer: Ankara Yaş: 52
| Ben Asım, Sigma'dan.. Oturup uzun uzun yazmıştım ama, şu forumların ileti yazılmasındaki süre kısıtı yüzünden yazdıklarım uçtu. Yine aynı şey olursa tansiyonum çıkabilir... Tekrar yazamayacağım, zira bu boşa gitmeler beni inanılmaz sıkıyor.![]() Sigma'dan beni ararsanız izah ederim. Sevgilerimle.. Asım Uysal 0312 4662169 |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| Alıntı:
![]() En temizi word/wordpad'i açıp yazdıktan sonra (hele böyle uzun yazılarda elektrik kesintilerine karşı arada bir kaydederek) foruma aktarmak. Ben de yaşamış olduğum benzeri acı tecrübeler neticesinde böyle yapıyorum. Selamlar.
__________________ "Quality is a constant state of mind. It is a matter of passion and experience. Not a matter of standards… Technology is not an end in itself. The pleasure found in listening must be our only guide." Yves-Bernard André | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Junior Member Katılım tarihi: Dec 2008 Yaş: 35
| Uzun uzun yazmaya başlayınca birçok kez başıma gelen kötü bir olay sayfanın zaman aşımı.Ben genelde CTRL+A tuş kombinasyonu ile zaman zaman yazdıklarımın tamamını tarıyorum sonrasında CTRL+C kombinasyonu ile kopyalıyorum. İhtiyaç halinde CTRL+V ile de tekrar yapıştırıyorum. Baktım gördüm kısa metrajlı bir film senaryosu boyutuna geliyor yazdıklarım o zamanda ms word veya wordpad dosyasına geçip oradan devam ediyorum. Gerçekten çok kötü bir tecrübe. ![]() Sn.Emresorkun , aslında şemaya bakınca benimde pek birşey anladığım söylenemez ama buraya yapıştırmamın amacı anlayan birilerinin açıklayabilecek olmasıydı Gerçi açıklamada bizim için yetersiz kalacak zira şemada gösterilen 5pin DIN soketi bulabilmek , o soketi RCA soketli bir kabloya lehimlemek yine bizi aşacaktır Geçen gün e-bay' sitesinde işinize yarayabilecek nispeten kaliteli soketlerle oluşturulmuş bir kablo görmüştüm ama e-bay ile uğraşana kadar bir elektronikçiden bir ucu 5pin DIN soketli diğer ucu lale soketli giriş çıkış kablosu isteyebilirsiniz.Bu sorunu çözmenin en karlı yolu ise Sigma'dan Asım bey ile irtibata geçmeniz. Kablonun yanı sıra başka şeylerde kazanacağınıza eminim. (Asım bey sizin bulunduğunuz ortamlarda yazarken müthiş bir dikkat sarfediyorum lisede bu kadar dikkatli olsam kesin edebi biri olacağımdan eminim konnektör yerine soket kelimesi uygun olmuşmudur acaba? Saygılar. ) |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Senior Member Katılım tarihi: Mar 2006 Bulunduğu yer: Ankara Yaş: 52
| Sevgili dostlar, hatırlattığınız için teşekkür etmeliyim, tartıştaylardaki (forumlardaki) süre aşımı sorununu aşma yöntemlerini biliyorum, zaman zaman da kullanıyorum. Ama zaman zaman da, böyle bir yardım isteme konusu ile karşılaştığımda, hemen yazıp yollayacağımı düşündüğüm iletimi, kaptırıp, umduğumca kısa tutamadığım ve süreyi unutup, dalıp habire yazmayı sürdürdüğüm de oluyor… İşte o zaman da, olanlar oluyor ve artık sanırım bazı şeyleri karşılamak için bir miktar yaşlıyım, kan basıncımın (önceki iletimde gerçekten çıkmış herhalde ki, tansiyon, demişim... ) yükseldiğini hissediyorum… Bu kez dediğinizi yapıyorum ve bu yazıyı önce bir kelime-işlem ortamında yazıyorum, daha sonra konu başlığı altına, ileti olarak ekleyeceğim… ![]() Konuyu inceledim. Dual marka yükselteçli plakçalarlar, zamanında, öğrencilik dönemimizde rüyalarımıza bile girdiği olan, en temel müzik kaynaklarımızdı. Bu plakçalarların tasarım örneklerine göre bazılarında (görece ucuz veya eski olanlarında) billur (kristal) okuma kafaları bulunur, görece yeni ve daha pahalı örneklerinde ise, bugün daha yakın olduğumuz demirkapanlı (manyetik) okuma kafaları takılı olurdu. Konuyu okuduğumda ve sevgili Yanarioo’nun verdiği bağlantılardaki elektriksel çizimleri incelediğimde, söz konusu Dual HS135’in, özgün hali ile billur (kristal) bir kafaya sahip olduğunu anlıyorum. Nereden anlıyorum? Çizimde kafanın çıkışlarının herhangi bir RIAA eşitleme devresi içermeyen önyükselteç devresine doğrudan beslendiğinden, ve hem dahili plakçalardan, hem de bu cihaza bağlanacak diğer müzik kaynaklarından alınan işaretler (sinyaller), tıpkı plakçalar kafasından alınanlar gibi doğrudan bu önyükseltecin girişine verilmiş görüldüğünden… ![]() Billur ve seramik plakçalar kafaları ile demirkapanlı olanlar arasında temel bazı farklar vardır. Demirkapanlı olanları, çıkışlarında, iğne titreşiminin hızına orantılı işaret büyüklüğü yaratan örnekler, billur olanları ise, çıkışlarında, iğne titreşiminin büyüklüğü ile orantılı işaret büyüklüğü yaratan örnekler olarak niteleyebiliriz. Demirkapanlı olanların çıkışlarında, doğalarından gelen bu özellikten ötürü titreşim hızının arttığı üst sıklık erimlerinde (frekanslarda), alt sıklık erimlerine göre genliği daha büyük işaretler oluşmaktadır. Dolayısı ile ilgilendiğimiz 20Hz – 20kHz aralığındaki demirkapalı kafa sıklık erimi tepkisi tizlere doğru yükselen bir çizelge oluşturmaktadır. Billur ve seramik kafalarda ise çıkış temel olarak iğnenin titreşim büyüklüğü ile orantılı bir büyüklük yarattığı için sıklık erimi yelpazesinde diğerlerindeki gibi bir değişim söz konusu olmamaktadır. Yalnız bu örnek ürünlerin de, yine doğalarından gelen bir tiz bastırma huyları da vardır. Burada dikkat çekmek durumunda olduğumuz şey, plakların üretiminde, daha doğrusu ana kalıpların hazırlanmasında kullanılan kazıyıcı kafaların da (cutter), 1950’lerden beri, demirkapanlı olmasıdır. Yani, plak okuyucu kafaların titreşim giren elektriksel işaret çıkan yapılarının tersine çalışan, - elektriksel işaret giren, titreşim çıkan - kazıyıcılara düz yelpazeli sıklık erimine sahip işaretler verilirse; izleri ana kalıp üzerine kazıma işlemi sırasında, plağın çap eksenindeki hareket genliği, alt sıklık erimlerinde, üst sıklık erimlerine göre daha büyük olur. Bu, plak yüzeyinin verimli kullanımına engel oluşturan bir durum olacağından, kazıyıcıya uygulanan işaretlere, sıklık erimi yelpazesi boyunca eşit genlikli iz yaratabilmek adına, bir eşitleme eğrisi (RIAA) işlemi uygulanır. Şimdi, eğer biz plakçalarımızda demirkapanlı bir kafa kullanıyorsak, çıkışta düz bir sıklık erimi çizelgesi elde edebilmek için, özel eşitleme (RIAA) uygulanmış izleri okurken elde ettiğimiz işaretlere, bu kez ters eşitleme uygulamalıyız. İşte demirkapalı (MM veya MC) kafaların gereksinim duyduğu RIAA eşitlemeli önyükselteç gereksinimi bu nedenle ortaya çıkmaktadır. Billur veya seramik bir kafanın, bahsettiğimiz RIAA ters eşitlemesini, doğasından ve/veya özellikle öyle üretilmesinden ötürü sahip olduğu bir tiz kesme özelliği ile, kısmen kendi bünyesinde gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz. Bu nedenle, billur veya seramik kafa kullanan plakçalarlar, RIAA eşitlemeli bir girişe gereksinim duymayacakları gibi, işaret düzeyleri, demirkapanlı olanlara göre oldukça yüksek (>100mV) olduğundan, özel bir plakçalar önyükseltecine de gereksinim duymazlar. Bu kafaların çıkışları, tıpkı diğer yüksek işaretli müzik kaynakları olan teyp, radyo ve CD okuyucular gibi, doğrudan normal duyarlılığa sahip yükselteç girişlerine uygulanabilirler: Ancak aslında, ve ince ayrıntı olarak irdelediğiimizde, billur veya seramik kafaların, plaklara kazınmış olan RIAA eşitlemeli işaretleri okurken, tiz kesme özellikleri sayesinde bir ölçüde dengeleme yaptıkları söylense de, özellikle orta sıklık erimlerinde bu karşılama pek de olması gerektiği gibi olmaz… Bu nedenle de billur veya seramik kafaların, yelpazenin ortalarındaki tepkeleri, ses ve müzikseverleri çok tatmin edecek nitelikte değildir, çoğunlukla… ![]() Şimdi, Dual HS135 özeline gelelim. Bu ürünün, doğal olarak bir RIAA eşitlemeli ve demirkapanlı kafa duyarlılığına sahip olduğunu tahmin ettiğim Onkyo yükseltecin girişine, bir şekilde takılması, aslında pek de doğru bir iş olmaz. Bu yapıldığında, plakçalardan gelen işaret düzeyi beklenenden yüksek olacağından (söz gelimi demirkapanlı kafanın ortalama çıkışı 4-5mV iken, billur kafadan >100mV işaret gelecek), hem yükseltecin girişten aşırı yüklenmesi söz konusu olabilir hem de bu girişte var olan RIAA eşitlemesi, görece düz olan yelpazeyi bozacağından, berbat bir ses çıkacaktır… ![]() Yapılması gereken, bu plakçalardan alınacak çıkışın bir şekilde, doğrudan yükseltecin normal bir yardımcı giriine (aux) takılmasıdır. Cihazın teyp girişini incelediğimizde, beklendiği üzere, beşli DIN bağlantı ucundaki orta ucunun bir kenarında kalan iki ucun, teypten gelip plakçaların yükseltecine aktarılacak iki kanal stereo teyp işareti için, diğer ikilinin de teybe kayıt yapılabilmesini sağlamak üzere, giriş seçicisinin konumuna göre dahili plakçalar veya diğer girişlerden gelecek iki kanal stereo işaretlerin doğrudan çıkışı için ayrıldığı, ve ortadaki ucun da, ortak ekran-toprak-dönüş ucu olduğu anlaşılıyor. Sizin yapacağınız iş, bu kayıt çıkış uçlarının Onkyo yükseltecinizin normal bir girişine bağlanmasını sağlayacak, bir ucu beşli erkek DIN, diğer ucu iki adet lale erkek bağlantı uçları ile sonlandırılmış bir kablo edinebilmek olmalı… Bunu belki sağda solda hazır da bulabilirsiniz, belki ben de yapabilirim (ama beni zaman olarak pek sıkıştırmamalısınız... Ya da daha iyisi, eli hızlı bir elektronikçi bulup benim kahrımı çekmemeniz)… ![]() Sevgilerimle Asım Uysal |
| | |
![]() |
| |
| |
| Konu araçları | |
| Modları göster | |
| ||||
| Konu | Konuyu başlatan | Forum | Cevaplar | Son mesaj |
| Pioneerlar 7 kanal mı yani 7+1 değil?Subwooferlar receivera bağlanır mı? | Rridgeback | AV Receiver'lar | 6 | 09-12-08 18:00 |
| Dual Hs151 Kolonlu Pikap Aranıyor | olaycocuk | Aranılan Ürünler | 2 | 09-11-08 01:47 |
| 5+1 sinema sistemime yeni player nasıl bağlanır? | fizmitli | AV Receiver'lar | 0 | 17-01-08 19:18 |
| dual 721 kapağı | mcintosh | Aranılan Ürünler | 0 | 03-09-07 18:36 |
| dual 1225 | grappa | Pikap, Tuner ve diğer analog kaynaklar | 2 | 12-09-06 11:58 |