AUDIOPHILEMANIA fORUM

AUDIOPHILEMANIA

Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...

Makaralı Tape Tecrübeleriniz ve Önerileriniz?

This is a discussion on Makaralı Tape Tecrübeleriniz ve Önerileriniz? within the Pikap, Tuner ve diğer analog kaynaklar forums, part of the Stereo Kaynaklar category; Arkadaşlar birkaç gün içinde bu makaralı tape olayına ciddi merak saldım ve pikap tercihimi değiştirerek bunu da almayı düşünebilirim. Ancak ...

Geri git   AUDIOPHILEMANIA fORUM > Kaynaklar > Stereo Kaynaklar > Pikap, Tuner ve diğer analog kaynaklar

Kayıt SSS Üye listesi Takvim Arama Bugün gönderilen mesajlar Bölümü okunmuş olarak işaretle

LinkBack Konu araçları Modları göster
Eski 27-03-06, 22:58   #1 (permalink)
Administrator

Muffy Avatar

Katılım tarihi: Mar 2006
Standart Makaralı Tape Tecrübeleriniz ve Önerileriniz?

Arkadaşlar birkaç gün içinde bu makaralı tape olayına ciddi merak saldım ve pikap tercihimi değiştirerek bunu da almayı düşünebilirim. Ancak olayın da yabancısıyım henüz.

Marka olarak Akai ya da Revox olabilir.

Daha önce bir makaralı teyp'ten alınan keyfin pikap'tan da öte olacağı söylenmişti.

Ne dersiniz?
Muffy çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-03-06, 04:44   #2 (permalink)
Member

frustrated Avatar

Eski hocamda vardi makarali teyp....adamcagiz plagi cok 'limitli' bulurdu...bir tek onu hatirliyorum....bir de adadaki evinde hep muzik dinledigini....cok mutlu bir adamdi.

Da Muffy, manyetik medya yahu....her an manyetik etkilesime maruz kalabilir.
Kaynak en buyuk sorun olacaktir diye dusunuyorum. CD'den ona atmak abes.
Plak desen o da ayri bir tantana, yok igneydi, yok sabitleme, yok asinma....
Gene kaynak buyuk sorun.

Her ne yapmak istersen, kolay gelsin.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-03-06, 11:18   #3 (permalink)
Senior Member

hakancez Avatar

Ben makara teyp cok uzun zamandır kullanıyorum. En buyuk sorun medya bulmak özellikle su an.Bundan 7-8 sene once bos bantlarda dahil bircok da dolu hatta bazı orjinal albumleri neredeyse yok pahasına almıstım ama o zamandan beri bulmak zor oluyor. Kendi arsivimle bulduklarımı birleştirince bayagı bir sey oldu elimde. Marka anlamında Revox tabii cok cok iyi bir marka ama bant olmadıktan sonra muze gibi durmaktan baska bir işe yaramaz. Ben bir Grundig kullanıyorum, lambalı TK-245 Deluxe modelini. Kendine ozgu sesini, motorunun fazla ısınınca yavaslamaya baslamasını ki cogu cihazda bu vardır acayip severim. Ses konusunda bantların kendine ozgu oldugunu soylemek gerekir. Değişik bir keyiftir acıkcası.
hakancez çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-03-06, 12:58   #4 (permalink)
Administrator

Muffy Avatar

Teşekkürler frustrated.

Dediğin gibi manyetik medya olduğu için tabi malum hoparlörün yanından bile geçirmemeli en basitinden. Kesinlikle en zor yanı kayıt ve medya.

Sayın hakancez; hazır bir kullanıcı olarak sizi bulmuşken sorularımı sorayım.

Kendiniz kayıt yaptınız mı hiç; yaptıysanız hangi kaynağı kullandınız ve sonuç nasıl oldu?

Pikap ile arada ne gibi farklar gördünüz seste? Bağlantıyı AUX'tan mı yapıyorsunuz?

Olmadı kayıtları yurt dışından getirmeyi düşünüyorum.
Muffy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-03-06, 13:54   #5 (permalink)
Senior Member

ashoke Avatar

Revox, genel olarak Akai'ye tercih edilir. Ancak hangi modeller, ona göre bakmak gerek.

Medya yanısıra kayıt hızı da çok önemli. Taban fısırtısı ve frekans tepkesi düzgünlüğü ve de genişliği açısından 15cms - buyurun buradan yakın, 15 olur mu, 19cm/s olacak, yaşlılık işte, bağışlayın - hızlı kayıt yapmak ve dinlemek önerilir. Her makina bu hızı desteklemeyebilir. Genellikle daha profesyonel kullanıma dönük makinalarda bu hız seçeneği mutlaka vardır.

Makara bandın niteliği de çok önemli. Çok nitelikli TDK veya Maxell bantlara, 19cm/s hızla pikaptan yaptığımız "cam gibi" kayıtlarla oldukça mutlu olurduk. Ama o dönemde de, pikabın tadına ulaşmaya çalışırdık, hepsi bu. Pikabın tadına erişmek için, medya, kayıt hızı, kaydedicinin ve okuyucunun yorumu ve tepkeleri gibi üst düzeye taşınması gereken özellikler aranır ve bulunurdu.

Temiz çalışan Revox B77 veya A bandı (büyük bant) takılabilen TEAC ya da Tascam bulursanız bana da haber verin.

15 cms, 19cm/s - saniyede 19cm, olarak düzeltildi.

En son ashoke tarafından düzenlendi: 29-03-06 saat 11:38
ashoke çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-03-06, 18:34   #6 (permalink)
Administrator

Muffy Avatar

Sayın ashoke, siz Revox diyorsanız; Akai GX'i eledim öyleyse.

Revox da şu an alma şansım olan modeller;

1- B77 (Piyasa hızı diye bahsediliyor)
2- B77 MK II (Değişken hızlı diye bahsediliyor.)
3- PR99 MK III (En üst modellerden biri sanırım.)

En önemlisi tabi ki temiz ve sorunsuz bulabilmek.

Dediklerinizden anlaşılan sizin için ses kalitesi olarak pikap > makaralı teyp.

Ancak tersini de diyenler oldukça fazla. Hatta çoğunlukta gibi ama benim tecrübe etme şansım olmadı bir türlü. Umarım yakında olur.

Revox B77 için iyi kondüsyonda ve uygun cihaz bulursam, sizi de haberdar ederim.

Teşekkürler.
Muffy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-03-06, 18:45   #7 (permalink)
Senior Member

ashoke Avatar

Alıntı:
Muffy tarafından iletildi.
Sayın ashoke, siz Revox diyorsanız; Akai GX'i eledim öyleyse.

Revox da şu an alma şansım olan modeller;

1- B77 (Piyasa hızı diye bahsediliyor)
2- B77 MK II (Değişken hızlı diye bahsediliyor.)
3- PR99 MK III (En üst modellerden biri sanırım.)

En önemlisi tabi ki temiz ve sorunsuz bulabilmek.

Dediklerinizden anlaşılan sizin için ses kalitesi olarak pikap > makaralı teyp.

Ancak tersini de diyenler oldukça fazla. Hatta çoğunlukta gibi ama benim tecrübe etme şansım olmadı bir türlü. Umarım yakında olur.

Revox B77 için iyi kondüsyonda ve uygun cihaz bulursam, sizi de haberdar ederim.

Teşekkürler.
Fiyatları görelim!...
Sıralamaya gelince... Benim hiç bir zaman, yani 1970'li yıllardan bu yana, özgün stüdyo kaydına sahip makara bandım olmadı. Makara bant, benim için, plaklardan aldığım keyfi sürdürebileceğim bir kayıt ve arşiv ortamı idi. Yani benim kayıtlarımın kaynağı her zaman plak idi. Dolayısı ile özgünü dururken kopyası, doğal olarak özgüne yaklaşmaya çalışan idi... Özgününden daha iyi kopya yapılabiliyorsa mesele yok... Olsa olsa özgüne çok yaklaşmak mümkün olabilir...
ashoke çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-03-06, 18:59   #8 (permalink)
Administrator

Muffy Avatar

Şu an kesin olan PR99'un fiyatı 1000$. Bunu gördüm inceledim ve çok temiz durumdaydı hakikaten.

B77'lerin kondüsyonunu ve kesin fiyatlarını daha sonra aktarırım.
Muffy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-03-06, 11:26   #9 (permalink)
Senior Member

ashoke Avatar

Alıntı:
Muffy tarafından iletildi.
Şu an kesin olan PR99'un fiyatı 1000$. Bunu gördüm inceledim ve çok temiz durumdaydı hakikaten.

B77'lerin kondüsyonunu ve kesin fiyatlarını daha sonra aktarırım.
PR99 tam stüdyo işi ve eğer önde düğmeleri yoksa çok kullanışlı olmayabilir. Hem pro özellikleri ve hem ev kullanımına uygunluk açısından B77MKII benim tercihim olurdu.

Ürünlerin mekanik ağırlıklı ürünler olduğunu unutmadan, okuma ve ileri/geri sarmalarda kalkış, duruş (fren), kafa aşınması, lastik aksam aşınması ve zayıflaması gibi konulara dikkat etmek gerek...
ashoke çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-03-06, 11:32   #10 (permalink)
Administrator

Muffy Avatar

Bugün görmeye gideceğim sanırım B77'leri.

Cihazları çalıştırıp dediklerinize tek tek bakacağım. Durumu aktarırım.
Muffy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları
Modları göster

Makaralı Tape Tecrübeleriniz ve Önerileriniz? ile benzer konular Benzer konular

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Power Kablosunun Etkisi ve Tecrübeleriniz Neler? Muffy Interconnect ve Güç Kabloları 81 14-11-06 08:39

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:25.