Yüksek sadakat tutkunlarının internetteki adresi...
This is a discussion on pikap dunyasina yeni girecegim, lutfen yardim within the Pikap, Tuner ve diğer analog kaynaklar forums, part of the Stereo Kaynaklar category; merhaba arkadaslar, uzun zamandir pikaplara ve plaklara ilgi duyuyorum, analog ses kalitesinin de dijitalden daha ustun oldugunu belki 10- 12 ...
| |||||||
| Kayıt | SSS | Üye listesi | Takvim | Arama | Bugün gönderilen mesajlar | Bölümü okunmuş olarak işaretle |
| | #1 (permalink) |
| Junior Member Katılım tarihi: Mar 2009
| merhaba arkadaslar, uzun zamandir pikaplara ve plaklara ilgi duyuyorum, analog ses kalitesinin de dijitalden daha ustun oldugunu belki 10- 12 sene once deneyimleyebilmistim ancak o zamandan beri plak dinlemek icimde bir tutku olarak kaldi. ben ve arkadasim birer pikap alarak bu sevdaya baslamak istiyoruz ancak bazi cok pahali sistemler bizi korkutuyor, mesela plagin asinmasini sifira indiren lazer sistemlere bir goz attim ve sadece elp firmasinin 10.000 dolardan baslayan urununu gorebildim, acaba daha uygun fiyatli lazer pikaplar var midir? yada sifir olarak alinabilecek sanirim sadece sony nin yeni bir urunu var usb den bilgisayara falan da baglaniyor ancak hic kullanmayacagim usb cikisini, analog cikisinda da ne amfisi var kendinde, ne ileri geri sarki atlama ozelligi var, kolu tamamen kontrolsuz olarak sallaniyor yani sanirim plak bitince auto return bile yok yani cok donanimsiz bir pikap ustelik 450 lira fiyattan bahsettiler ki bence cok yuksek. o yuzden 100-200 lira arasina ikinci el temiz birer pikap alsak diyoruz ancak ona da guvenemiyoruz cunku hic daha once pikap tecrubemiz olmadi, yani sorunlari nelerdir, ignesi falan kirik ciksa yenisi nerden bulunur, saglikli olur mu bilemiyoruz. bu noktada yeni baslayan iki potansiyel pikap kullanicisi icin onerilerinizi bekliyorum, baska bir konuda bahsedilen technics in 1210 modelinden de sahibinden.com da hic raslayamadim, ankara icinde pikap diyerek arattigimda ise de cok saglikli sonuclar goremedim, yardimlariniz bizim icin degerli, tesekkurler. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Junior Member Katılım tarihi: Jul 2008
| Merhaba, Bu başlığa birşeyler yazacak bir sürü işin kurdu varken benim gibi bir "çaylak" tarafından yorum yazılması garip olacak. Ama deneyim paylaşımı her zaman iyidir. Bir yanda da bende aynı durumdayım ve bir kaç aydır araştırıyorum ne nereden alınır, başlangıç pikapı olarak ne alınmalıdır diye. Sahibinden ve gittigidiyor.com'da çok farklı ürünler var. Ne günvenebildim ne de bir türlü tatmin olabildim. En son kararım, ikinci el 100-200'lük bir pikap alıp kendimi pikaptan soğutmaktansa biraz diş sıkıp bir thorens mini almak oldu. İki temel sebep, fiyatı çok uygun. Sony'e 450 YTL vereceğine yakın bir rakama thorens mini alabilirsin. Alınca ne olur peki, bu da ikinci sebep; "Seslerin birbiri üzerine binmediği, katman katmanlık hissini yakaladığınız, iğne-kol kombinasyonunun okuyabildiği kadarı ile olabildiğince detaylı bir ses. Zaman zaman çok uç tarzlardaki plaklarda biraz heyecan hissi istiyorsunuz belki, pikabın genel karakteri yumuşak kalabiliyor ama genel rock örneklerinde gayet efendi şekilde görevini yapıyor küçük pikabımız. Bu efendiliğin en çok yakıştığı müzik tarzı da hiç kuşkusuz küçük formasyonlar. Dediğim gibi 1970'lerde kullandığımız pikapların tadında, o sese ve o sıcaklığa sahip yepyeni bir ürün kullandığınızı hatırlayınca insanı gülümseten bir his bu. Klasik müzik dinleyicileri ve büyük orkestral eserleri sevenler içinde müziğin ana fikrinden kopmadan, karmaşadan uzak bir performans alabileceklerini söyleyebilirim. Ne ziller kulağınızı patlatıyor ne de bas müziği bastırıyor. Büyük ölçüde denge söz konusu. Fiyatına göre gayet başarılı bir ses rengi var. Thorens firması bu segmentteki rekabette bu pikabın misyonunu bence iyi belirlemiş. Kullandıkları iğne ile, hemen her müzik türünde plak dinlediğinizi hatırlatan, dengeli bir ses." Tırnak içindekiler Stereo Mecmuası - Hifi ve Müzik Konulu Türkçe Web Sitesi ve Elektronik Dergi hifidergi thorens mini yorumu. Beni tatmin etti. Peki nereden alınır, Sigma Elektronik-Hifi Urunler . Ankara'da Tunalı'da! Maaş'ı alalım bende kapıtsını çalacağım SigmaSes'in.. emre |
| | |
![]() |
| |
| |
| Konu araçları | |
| Modları göster | |
| ||||
| Konu | Konuyu başlatan | Forum | Cevaplar | Son mesaj |
| Analog'un buyulu dunyasina giris. Yeni bir dert mi, gercek huzur mu? | hakancez | Pikap, Tuner ve diğer analog kaynaklar | 35 | 31-05-08 12:39 |
| cerwin wega CLS-15S V.S.Cerwin Wega CVT-300S HANGİSİ SİZCE YARDIM LÜTFEN!!! | deaxter | Surround Hoparlörler | 0 | 19-03-08 15:13 |
| Sony Dvp-ns700v Yardim | odyofil | DVD Audio | 9 | 05-06-07 19:56 |
| Audio Research Sp11 Yardim Lutfen | selchuk | Stereo Amfiler | 23 | 06-11-06 18:07 |